Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3 zanimive ideje, kako lahko poskrbite za dobro počutje

22. feb 2019 10:03
0

Oglasno sporočilo

Da, tudi na področju zdravja se pojavljajo določeni trendi. Bistvo skrbi zase in za svoje zdravje je seveda v zdravi prehrani, rednem gibanju, zadostno količini spanca. Potrebno je poskrbeti tudi za ustrezno soočanje s stresom in se naučiti, kako najti mir v sebi. Dejavnikov zdravega življenja je seveda veliko, a morda bi premislili tudi o naslednjih treh. 

PREBERITE TUDI:Trendi na področju zdrave prehrane za leto 2019 ~ 1. del


Ayurveda

Ayurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izhaja iz Indije. Ayurveda je v sanskrtu sestavljena iz besede »āyus«, kar pomeni »življenje« in »veda«, kar pomeni »znanje« ali »znanost«. Ayurveda je zmes izkušenj in filozofije, ki obravnava fizične, duševne, čustvene in duhovne dimenzije. Je odlična komplementarna metoda pri zdravljenju. Ayurveda zajema celoten življenjski slog človeka, ter vzroke bolezni išče tudi v duši in umu, saj deluje tudi na področju razumevanja samega sebe. Osnovna ideja ayurvede je, da je človeško bitje v osnovi unija telesa, uma in duše. 

PREBERITE TUDI: 6 preprostih ayurvedskih trikov (da se med zimo ne boste zredili)
 

Prekinitveni post

Prekinitveni post pomeni, da se nekaj ur hrane ne uživa. S tem se pomaga prebavi in omogoči telesu, da uporabi svoje naravne procese za lažjo prebavo in znižanje ravni inzulina, kar pomaga izgubiti maščobo in celo izboljša krvni tlak. 

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali 'intermittent fasting'
 

Joga

Joga je lahko način vadbe ali način življenja in ima velik poudarek na duhovnem razvoju, zadovoljstvu, sreči ter osebni rasti. Pri izvajanju joge hkrati negujemo telo in dušo. Je sistem, v katerem je poudarek na tem, da se uravnovesi vse plasti človeka; subtilno, kavzalno, mentalno in fizično telo.  Le, ko imamo vse te ravni v ravnovesju, smo zadovoljni. Joga vsebuje statične gibe, ogromno je raztegov in krepitev. Pri jogi obstaja ogromno tehnik in metod, vse pa vključujejo določene telesne položaje, sproščanje, poglabljanje vase in dihalne vaje. S tem se doseže umiritev duha, boljši pretok energije in sproščeno telo. 

PREBERITE TUDI: Kako (p)ostati fit do poletja (1. del)

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Le kaj je prijetnejšega in lažjega za nositi v poletni vročini kot lahke poletne obleke?