Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Slab spanec povzroči visok krvni tlak

31. avg 2011 11:23
0

Oglasno sporočilo

... spanec kot ženske, kar pa ne mine brez posledic – to lahko namreč vodi v povišan krvni tlak, ki je že tako eden najpogostejših spremljevalcev nezdravega sodobnega načina življenja.

V raziskavi so merili vzorce spanja skoraj 800 moških v povprečni starosti 75 let, da bi ugotovili, koliko časa spijo v najgloblji fazi spanja. Ugotovili so, da imajo tisti, ki manj kot 4 odstotke svojega spanca spijo spanje počasnih valov (spanje SWS, angl. slow-wave sleep ali sinhronizirano spanje), kar za 80 odstotkov več možnosti, da razvijejo visok krvni tlak.
Strokovnjaki zato opozarjajo, da je zelo pomembno, da se spanju da več pomena in vsak dan poskrbi za zadostno količino kakovostnega spanca, saj poleg vseh ostalih slabih učinkov slabega ali pomanjkanja spanja visok krvni tlak vodi v povečano nevarnost za srčne infarkte, kapi in ostale bolezni in težave s srcem.

Raziskovalci so povedali še, da kljub temu, da ženske v to raziskavo niso bile vključene, obstaja zelo velika verjetnost, da se tudi njim nevarno poviša krvni tlak. Zdaj pa nameravajo raziskovalci narediti še dodatne raziskave v ostalih starostnih skupinah, ki bodo vključevale tudi ženske, da svoje teorije ovržejo ali potrdijo.

Poročilo raziskave so zaključili z že znanim dejstvom, da je spanje ključnega pomena za ohranjanje fizičnega in psihičnega zdravja, zato bi se morali vsi organizirati tako, da dobijo najmanj 6 (spodnja meja) do 8 ur spanja vsak dan.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kate, Meghan in princesa Diana imajo oz. so imele svoje najljubše odtenke lakov za nohte.