Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3 znaki, da ima vaš otrok ADHD, po mnenju psihologa

15. sep 2022 10:21
0

Oglasno sporočilo

... imajo običajno težave v šoli, prav tako pa lahko težko obvladujejo svoja čustva, na primer temperament. Če otrok tega ne obvladuje pravilno, se lahko težko vključi v svoj socialni krog.

Kot starš je najbolje, da veste, kateri so lahko znaki ADHD, in spremljate otrokovo sposobnost razumevanja pouka v šoli ter njegove socialne spretnosti, da se prepričate, da takšnih težav ni.

Irina Gorelik, otroška psihologinja pri Williamsburg Therapy Group, priznava, da se znaki ADHD lahko mešajo z drugimi motnjami. Zato navaja nekaj pogostih znakov, ki bi vam morali sporočiti, da se morate posvetovati s strokovnjakom.

Težave pri učenju

Šolski učitelji so pogosto prvi, ki pri otroku opazijo simptome ADHD. Učitelji lahko opazijo nekaj otrokovih dejanj, na podlagi katerih lahko posumijo na ADHD. Otrok ima lahko na primer težave z začetkom ali dokončanjem naloge, zlasti tiste, ki vključuje več korakov. Lahko ima težave z upoštevanjem navodil ali usmeritev. Znak ADHD je tudi nezmožnost dokončanja ene naloge, na primer delovnega lista, brez premora.

Težave z neorganiziranostjo

Otroci z ADHD so pogosto neurejeni, neorganizirani in nenavadno pozabljivi. Lahko na primer nenehno napačno nameščajo svoje stvari ali imajo težave s kategoriziranjem predmetov v mapah. Pogosto pravijo, da je edina skladna lastnost otrok z ADHD njihova nedoslednost. Ko otrok odraste, ima lahko tudi težave z vzdrževanjem dosledne rutine.

Težave pri mirnem sedenju

Poleg vedenja ali duševnih sposobnosti se ADHD kaže tudi na otrokovem telesu. Morda ne more sedeti pri miru in običajno se na svojem sedežu stepajo ali zvijajo. Ko ga prisilijo, morda ne bo mogel mirno sedeti 20 minut. Lahko pretirano govorijo in imajo težave z vzdrževanjem pogovora, na primer tako, da nenehno prekinjajo druge. Poleg tega, da ne morejo sedeti pri miru, lahko tudi tekajo naokoli, kadar to ni primerno. Zaradi teh znakov jih lahko ljudje čudno obravnavajo, otrok pa ima težave pri sklepanju prijateljstev.

PREBERITE TUDI: Motnja pozornosti (ADHD) povzroča težave tudi odraslim

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čas je, da damo hlačam – sploh kavbojkam – malo premora. In praznični december je idealna priložnost!