Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Z glavo skozi zid? :(

Pojdi na stran 1 , 2
MissBlues
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2008Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. okt 2008 21:46
Povezava do prispevka
Pozdrav,

sem čisto frišna na tem forumu, imam pa en velik problem... in boljkotne čutim hudo željo po tem, da se razpišem, ker drugače me bo razneslo.


S fantom sva (bila) skupaj nekje 3 leta, in od tega sma cca. 2 leti živela skupaj. Zadeva se je končala pred parimi dnevi in še zdaj ne vem, kako se naj poberem, četudi sem bila sama pobudnik tega, da se razideva.

Probleme sva imela že na samem začetku.; on je bil zaradi boleče izkušnje v preteklosti (slepo zaljubljenega ga je punca grdo prevarala s kolegom) totalno nezaupljiv in bolano posesiven ter obseden z mojo pozornostjo (sploh ni mogel spat ko sem šla s kolegi(cami) ven, četudi je bilo to 1x mesečno in nič več), jaz pa sem še kar trpela za posledicami ločitve od bivšega - nek majhen delček je pogrešal trenutke z njim. Poleg tega se mi je že na samem začetku zlagal da živi sam, čeprav je živel s punco... to sem zvedla po kakem tednu odkar sva bila prvič skupaj. Ampak to punco je zapustil takoj za tem ko je zvedel da želim biti z njim, si je pa z njo še par dni delil stanovanje... in oprostila sem mu, četudi mi je 2 meseca lagal.

Kmalu je moj bivši postal zgodovina, in pričakovala sem, da bo to pokopalo njegovo nezaupanje vame. A čakal me je hladen tuš. Fant se je eno noč preveč napil. Postal je nasilen, želel se je vreči iz balkona, in ves čas je ponavljal besede, da se boji, da ga bom zapustila, in da me nobenemu ne da. Še isti dan sem v šoku spakirala stvari, saj sem se ga prav bala. Naslednji dan ko me je videl kako odhajam, je takoj pobral ključe od avta in se odpeljal neznano kam; brez mobitela, puloverja (v mokri pobruhani majici s kratkimi rokavi sred decembra), nič. Glede na njegovo melanholično-samomorilsko naravo sem se dva dni bolano bala zanj, od njega pa nobene besede. Po enih desetih dnevih sva se znova srečala... in znova sem mu oprostila.

Zadeva je šla dalje... nekaj časa sva tako živela sam zase, ampak vseeno sva preživela cele dneve skupaj. Takrat sem postala malo bolj ostra do njega in sem včasih podlegla žaljivkam in ironičnim pripombam. Te so bile večinoma posledica njegove preobčutljivosti; vedno je bilo treba paziti, da mu besede zavijem v celofan, drugače je postal takoj užaljen (še pri najbolj banalnih zadevah). To je bil zlasti problem za to, ker sem jaz vedno iskreno izrazim svoje mnenje, pa četudi vem, da bo v nasprotju z njegovim.

Potem mi je prekrižal pota en drug fant; malo sem se zatreskala vanj in on vame. Po tem ko sem porabila res ogromno energije in živcev da sem svojemu dopovedala da ga imam rada in da ga nebom kar na vrat na nos prevarala kr z enim ker nisem taka, se je skorajda zgodilo ravno to. Bila sem sita občutka, da nisem vredna zaupanja, četudi sem bila zvesta kot pes. Ampak po temeljitem premisleku sem sama pri sebi razčistila, da imam svojega vseeno preveč in bolj rada in da se z njim mogoče celo vidim v prihodnosti (četudi mu tega nisem vedno dala vedeti) in to stvar prekinila še preden se je prav začela (še največ je bil prijateljski objem). S to simpatijo sva postala dejansko dobra kolega.

Sčasoma se je v meni kopičilo nezadovoljstvo, ampak v nekem upanju da bodo stvari le šle na bolje in da se imava kljub vsemu zelo rada, sva se znova preselila v skupno stanovanje.

