Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

17. ljubljanski maraton je pred vrati - ali so PLanetke pripravljene?

Ali so Planetke pripravljene na maraton?

25. okt 2012 12:42 Katja Stojilkovski
6

Oglasno sporočilo

Skupina Planetk se je tri mesece pripravljala na 17. ljubljanski maraton v sodelovanju s Planetom Lepote, spletno trgovino Vitalia in ekipo trenerjev Pulz Šport. Sedaj pa nas čaka še glavna preizkušnja – tek na 10 km ali 21 km na 17. ljubljanskem maratonu.

Tako, pa so za nami trije meseci teka, vaj za moč, stopnjevanj, pa tudi dobre družbe in čvekanja. V nedeljo nas čaka preizkušnja, za katero smo pridno trenirale in na kateri lahko dokažemo, da zmoremo preteči začrtano razdaljo.

Na začetku zadnjega sklopa treningov smo ure s trenerji posvetile različnim stopnjevanjem. Ta so vključevala 400 metrov pogovornega tempa, 1000 metrov aerobnega tempa in 1500 metrov hitrega tempa in tek v kombinaciji s šprinti. Šprinti so šli lažje od nog v paru, saj malo tekmovalnega duha nikoli ne škodi, trenerju pa smo pustile, da je lovil našo najboljšo tekačico. Same smo čez teden opravile še 7 km treninge fartleka z vajami za moč, ob vikendih pa je bil čas za daljše razdalje do 15 km in pa ogled trase maratona, ki ga je organiziral Pulz Šport.

V nedeljo, točno dva tedna pred maratonom, je Pulz Šport organiziral skupen ogled proge Ljubljanskega maratona. Tekli smo v treh skupinah, ena na 10 km in dve na 21 km. Planetkam so delali družbo tekači ostalih Pulzovih skupin, zraven pa so se lahko pridružili tudi prijatelji. Skupina za 21 km je imela na trasi dva postanka, kjer nas je čakala voda, banane in pomaranče ter postanek za raztegovanje pred zadnjimi kilometri trase. Ogled proge je bil zelo koristen, saj smo lahko v miru spoznali progo in dobili občutek, kako razporediti moči med samim maratonom. Planetke smo brez težav pretekle traso in dobile nekaj samozavesti za tekmo. Zaradi proteinskega napitka Olympus Health in kapsul z ekstraktom višenj HealthSpark, tudi bolečine v mišicah naslednji dan niso bile prehude.

pl_maraton_2012_2
Med tekom po trasi maratona, ki je bil v nedeljo, se je bilo treba seveda tudi malo
ustaviti in okrepčati. Pomaranče in banane so prav prijale!

Zadnje tri tedne so bili na urniku manj naporni treningi, da si je telo lahko nabralo nekaj moči za tekmo. Opravili smo par lahkotnih tekov v pogovornem tempu z rahlimi stopnjevanji, vmes pa smo naredili še kakšno vajo za moč. Če se je skupina preveč razkropila, je Primož punce veselo postavil v smučarsko pozo in tako smo še med čakanjem krepile mišice. Dobile smo tudi tekaške majčke Planeta lepote – na glasovanju je zmagal slogan: "Me hočeš ujet? Pridi na moj Planet!" Zaključile smo s krajšim treningom, ki smo ga odtekle že skoraj po temi, in prevzemom štartnih številk.

pl_maraton_2012_3
Ekipa Planeta Lepote v majicah PL s sloganim "Me hočeš ujet? Pridi na moj Planet!"

Maraton je torej čez par dni, mene pa sploh ne skrbi, saj sem zaradi učinkovitih treningov dobro pripravljena nanj. Bolj razmišljam o tem, kako bom pogrešala simpatične punce in super trenerje. Če ne drugje, jih bom srečevala na tekaških prireditvah

Vtise članic ekipe Planeta Lepote o dosedanjih treningih lahko preberete na naslednji strani.


Sponzorji

pl_logo pulz_sort_logo vitalia_logo

 

Pojdi na stran

6

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • elinoir

   • 14. dec 2012 16:59

    Vau, svaka čast! Res! Smile

   0
   • pikanai

   • 28. okt 2012 13:19

    Naslednje leto moramo naročiti malo lepše vreme Smile

   0
   • Connie

   • 27. okt 2012 11:41

    Res je bil velik napredek! Pred začetkom treninga mi ni uspelo preteči kakšen kilometer, sedaj pa brez problema pretečem 15-ko! Smile 1 Hvala!!!!!!

   0
   • pikanai

   • 26. okt 2012 20:11

    Res smo v teh 12-ih tednih vse zelo napredovale :).

   0
   • ficcola

   • 26. okt 2012 17:45

    Punce, ve ste zakon!

   0
   • Tulipan

   • 25. okt 2012 19:50

    Bravo, Planetke! Navijam za vas :)!

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...