Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

10 stvari, ki jih nikar ne počnite na prvem zmenku

22. dec 2016 11:58
0

Oglasno sporočilo
Zmenek, kjer se je spogledoval z natakarico; zmenek s popolnim moškim, za katerega sta kasneje ugotovile, da je mamin sinko; zmenek, kjer je govoril le o sebi in svojih poslovnih dosežkih … ah, ja. Zmenkanje je lahko prav naporno in stresno, sploh prvi zmenek. Katere pa so tiste stvari, ki najbolj pokvarijo vtis in se jim brez težav lahko izognemo, saj so odvisne izključno od nas?
 


glamour.com

 

Preberite si, katere so najpogostejše napake in kaj svetujejo strokovnjaki.

 

NE pridite popolnoma nastresirani

Morda ste imeli zelo stresen dan v službi; morda ste se skregali s prijateljico – a nikar ne dovolite, da bi negativna energija drugega, povsem nepovezanega dogodka pokvarila vaš prvi vtis. Umirite in zberite se – če je potrebno in če imate možnost, si vzemite kako uro zase (dišeča topla kopel vas bo sprostila) in pridite na zmenek sijoči in pozitivno naravnani.
 

NE zamujajte (sploh pa ne več kot 5 minut)

Bodite modno pozne, kar je do 5 minut. Karkoli je več, izkazujete nespoštovanje do osebe, s katero greste na zmenek, hkrati pa ji ustvarjate zelo neprijetne občutke in vprašanja (Bo sploh prišla? Me je od daleč videla, se obrnila in odšla? Si je premislila priti?). Vedno se postavite v kožo drugega in se zavedajte, da je tudi na drugi strani oseba s čustvi.
Nasvet: preberite si tudi članek 30 pravil bontona
 

NE ponižujte se (niti v šali!)

Včasih na zmenku pride do čudnih, malce neprijetnih trenutkov tišine, ko ne eden, ne drugi ne ve, kaj reči. Takrat se nekateri radi zatečejo k temu, da se pošalijo iz sebe. Medtem, ko to sicer ni prepovedano, pazite, da ne pretiravate in da se nehote ne ponižate in razvrednotite. V dvomu se takim šalam raje izognite.
 

NE govorite o preteklih zmenkih

To uniči vzdušje. Osebe, s katero ste na zmenku, ne zanima, s kolikimi vse ste bili že pred njim oz. njo. Če že morate povedati kak zanimiv pripetljaj z drugega zmenka, pazite, da ga poveste na način, da ne žalite osebe takratnega zmenka. S tem lahko ustvarite vtis, da boste enako naredili z aktualnim 'zmenkarjem', če vam kaj ne bo pogodu in nihče si ne želi biti tarča posmeha.
 

NE pijte preveč

Uf, uf. Tako zato, da vas ne zapelje predaleč pri besedah, kot tudi pri dejanjih. Časa se ne da zavrteti nazaj in če boste ustvarili slab vtis, ga ne boste ogli več pokvariti. Raziskave namreč znova in znova kažejo, da je zelo težko popraviti slab prvi vtis.
 

NE bodite nevljudni do natakarjev

Nesramnost, nespoštljivost do osebja, ki vas streže, je izvrsten pokazatelj pomanjkanja osnovne kulture; čustvene inteligence in znak domišljavosti. Če se tako vede vaš zmenek, naj bo prvi tudi zadnji, saj je s tem povedal dovolj o sebi, da veste, da take osebe ne želite v svojem življenju.
 

NE govorite le o sebi

Pomembno je, da se pogovarjata in oba v približno enaki meri spoznavata eden drugega. Postavljajte vprašanja, ki vas zanimajo in pustite, da vam odgovori. Pazite, da ne govorite le vi in le o sebi – v kolikor je tak vaš zmenek, pa tudi veste, 'koliko je ura'.
 

NE razkrivajte zdravstvenih težav

Sicer niso nobena sramota, vsekakor pa ne sodijo na prvi zmenek. Nihče ne želi vedeti za vašo kolonoskopijo na prvem zmenku (ali drugem ali tretjem ...). To so intimne stvari, ki so na mestu za razkrivanje ko se zmenkanje že preveša v kaj resnejšega.
 

NE govorite o bivši/em

Razen, če vas direktno vpraša, seveda. Tudi ko oz. če vas bodite realni in naj ne nastane samogovor pljuvanja čez bivše/ga. Povejte osnove in pazite, da ne bo videti, kot da ga še niste preboleli, predvsem pa čim prej zamenjajte temo.
 

NE preverjajte telefona

Delovalo bo, da ste zdolgočaseni in nezainteresirani za osebo, ki je z vami. Poleg tega je to tudi nespoštljivo. Če res morate kaj preveriti (imate pomemben projekt v službi; je kateri od staršev bolan), to vnaprej povejte in se opravičite, predvsem pa naredite hitro.
 

NE vedite se neprimerno za mizo

Le kaj bi lahko bolj odbilo kot slabe navade za mizo. Sklanjanje glave h krožniku; glasno cmokanje … NIKAR. Sicer je to v precejšnji meri odvisno od tega, na kakšnem nivoju ste sami in kakšna pričakovanja imate, a v nobenem primeru ne bo odveč, če si preberete članek 30 osnovnih pravil bontona.
0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...