Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3 nasveti, kako se zrelo spopasti z zavrnitvijo

22. jun 2018 8:06
0

Oglasno sporočilo

V življenju se pač soočamo z vzponi in in s padci. Žal ne gre vedno tako, kot si zamislimo in morda smo deležni tudi zavrnitve. Zavrnitve v odnosih ali na poslovnem področju. Ne smemo jih jemati preveč osebno. Kako se z njimi soočamo?

PREBERITE TUDI: Najbolj prizadene očetova zavrnitev

1. Na morebitno zavrnitev se pripravite 

Tako zelo smo dandanes naučeni pozitivnega razmišljanja, da se na negativne situacije niti ne utegnemo pripraviti, saj menimo, da jih bomo s tem le privlačili. Ampak misliti negativno je drugače kot misliti na negativno. Preden se lotite nekega cilja, pa naj bo to razgovor za službo ali povabilo na zmenek, imejte v mislih tudi možnost, da stvari ne bodo šle v smer, ki si jo želite. Lahko, da se boste po zavrnitvi počutili slabo, ampak imejte v mislih, da imajo posledice zavrnitve le kratek rok trajanja. Morda vam bodo zaprta vrata prinesla nasproti drugo osebo ali pa vas čaka še boljša služba. Slej kot prej boste spoznali, da posledice zavrnitve niso tako hude, kot na začetku izgledajo.

2. Ne bojte se pokazati čustev

Če mislite, da izpadete šibko, ker pokažete svoja čustva po zavrnitvi, se motite. Zavedanje in izražanje svojih čustev po zavrnitvi vam bo olajšalo delo, kako se z njimi soočiti. Izogibanje negativnim čustvom lahko vodi do strahu pred njimi, kar vodi v začaran krog. Ali po domače; lahko zamudite zanimive priložnosti v prihodnost, in to le zato, ker se niste soočili s svojimi čustvi.

3. Ostanite zaposleni

Ena izmed najslabših stvari, ki jih lahko naredite, je da se po zavrnitvi smilite sami sebi in obstanete. Ostanite zaposleni. Telovadite, berite, počivajte, delajte, počnite vse, kar izboljša vaše razpoloženje in vas ne prikuje na žalostne občutke. Saj veste, da gibanje pripomore, da se v vašem telesu dvignejo hormoni sreče, zaradi katerih se bolje počutite. 

Zavrnitev vsekakor lahko boli in povsem normalno je, da se zaradi tega počutite žalostne in slabe volje. Izrazite svoja čustva in jih predelajte, nikakor pa ne ostanite zaradi njih ohromljeni in ne dovolite, da vas to ustavi. Če vas je zavrnila neka oseba, ne jemljite tega osebno. Ko se boste navadili predelovati svoja čustva, ko boste izboljšali svojo samopodobo, boste videli, da vsak poraz prinese nekaj pozitivnega in osebno rast.

PREBERITE TUDI: Gibanje izboljša samopodobo vseh ljudi

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pred nekaj leti so bile izjemno modne masivne, tako imenovane 'statement' ogrlice – v zadnjem času ...