Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

10 ključnih znakov, da je prijateljstvo pravo in bo trajalo

7. nov 2016 11:35
0

Spoznavanje novih ljudi še niti ni problematično – a spoznati tiste prave in ustvariti pristne prijateljske vezi, ki trajajo, pa je nekaj povsem drugega. Še toliko težje je v odrasli dobi, polni raznih vsakodnevnih obveznosti, ko nam zmanjkuje že časa zase in za družino, kaj šele za prijatelje. In ko spoznamo osebo, ki nam ustreza in s katero 'se zaštekamo', kot se pogosto izrazimo, si seveda želimo, da bi prijateljstvo trajalo, se obdržalo.
Kateri so tisti znaki, ki kažejo, da se (skoraj zagotovo) bo?
 

Free-Photos / Pixabay

 

1. Takoj odgovorite na mail ali sporočilo

V osnovi dobivamo dve vrsti sporočil: takšna, ki se nam sploh ne da odgovoriti na njih in pa takšna, na katere odgovorimo nemudoma. In če komaj čakamo, da odgovorimo, potem je to dober znak, da bo to prijateljstvo še napredovalo.
 

2. Trudita se delati skupne plane in se družiti …

Pri tem ne gre toliko za pogostost – kdo pa ima dandanes vsak dan čas posedati na kavi – kot konsistenco. Redno sta na vezi in če se ne moreta videti, si vsaj pišeta ali se slišita. Družbeni mediji so že super, ko smo res sami, a nikakor ne morejo odtehtati pravih, pristnih prijateljstev in druženja v živo.
 

3. … a razumeta in si ne očitata, če kdaj pride kaj vmes

Obe vesta, da kdaj dejansko kaj pride vmes; ali nujna obveznost; menstruacija 2 dni prej in obležite z bolečinami ipd. Zato če katera zadnji trenutek odpove, ker ji je ušel pes ali je dobila migreno ali nujno delo v službi, to sprejmete brez očitkov in obsojanja.
 

4. Ne govorita le o delu …

… in otrocih. Jasno, delo je pomembno in marsikatero izkušnjo si lahko izmenjata, a imata toliko tem za pogovarjanje, da bi lahko 48 ur skupaj govorili brez prestanka, pa vama še ne bi zmanjkalo tem.
 

5. Ko sta skupaj, ignorirata svoja telefona

Vsaj večinoma. Če pričakujete pomemben klic ali sporočilo, seveda spremljate, a FB in ostale objave mirno ignorirate. V nasprotnem primeru deluje, da si bolj želite biti kje druge, s kom drugim in početi kaj drugega.
 

6. Povesta si tudi neprijetnosti

Solata med zobmi? Zadaj umazano krilo? Prijatelji si to med seboj povedo – pa tudi sicer je primerno, da osebo na to na primeren način opozorimo. Si mar sami ne bi želeli, da vam nekdo pove, da hodite z ajvarjem na zobu okoli, namesto da to počnete še nadaljnje 3 ure? Prav tako si iskreno, a spoštljivo povesta, kaj vaju moti eni pri drugi.
 

7. Po tem, ko sta bili skupaj, se počutita super

Vsi poznamo ljudi, po katerih se počutimo slabše kot preden smo se dobili. Ali ni pristnosti; ali so neumestni, nespoštljivi ali celo žaljivi komentarji; zateženost in neprijaznost ali pa preprosto nekakšna negativna energija. Med vama je ravno nasprotno – po druženju sta polni pozitivne energije!
 

8. Smejita in zabavata se

Ni boljšega kot spontan, pristen smeh v dobri družbi. Ko smo 'na isti valovni dolžini, ko vemo, da nas oseba razume in razume naš humor. Saj veste tisto, ko se sarkastično pošalite, oseba pa vas gleda vsa šokirana in užaljena, ker ni dojela vašega humorja?
 

9. Potrudita se ena za drugo

Jasno je, da vsi radi počnemo stvari, ki so nam všeč. A ko gre za pravo prijateljstvo, se potrudimo in naredimo tudi kaj, kar nam ni najbolj idealno, ker vemo, da bomo s tem naredili uslugo ali razveselili prijateljico. To je lahko biti varuška; ogled filma, ki nas ne mika preveč ali obisk lokala, kamor sami sicer ne bi šli.
 

10 Podpirata ena drugo

Medsebojna podpora, razumevanje in spodbuda so stvari, ki sodijo v pristno prijateljstvo. Medsebojno se podpirata pri ciljih in željah; se spodbujata in stojita ob strani v težkih trenutkih. Saj veste – prave prijatelje spoznamo šele v nesreči. Prav zares!
 

Foto: pixabay.com

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?