Od tukaj naprej so šle stvari večinoma navzdol. Njegova "pussy" osebnost me je začela motiti v taki meri, da mi je postal fizično neprivlačen. Poleg tega mi je dal pogosteje in pogosteje vedeti, da je v vseh situacijah pametnejši od mene, in da se jaz vsega lotevam narobe (tudi zavijanja sira v folijo). Sam je začel podlegati jezi in loputati z vrati, čeprav za razliko od mene nikoli ni bil direktno žaljiv. Pogovori so postali vedno bolj redki; zamenjala jih je televizija. Cartanje je praktično prenehalo obstajati. V družbi je vedno želel dokazati, da je pametnejši od mene, in mi včasih sploh ni pustil do besede. Začel me je totalno ignorirati še pri najbolj banalnih vprašanjih. Kompromisi so postali nemogoči: ali je bilo brez debate po njegovo, ali pa brez debate po moje, on pa je zavijal z očmi. Vedno manj je priznaval svoje napake, in jaz vedno manj svoje, saj me je to potem takoj postavilo v podrejen položaj. Postavljal je dvojne standarde - ne delaj tega, jaz pa to lahko.

V želji po spremembah sem predlagala da vsak zapišema 5 stvari, ki naju najbolj moti drug na drugemu, in se oba potrudiva, da jih eliminirama. Ampak pojavili so se novi.

Kot da zadeva ne bi mogla biti slabša, je šla zadeva še nižje po tem, ko je dobil službo. Naenkrat je postal kralj hiše, jaz pa neki bogi privesek; študentek z praktično nič dohodki. Spet sem v podredju, tokrat zaradi financ... četudi sva imela glede tega jasen in fer dogovor, kdo kaj plača, ker se bi drugače preveč kregala okoli stvari, se je počutil izigranega, in naenkrat je dobil idejo, da sem z njim zaradi denarja (kar me še danes boli, ker je daleč od resnice - če bi mi bilo do tega, bi si najšla enega direktorja pa basta).

Najhuje pa je bilo zdaj, na koncu, ko je postal najin prag jeze totalno nizek; že najmanjša stvar je sprožila bombo. Moja želja po tem, da skupaj preživima več kvalitetnega časa (ne pa da bulima v TV) in se več pogovarjama je naletela na gluha ušesa. Priznam, tudi on se je sicer nekaj trudil v tej smeri (predvsem v smislu da bi hodla skupaj kolesarit), ampak vseeno je po drugi strani postajal vedno bolj naporen, razdražljiv, nevljuden in nesramen, jaz pa vedno bolj nezadovoljna. Še na dopustu sva se kregala kot pes in mačka, in vsi okoli naju so to opazili. Domači so mi začeli govoriti da je on premočen ego zame, preobčutljiv ter neodprt za kompromise in kritike, ter da sem karakterno prenežna zanj. Tako mnenje so imeli vsi ljudje, ki so bili z nama na dopustu... in ker se odzunaj stvari lepše vidijo, sem se po dolgem premisleku odločila, da naredim konec vsemu: da se distanciram od njega in dobro premislim o vsem, pa bomo potem videli, kako je na stvari.


Zdaj sem sama v svoji študentski sobici, polovico dneva preživim objokana. Niti apetita nimam več. Bil je moje življenje in moje vse, ampak nekje na poti je izgubil tisto osnovno: spoštovanje. Jaz sem se morda res kdaj prenaglila v jezi, ampak sem se vedno opravičila in spoznala svojo zmoto. On je bil pa kar nesramen in pameten in nezmotljiv. Še bunil se je name, zakaj ga toliko kritiziram.

Ko sem predlagala, da se izselim in da si vzamema malo časa vsak zase ker imama očitno ogromno problemov, ni bil niti malo prizadet. rekel je, da bo tako bolje za oba, in da bova tako oba srečnejša, ker so najini problemi nerešljivi.

Deluje kot da mu je figo mar, obnaša se čisto diplomatsko do mene, kot da bi bil na silo prijazen. Vsa silovita ljubezen, ki jo je včasih tako lepo znal izkazati... kot, da bi izpuhtela. Tudi jaz sem se zelo ohladila, ampak še vedno imam neko vero in voljo do tega, da se zavoljo ljubezni nekak poberema in se potrudima. Četudi mu tega že dolgo nisem povedla se mi zdi, da ga še zmeraj ljubim.


In zdaj sploh ne vem, če sma dejansko na pavzi zaradi kritičnih razmer, ali je dejansko konec.


