Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3 stvari, ki se lahko zgodijo, če se odpravite jezni spat

18. sep 2020 9:22
0

Oglasno sporočilo

... čustva in jih opustiti. Ko pa se zazibljemo v spanec, lahko neprijetni občutki narastejo in celo manjše nevšečnosti se lahko razširijo.

1. Jeza vam pokvari spanec

Znano je, da stres in težki občutki sprožijo boj ali beg, zaradi česar ste fizično pozorni. V teh okoliščinah zaspati in ostati v spanju postane veliko težje. Poleg tega je dokazano tudi, da moten spanec lahko povzroči več jeze. Verjetno se boste namesto osveženi, zbudili izčrpani. V tem primeru jeza vodi do slabega spanca, slab spanec pa do večje jeze in tvori zaklet krog, v katerem se nihče ne želi znajti.

2. Jeza je nevarna za vaše zdravje

Znanstveniki so že ugotovili, da kakovost spanja vpliva na splošno zdravje posameznika. Običajno spanje deluje kot "terapija čez noč", ki stabilizira naša čustva, tako da se lahko naslednji dan bolje spopademo s svojimi občutki. Toda jeza in močan stres lahko ogrozita ta proces. Negativna čustva sproščajo stresne hormone, zaradi česar ste bolj razdražljivi, skupaj s tem pa lahko pride tudi veliko zaskrbljujočih simptomov. Dolgoročno lahko vodi do nespečnosti, nočnih mor - ali v najslabših primerih do težav z duševnim zdravjem in depresije.

3. Partnerju pošlje negativno sporočilo

Če se med prepirom odločite, da se boste samo prevrnili in potegnili odejo k sebi, pošljete sporočilo, da bolj cenite "zmago" v konfliktu kot ohranjanje zdravega odnosa z osebo, s katero se prepirate. Morda tega ne sporočate namenoma. Način, kako se spopadate z nesoglasji, lahko vaše odnose okrepi ali razbije.

PREBERITE TUDI: Ni nam treba odreagirati na vsako stvar okoli nas

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 pred 6 dnevi
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Januarska polna luna vzhaja v ognjenem in dramatičnem znamenju leva. Ta lunacija doseže ...