Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zbirka receptov

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
smotka21
Starost: 39Pridružen: 27. jun 2006Prispevkov: 211Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2012 18:51
Povezava do prispevka
MEHIŠKE PALAČINKE

Recept je zelo enostaven. Osnova je podobna večini mehiških receptov. Poslužite jo z veliko porcijo zelene solate in večerja ne bo tako zelo kalorična

Potrebujete:
- 8-10 palačink,
- 250 g mletega mesa,
- pol rdeče in zelene paprike,
- koruzo,
- malo kuhanega graha,
- rdečo čebulo, pelate, sol, poper, curry.

Palačinke specite kot običajno, vendar jih ne sladkajte. Na čebuli prepražite meso, dodajte na trakce narezano papriko in pelate (ki jih malo premešate). Začinite s soljo, veliko popra, curryem. Dodajte malo rdečega vina in vode ter pustite, da se tinsta (nisem našla druge besede) nekje 40 minut. Ko je gotovo, vmešajte koruzo in grah, pustite da se malo pokuha in masa je gotova. S to maso napolnite palačinke, jih zavijte in pripravite za paniranje moko, jajca in drobtine.

Postrezite z žlico kisle smetane ali salse. Dober tek



0
Nazaj na vrh
popr
Starost: n/aPridružen: 28. feb 2012Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2012 15:21
Povezava do prispevka
Odlično, ravno to sem iskal.
 
 
Hvala,
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jun 2012 16:56
Povezava do prispevka

Za bubico10 (in če še katero zanima):

 
MAFINI Z OVSENIMI KOSMIČI, BANANO IN JABOLKOM
 
1 skodelica polnozrnate moke
1,5 skod. ovsenih kosmičev
1/3 skod. rjavega sladkorja (jaz sem dala kar žlico meda)
1 žlička pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
1/4 žličke soli
1 jajce
1 navadni jogurt
3/4 skod. zmečkanih banan
1/2 naribanega jabolka
2 žlici olja
1,5 žličke pomarančne lupinice
na koščke narezana temna čokolada (po okusu)
 
*1 skod. je približno 2,5 dl
 
Posebej zmešaš mokre in suhe sestavine. Mokrim sestavinam dodaš suhe sestavine in narahlo premešaš. Modelčke napolniš skoraj do vrha in pečeš 20-22 min na 200 stopinj.
 
0
Nazaj na vrh
PetraPe
Starost: 44Pridružen: 13. okt 2013Prispevkov: 22Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. okt 2013 19:30
Povezava do prispevka

Pri nas je alergičen na jajca zato redno pripravjamo palačinke brez jajca. Sestavine so takšne: 

4 dl mleka

1 žlica masla ali margarine

1 žlica kisle smetane

4 dag moke

po potrebi dodajamo moko (če je masa preveč redka) ter mleko (če je masa preveč gosta)

 

Recept je popoldnoma enostaven saj se vse skupaj dela kot navadne palačinke. Prav tako se lahko mleko nadomesti z navadnim riževim ali sojinim mlekom

0
Nazaj na vrh
Aion
Starost: n/aPridružen: 9. jul 2013Prispevkov: 511Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. jan 2014 22:32
Povezava do prispevka

Za teatime in vse zainteresirane: Ajdova gibaniza s skuto (recept je iz kulinarike.net, videla sem ga že marsikje, tako da ne vem, kdo je avtor izvirnika - morda kaka tetica ali kuharska bukva - moj bo malo predelan - z opombami in pripombami).

Sestavine:
Testo:
80 g ajdove moke
120 g bele moke (pri moki je bolje, če količine zamenjaš - jaz dam raje 150 g ajdove moke, ki jo mešam z belo ali polnozrnato)
15 g svežega kvasa (zmeraj delam z vrečico suhega, ki se je izkazal kot ustrezen)
pol žličke sladkorja
pol žličke soli
voda (po potrebi, ravno toliko, da lepo zamesiš testo)
 
Nadev:
250 g nepasirane skute (500 g je prava količina, 250 g je občutno premalo!)
2 jajci (1 jajce je dovolj, zraven potresem še malo chia semen)
2 zavitka vanilijevega sladkorja (ne dam zraven, ker rata ogabno sladko, raje dam žlico meda)
2 žlici rjavega sladkorja 
2 žlici pšeničnega zdroba
1 žlica smetane za kuhanje (sladka je mišljena)
 
Ajdovo moko poparimo z vrelo vodo, da dobimo gosto maso (to je nujno! malo tudi premešamo). Kvas raztopimo v malo mlačne vode, ki smo ji dodali pol žličke sladkorja. Ohlajeni ajdovi masi dodamo sol, belo moko in kvasec, po potrebi dodamo še vodo. Dobiti moramo prožno testo (no ja, dobimo poc, ki se ga po vzhajanju presipa v pekač), malo mehkejše kot za kruh. Vzhajati pustimo približno pol ure.
 
Medtem pripravimo nadev:
jajci penasto umešamo s sladkorjem in smetano, s kuhalnico ali žlico primešamo skuto in zdrob.
Namastimo pekač za pite ali drug primeren pekač, po njem enakomerno raztegnemo testo in pustimo malo roba, ki ga bomo zapognili preko nadeva. Preko testa vlijemo in poravnamo nadev, rob testa zapognemo.
 
Pečemo na 180 - 200 stopinj, približno pol ure, da nadev dobi zlatorjavo barvo (glede na mojo pečico - med 40 in 45 minut pečem na 200 stopinj, da rata zlatorumena; ko jo režeš, naj ne bo še vsa vodena).
 
Dober tek smiley
 
EDIT: Pozabila sem na pomemben podatek - pečem v okroglem pekaču s premerom 30 cm (pravkar izmerjeno).
0
Nazaj na vrh
teatime
Starost: 35Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1268Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 15. jan 2014 9:30
Povezava do prispevka

Hvala Aion smiley. Testa pri katerem bi bilo treba popariti moko nisem še nikoli delala, se kar malo izogibam takim receptom, ker se mi zdi blazno komplicirana zadeva smiley. Ampak sem ful fenica ajde in takšnih gibaniških zadevščin, da mi najbrž ne bo preostalo drugega, kot da se lotim smiley.

Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
Aion
Starost: n/aPridružen: 9. jul 2013Prispevkov: 511Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. jan 2014 23:13
Povezava do prispevka

Hihi, poparjenje je lahko kot pasulj. Moj ustaljen postopek je tak, da si vodo zavrem v kuhalniku za vodo, potem jo pa previdno zlijem na ajdovo moko, ki jo imam v posodi v kateri bom mesila testo (oz. miksala - uporabljam kar mikser z metlicami za testo, ker je drugače prevelik poc). Zlijem kak deci vrele vode in premešam s kuhalnico ter počakam, da se malo ohladi in nadaljujem po receptu. 

Za koruzno in ajdovo moko velja, da ju je treba popariti, ker nimata lepka (ne me vprašati kako in kaj, meni je babica tako razložila smiley) in posledično mešati z moko, ki ga ima, da normalno vzhaja. Enkrat sem pozabila popariti ajdovo moko, pa ni bilo za nikamor. Ja, pa uspešno peko želim! Poročaj o rezultatih smiley

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zbirka receptov
Stran 6 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.