Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

10 znakov, da imate opravka s psihopatom

18. maj 2020 13:02
0

Oglasno sporočilo

Psihopatija je osebnostna motnja, za katero so značilne različne karakteristike, ki nakazujejo, da je neka oseba morda psihopat. Seveda pa to ni tako preprosto ugotoviti, zato si  v kolikor ne gre za res očitno moteno osebo ne drznite sami postavljati diagnoz.

Čeprav se izraz 'psihopat' najpogosteje uporablja, kadar se govori o neki osebi, ki ima ali naj bi imela neko duševno bolezen, pa diagnoza psihopat ni uradna diagnoza. Uradna diagnoza za psihopata v psihiatriji je antisocialna osebnostna motnja. Gre za osebo, ki funkcionira tako, da manipulira z drugimi in krši meje in pravila drugih.

Pogosto delujejo povsem normalni in celo očarljivi, kar zaslepi ljudi, da so pravzaprav veliki manipulatorji, ki ne upoštevajo njihovih čustev in meja.

Spodnjih 10 znakov nakazuje, da imate morda opraviti s psihopatom, zato bodite previdni.

1. Laganje

To so ljudje, ki neprestano lažejo. Celo o stvareh, ki niso pomembne ali za katere res ni posebnega razloga, da bi lagali. Zakaj to počnejo? Daje jim (lažen) občutek moči.

2. Prepričani so, da so boljši od drugih

Psihopati so prepričani, da so veliko boljši od drugih. Bolj sposobni, inteligentni, močnejši in še vse ostalo, kar si lahko zamislite.

3. Imajo privlačne osebnosti

To so ljudje, ki so drugim privlačni in jih imajo radi. So prijateljski in ljudje jim radi pristopajo. Ne, niso takšni, kot v filmih (morilci ipd.).

4. Nimajo empatije

Ljudje naj bi imeli empatijo, a psihopati je nimajo. Preprosto ne občutijo sočutja do drugih in ne razumejo občutkov drugih ljudi, zato jim je za njih tudi popolnoma vseeno. So hladni in brezsrčni.

5. Vedno za vse krivijo druge

Psihopati imajo navado, da šibke točke in ranljivost drugih ljudi uporabijo proti njim. Všeč jim je, če se ljudje počutijo krive in manjvredne.

6. Nimajo občutka krivde

Če duševno zdrav, normalen človek drugega prizadene, se bo počutil krivega. Žal mu bo in čutil bo potrebo, da se prizadetemu opraviči. Prav tako bo pazil, da napake ne ponovi. Psihopati ne občutijo nikakršnega obžalovanja ali občutka krivde.

7. Pretirana samozavest

Oni sami so edina stvar, ki jo zares cenijo. Psihopate zanimajo izključno oni sami. Zaljubljeni so vase in menijo, da blestijo celo v stvareh, o katerih nimajo pojma.

8. So neodgovorni

Ne glede na to, kaj počnejo ali naredijo – nikoli ne bodo prevzeli odgovornosti. Ne le top – za svoje napake in početje bodo krivili druge.

9. Sebičnost

Ne glede na to, za kaj ali za koga gre – zanimajo jih le oni sami in lastno udobje. Če bodo zaradi njihovih dejanj ali izjav trpeli drugi, jim je prav malo mar. pomembni so oni in samo oni, drugi ne obstajajo.

10. Nesposobnost planirati prihodnost

Zanimiva značilnost psihopatov je, da ne zmorejo planiranja za naprej. Četudi si kaj zadajo, tega zagotovo ne bodo udejanjili; poleg tega jim manjkajo realistični dolgoročni cilji. So brezskrbni neplanerji.

(11. Nasilje)

Ta značilnost ni prisotna na vseh psihopatih. Za psihopate je na splošno značilna nizka toleranca za frustracije, kar se lahko kaj hitro pokaže v obliki agresije in nasilja. So razdražljivi in agresivni, zato so lahko pogosto udeleženi v fizičnih obračunih.

PREBERITE TUDI: Kako prepoznati škodljivo osebo, še preden razkrije svoj obraz

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 10 h
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 11 h
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 12 h
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    pred 1 dnevom
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Danes pred 17 leti je nastal otročič, ki je kaj kmalu postal prvi in največji ženski spletni portal.