Kaj naj sploh naredim, da me bo še želel videt in mi vsaj prisluhnit? Unhappy Trenutno namreč noče niti slišati o vsemu, zakopal se je v svoje delo in to je to. Prepričana sem, da ni potočil niti solze Cry
0
Nazaj na vrh
Talita
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 989Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. okt 2008 22:20
Povezava do prispevka
Lahko bi se razpisala na dolgo, pa ni potrebe. Po tem, kar si napisala, je kristalno jasno, kakšna je prava ter tudi edina rešitev zate: stran, stran, stran. Prav si naredila, da si ga zapustila, nikoli ne dvomi o tem. Verjamem, da ti je zdaj težko, ampak nikar ne podleži in ne hodi nazaj tudi, če te bo sam prosil za to. Prekini vse stike pa bo kmalu bolje. Zagotavljam ti, da z njim nikoli ne boš srečna. Najpomembnejša stvar v zvezi ni ljubezen, temveč spoštovanje, ker je predpogoj za vse drugo. Srečno!

Aja, pa dobrodošla na forumu!
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. okt 2008 22:33
Povezava do prispevka
Preberi svoj post še enkrat in se tega spodaj ne boš več spraševala:

MissBlues je napisal/aKaj naj sploh naredim, da me bo še želel videt in mi vsaj prisluhnit? Unhappy


Taki ljudje ne poslušajo, ker ne želijo slišati. V njihovi (bolni) glavi imajo oni vedno prav, oni so vedno žrtve, vsi so krivi za njihove težave, vse gre narobe zaradi drugih ...

STRAN. In ne obračaj se nazaj, samo stran. Zaslužiš si veliko več. Drži se!
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 2. okt 2008 22:49
Povezava do prispevka
Iz lastnih izkušenj ti povem, da se te zadeve samo stopnjujejo. In ne pogrešaš v resnici njega in njegove "ljubezni", ampak navado, da si z nekom, da si zaželena.
Upam, da imaš kakšno kolegico ali prijateljico, ki se bi lahko sedaj zate malce angažirala in se ti posvetila, garantiram pa ti, da bo čez nekaj časa bistveno boljše kot je sedaj.
Pa ne razmišljaj o opcijah za nazaj, ker bo še hujše. S tem se te bo spet nekako podredil in bo samo še bolj močen. Pa tudi, če ga kličeš, mu pišeš in se spet skušaš sedaj pogovorit, tudi ne bo bolje, samo ego mu nabijaš in si bo mislil, kako ne moreš brez njega.
Je sranje, sam predstavljaj si, da je lahko še večje. Bla na tem. Ti kar lepo študiraj, čez čas si boš organizirala življenje po svoje in bo šlo. Sam ne obupat, čeprav je drek.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 7:37
Povezava do prispevka
v situaciji, ki je tako polna čustev, kot tale tvoja, ni primerno sklepati nobenih novih odločitev na področju odnosov. stoj za tem, kar si naredila - še dobro, da si imela toliko moči
 
in veliko pozitivne energije za naprej ti želim
 
0
Nazaj na vrh
Zvezdica
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1115Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 7:58
Povezava do prispevka
Bodi srečna, da si zbrala moč in šla. To je bilo največ, kar si lahko naredila, zato ne razmišljaj o vračanju, ker to ni rešitev. Vsak dan manj bo bolelo in bolj boš čutila, da si naredila prav. Iz tvojega pisanja se razbere, da razumeš, v čem je vajin odnos bolan, in ko enkrat to razumeš, ni povratka. Lahko so poskusi vračanja, ampak na obrodijo sadov, verjemi. Ene stvari so nepovratne. Srečno!
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 8:35
Povezava do prispevka
MissBlues, dobrodošla. Najprej ti čestitam, da si šla iz tega razmerja, saj ima tip očitno resne probleme sam s seboj, dejanja, ki izvirajo iz njih, pa bi ti sčasoma uničila samospoštovanje. Nekaj podobnega, samo v precej milejši obliki, sem tudi jaz že doživela (pomanjkanje zaupanja, kritiziranje mojih dejanj, ignoranca). Ugotovila sem, da je zelo pomembno, da postaviš meje in to čimprej (idealno bi bilo že ob prvem takem partnerjevem izpadu, ampak takrat je ponavadi človek čisto šokiran in težko racionalno odreagira). Ob nadaljnjih izpadih, ko že približno veš, kako stvari potekajo, pa je najbolje ostati čimbolj pri sebi (ne burno čustveno odreagirati) in mirno, a jasno in odločno povedati, da nikomur ne pustiš, da tako dela s tabo in da od partnerja pričakuješ, da te spoštuje. Namreč, če partnerju (ali pravzaprav komurkoli) pustimo, da z nami ravna nespoštljivo, bo to prav gotovo slej ko prej začelo načenjati tudi naše lastno spoštovanje do sebe. Potem je pa odvisno od njega, koliko je dojemljiv (oz. v primeru resnejših motenj, koliko je sam pri sebi sploh sposoben spremeniti brez strokovne pomoči). Če se nič ne spremeni, ti ne preostane drugega, kot da se posloviš - za lastno duševno zdravje.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 40Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 9:00
Povezava do prispevka
MissBlues, dobrodošla na forumu!

