Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

21. SEMPL: Kateri oglasi in kampanje pa so vam ostali v spominu?
Sponzoriran članek

13. sep 2019 14:36
0

Od sobe pobega do pivskega dvoboja

Verjetno se vsak spomni vpadljivih, učinkovitih in predvsem drugačnih oglasov, ki pritegnejo našo pozornost in jih imamo še dolgo po tem nekje v zavesti. Redko kdo pa se zaveda, da za vsako tako oglaševalsko akcijo stoji dobro premišljena strategija, ki natančno določi izgled oglasa, kaj bo sporočal, kje ga bomo videli, koga bo nagovarjal ipd. Izbrali smo štiri, ki so se nam najbolj vtisnile v spomin in so bile med drugim nagrajene tudi z nagradami Sempler, ki so ene tistih, ki ne nagrajujejo le izgleda oglasa, ampak tudi vse tisto, kar smo našteli zgoraj.  

Skrita soba pobega

Skrite sobe pobega iz katerih se s pomočjo namigov v obliki ugank rešujemo iz zaklenjene sobe so tudi pri nas postale pravi hit. Kaj pa, ko na skrivni lokaciji, v stari, na pol zapuščeni lopi, zraste posebna soba pobega, katere namen je ozaveščanje javnosti o skrb vzbujajoči pogostosti spolnih zlorab otrok v Sloveniji? Ravno takšno je Agencija 101 zasnovala za UNICEF Slovenija, kjer je obiskovalce, ki so se prijavili preko spleta, kot vodja sprejela Amadea – žrtev spolne zlorabe, ki je v sobo pobega »skrila« svojo zgodbo. Kampanja je sprožila velik odziv javnosti in leta 2018 osvojila Veliki sempler za najboljšo medijsko strategijo v Adriatik regiji.

Lahkonočnice

Leta 2017 sta telekomunikacijsko podjetje A1 Slovenija in oglaševalska agencija Grey Ljubljana pravljicam vdihnila novo življenje. S serijo zvočnih pravljic so otrokom omogočili, da jih v spanec zaziba pomirjujoč glas dedkov in babic – pravljice so namreč prebirali pripovedovalci domov starejših občanov. Odlična ideja, ki je združila generacije ter starostnikom, otrokom in staršem približala nove tehnologije je na SEMPL-u slavila leta 2017.

Laško dvoboj

Recept za pozornost sta nedvomno igralca Boris in Sebastian Cavazza, ki sta se leta 2016 z rimami borila za zadnjo steklenico piva. V seriji televizijskih, spletnih oglasov in na spletnem mestu dvoboj.si nista rimala le znana oče in sin, ampak celotna Slovenija. Agencija LunaTBWA in Pivovarna Laško sta si tako tega leta 'pririmali' veliko nagrado. 

Soglasnik za življenje

Leta 2015 so na hrvaškem številne medijske hiše, televizijske oddaje in podjetja ostala brez soglasnika. Hrvaški dnevnik je torej postal dnev_ik, hrvaška radio televizija pa je darovala T in za en dan postala elevizija. Agencija Imago je kampanjo »Soglasnik za življenje« ustvarila za hrvaško združenje za darovanje organov Transplant, z akcijo pa so želeli javnost seznaniti s pomenom odločitve o darovanju organov, izraziti podporo vsem tistim, ki čakajo na presaditev organov, in se zahvaliti vsem darovalcem in njihovim družinam, ki so s svojim plemenitim dejanjem rešili druga življenja. Uspelo jim je aktivirati Hrvaško, na koncu pa so domov odnesli tudi nagrado Veliki sempler za najboljšo medijsko strategijo leta 2015.

Prepričani smo, da bo tudi letos boj za nagrade Sempler zelo napet. Prijave so že odprte, zmagovalci pa bodo znani na konferenci SEMPL, 28. novembra. Že imate svojega favorita? 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Praviloma imamo vsi svoje barvne kombinacije, ki jih najraje nosimo.