Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koronavirus: če imate krvno skupino 0, ste najbolj odporni; če A, najbolj ogroženi

18. mar 2020 9:40
0

Oglasno sporočilo

Pred mnogo leti smo na Planetu Lepote prvi objavili serijo člankov o prehrani po krvnih skupinah in značilnostih posameznikov, ki pripadajo določeni krvni skupini. Med ljudmi namreč obstajajo precejšne fizične in psihične razlike glede na njihovo krvno skupino, kar, predvsem na Kitajskem, preučujejo že zelo dolgo in intenzivno ter izsledke tudi upoštevajo v vsakdanjem življenju.

Zato tudi ni presenetljivo, da so se lotili tudi raziskovanja dovzetnosti za okužbo z novim korona virusom. Kar so ugotovili, je le potrdilo dosedanje ugotovitve: da je daleč najbolj odporna KS 0 in daleč najmanj KS A.

Ljudje s krvno skupino A so lahko bolj dovzetni za okužbo z novim korona virusom, medtem ko so tisti s krvno skupino 0 najodpornejši na okužbo, je ugotovila študija, ki so jo objavili kitajski znanstveniki.

V raziskavi so analizirali vzorce krvi 2173 bolnikov, okuženih s korona virusom ter primerjali podatke z zdravim lokalnim prebivalstvom. Ugotovili so, da se tisti s krvno skupino A pogosteje okužijo in imajo več možnosti za razvoju hujših simptomov bolezni. Med analiziranimi vzorci je bil tudi vzorec 206 bolnikov iz Wuhana, ki so zaradi korona virusa umrli in med 206 smrtnimi primeri jih je imelo 85 krvno skupino A, 52 pa 0.

Tudi med okuženimi v Wuhanu je največ okuženih s krvno skupino A (38 odstotkov); nato sledi KS B 26,4 odstotka) in nato KS 0 (25,8 odstotka). Okuženih s krvno skupino AB je bilo le 10 odstotkov, a ta je tudi sicer izjemno redka.

Tako bi bilo potrebno poleg starejših, ki imajo oslabljen imunski sistem, dodatno zaščititi tudi osebe s krvno skupino A, a glede na to, da se uradna medicina praviloma požvižga na tovrstne ugotovitve, tega najverjetneje ni za pričakovati. Zato če ste oseba, ki ima KS A, sami toliko bolj intenzivno poskrbite za močan imunski sistem, kar na prvem mestu naredite s prehrano, ki ustreza vaši krvni skupini, in ustreznim življenjskim slogom. Več si lahko preberete v ČLANKIH.

PREBERITE TUDI: Prehrana po krvnih skupinah

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.