Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 najpogostejši izgovori za izogibanje vadbi in kako jih premagati

23. avg 2021 8:16
0

Oglasno sporočilo

Lastnosti, kot so zaupanje, odpornost, zaupanje vase in samospoštovanje, se pojavijo in izražajo na vseh področjih vašega življenja. Čeprav to logično veste, je vaš um strokovnjak za oblikovanje izgovorov, da to odloži za še en dan. Tu so najpogostejši izgovori za izogibanje vadbi in kako se lahko premaknete mimo njih.

Izgovor 1: Moj urnik je preveč zaseden. Nimam časa.

Čas je, da svojo zgodbo preoblikujete - tudi petnajst minut na dan lahko ustvari rezultate, ki si jih ne predstavljate. Petnajst minut je dovolj kratkih, da vam ne motijo ​​dneva, vendar dovolj pomembnih za rezultate. Najboljša novica je, da vam niti petnajst minut ni treba narediti naenkrat. Kaj pa, če bi to razdelili na petminutne intervale čez dan?

Izgovor 2: Nisem razpoložen/a

Največja zmota pri začetku vadbe je, da morate biti "razpoloženi", da začnete. Ljudje se odrečejo svojim osebnim ciljem, ker čakajo, da se pojavi ta čarobni izbruh energije in navdiha. Kaj lahko uporabite kot sprožilec? Ali lahko vadbo združite z nečim, kar vam je všeč, na primer poslušanjem zvočne knjige, mojstrskega tečaja ali podcasta? To vam daje dvojno korist.

Izgovor 3: Jaz sem tako lena oseba.

Mejniki pogosto spodbujajo motivacijo za začetek vadbenega programa, kot sta poroka ali srečanje v šoli. Težava pa je v tem, da si prizadevate za en rezultat, in ko pride veliki dan, mine tudi vaša navada.

Izhod iz te miselnosti fizičnega cilja je prehod na cilj, ki temelji na identiteti. Dejanje mora biti del tega, kar ste, in v skladu z vašimi najvišjimi vrednotami. Ali cenite več energije za svojo družino, zdravje, dolgo življenje? Ko preidete na cilje, ki temeljijo na identiteti, se odločite za uskladitev dejanj s svojimi vrednotami. Vsakič, ko delate - pojdite na sprehod, pojdite na podlogo za jogo, se odločite za možnost pečenja na žaru - sami ustvarjate dokaze, da ste navado ponotranili kot del svoje nove identitete. Vaša zgodba se je spremenila, spremenil pa se je tudi način, kako se pokažete sami sebi.

Izgovor 4: To sem delal/a dva tedna in ne deluje.

Pri vaših zdravstvenih ciljih ni nobenih bližnjic, hitrih popravkov ali takojšnjih diet. Dosledno ustvarja mikro zmage, ki dajejo rezultate. Če želite trenirati za maraton, je ena seja 20-minutne hitre hoje mikro zmaga. Naredite to trikrat na teden nekaj mesecev in ste na dobri poti.

PREBERITE TUDI: 22 razlogov za redno gibanje

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  V ponedeljek je po dobrih dveh mesecih trpljenja umrla moja 92-letna mama.