Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zgodovina rdeče šminke

10. dec 2012 10:00
1

Oglasno sporočilo

Zgodovino ličenja je med prvimi zagotovo pričela pisati ravno rdeča šminka. Že Kleopatra je bila znana po uporabi rdečila, ki je bilo narejeno iz zdrobljenih rdečih hroščev in kane. Takrat pa se žal še niso tako spoznali na zdravju škodljive snovi, saj so bila rdečila narejena iz strupenih snovi, ki so povzročale različna obolenja.


Tudi zvezdnice rade posegajo po zapeljivih rdečih šminkah

Rimljani in Grki so pri izdelavi rdečil že uporabljali olja in voske in jim dodajali rdeče pigmente. Rdeča šminka je skozi stoletja postala simbol višjih slojev, posluževale so se je kraljice, ženske pa so z njo želele poudariti, da prihajajo iz premožnih družin. Angleška kraljica Viktorija je ta simbol nato prekinila in rdečo šminko označila za negativno, zato so jo pričeli povezovati s prostitutkami (še danes jo uporabljajo gejše). Tudi cerkev jo je označila za greh in nespodobnost.

Danes temu ni več tako, še vedno pa bi se našli ljudje, ki bi ta močan modni dodatek označili podobno, saj so rdeče ustnice zelo drzna in zapeljiva poteza. Modne so rdeče ustnice, pa tudi naravne, ki so obarvane le z brezbarvnim ali nežnim glosom. Rdeča šminka je postala prepoznaven simbol marsikatere zvezdnice, vsaka uporabnica tega dodatka pa se mora držati pravila: poudari ustnice ali oči in nikakor obojega. Pri tem pa seveda velja upoštevati tudi načela, ki so na prvem mestu - ustna higiena, lep nasmeh ter nega ustnic. Še posebno v zimskem času jih ustrezno zaščitite pred mrazom in nizkimi temperaturami; občasno jim privoščite piling in medeno masko: enkrat na teden na ustnice pred spanjem namažite med, ga dobro vtrite in pustite delovati čez noč.

Lepo negovane ustnice so osnova za samozavestno nošenje opaznega rdečega dodatka! Več o rdečih ustnicah in kako izbrati odtenek, ki vam bo zagotovo pristajal, si lahko preberete v članku Rdeča šminka - kako izbrati svoj odtenek.

1

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • dajla

   • 14. dec 2012 11:45

    waaaawww to pa je neki..

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Le kaj je prijetnejšega in lažjega za nositi v poletni vročini kot lahke poletne obleke?