Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Korona virus: če imate krvno skupino 0, ste najbolj odporni; če A, najbolj ogroženi

18. mar 2020 9:40
0

Oglasno sporočilo

Pred mnogo leti smo na Planetu Lepote prvi objavili serijo člankov o prehrani po krvnih skupinah in značilnostih posameznikov, ki pripadajo določeni krvni skupini. Med ljudmi namreč obstajajo precejšne fizične in psihične razlike glede na njihovo krvno skupino, kar, predvsem na Kitajskem, preučujejo že zelo dolgo in intenzivno ter izsledke tudi upoštevajo v vsakdanjem življenju.

Zato tudi ni presenetljivo, da so se lotili tudi raziskovanja dovzetnosti za okužbo z novim korona virusom. Kar so ugotovili, je le potrdilo dosedanje ugotovitve: da je daleč najbolj odporna KS 0 in daleč najmanj KS A.

Ljudje s krvno skupino A so lahko bolj dovzetni za okužbo z novim korona virusom, medtem ko so tisti s krvno skupino 0 najodpornejši na okužbo, je ugotovila študija, ki so jo objavili kitajski znanstveniki.

V raziskavi so analizirali vzorce krvi 2173 bolnikov, okuženih s korona virusom ter primerjali podatke z zdravim lokalnim prebivalstvom. Ugotovili so, da se tisti s krvno skupino A pogosteje okužijo in imajo več možnosti za razvoju hujših simptomov bolezni. Med analiziranimi vzorci je bil tudi vzorec 206 bolnikov iz Wuhana, ki so zaradi korona virusa umrli in med 206 smrtnimi primeri jih je imelo 85 krvno skupino A, 52 pa 0.

Tudi med okuženimi v Wuhanu je največ okuženih s krvno skupino A (38 odstotkov); nato sledi KS B 26,4 odstotka) in nato KS 0 (25,8 odstotka). Okuženih s krvno skupino AB je bilo le 10 odstotkov, a ta je tudi sicer izjemno redka.

Tako bi bilo potrebno poleg starejših, ki imajo oslabljen imunski sistem, dodatno zaščititi tudi osebe s krvno skupino A, a glede na to, da se uradna medicina praviloma požvižga na tovrstne ugotovitve, tega najverjetneje ni za pričakovati. Zato če ste oseba, ki ima KS A, sami toliko bolj intenzivno poskrbite za močan imunski sistem, kar na prvem mestu naredite s prehrano, ki ustreza vaši krvni skupini, in ustreznim življenjskim slogom. Več si lahko preberete v ČLANKIH.

PREBERITE TUDI: Prehrana po krvnih skupinah

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Kavbojke so kos, ki se nahaja v omari skorajda vsakogar.