Imam v določenem smislu podobno štorijo za sabo. Vem, da je hudo, poznam objokane dneve, poznam izgubljanje kilogramov in na pol siljenje samega sebe s hrano, da ne shiraš. A nečesa ne pozabi - naredila si najboljše zase. To, kar se je dogajalo med vama, to ni življenje. Zagotovo globoko v sebi veš, da tako ne gre več naprej, zato si se tudi odločila prekiniti celotno zadevo že zdaj. V življenju je že tako čisto dovolj težkih preizkušenj, zakaj bi jih imela iz dneva v dan tudi v partnerskem odnosu.

Zadeva je zaključena, nima smisla več trpeti in se vračati nazaj (no, vsaj jaz o tem ne razmišljam, ker ne bi mogla več zaupati tako kot prej, brez zaupanja pa v zvezi ne gre). Vzami si čas zase, prvi šok bo minil, nato pa se posveti sebi, uživaj s prijateljicami, pridno študiraj. Iz dneva v dan bo bolje in ko se bodo burna čustva pomirila, boš videla, da je bolje tako, kot je.

Drži se
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 9:09
Povezava do prispevka
MissB, na kratko: to ni ljubezen. To je odnos odvisnosti. Take "igrice" se lahko igrata do konca življenja, pa se bosta samo blazno izčrpala in ne nujno tudi kaj naučila. Pusti ga, prekini stike.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 12:12
Povezava do prispevka
Glede na to, kako lepo si opisala vajino zgodbo, mislim, da imaš zelo dobro premišljene stvari v glavi, da ti je vse kristalno jasno in da si naredila to, kar je bilo prav. Mislim, da si se nadpovprečno potrudila, da bi rešila vajin odnos (kar za njega ne morem ravno trditi) in če ne gre, ne gre. Veliko energije si vložila, ampak vse ima svojo mejo, kot je rekla Mimika. Iz tega, kar si napisala, se mi zdi, da tudi ti ne vidiš več rešitve za vajin odnos. Zato si pa šla, a ne? Zakaj bi zdaj silila nazaj? Da te ponovno prizadene? Tudi omemba, da te fizično ne privlači več, ni zanemarljiva. Se mi zdi, da enkrat ko se ti en človek upre, ni več poti nazaj. Skratka, mislim, da si naredila dobro stvar zase in zanj! Sploh če se ti zdi, da niti ni bil prizadet ob tvojem odhodu.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 16:17
Povezava do prispevka
Kot sem jaz razumela s tvojega posta, si ti želela pavzo in čas za razmislek, on pa je to hladnokrvno sprejel kot konec razmerja. Zdaj sprašuješ, če bo prišel nazaj?

Če sodim po svojih (izredno podobnih) izkušnjah, bo. Itak misli, da ga čakaš in da pač nekaj časa lahko špila frajerja, kaznuje tebe in obenem še sebi privošči malo samskega stanu. Ključnega pomena je, kaj boš naredila ti, ko te bo začel klicarit. Jaz sem imela to srečo, da sem njegov "konec" ( ki ga ni resno mislil) vzela zares in sem v glavi sprejela, da je zveza končana. Ni mi bilo lahko, a ko sem se prisilila it naprej in se je gospod čez nekaj časa premislil, sem ga najprej malo debelo gledala, potem pa mirno poslala nazaj tja, s kjer je prišel. Še vedno sem ponosna nase
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
fridda
Starost: 37Pridružen: 23. jan 2007Prispevkov: 1402Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 18:02
Povezava do prispevka
ana25 je napisal/a
MissB, na kratko: to ni ljubezen. To je odnos odvisnosti.


podpis!
in tudi Lai Ming ti je zelo dobro napisala, da če še samo 1x prebereš svoj post, razbereš odgovor. sama namreč v njem nisem našla nič pozitivnega in bleščečega za vajino skupno prihodnost. kolikor sem razbrala si se ti trudila za vajino zvezo, on pa se je zabubil v klobčič in tebe dobesedno dojemal kot sovražnico, ki mu hoče slabo. to ni tvoj problem, ampak njegov. pač ni sposoben normalnega, zdravega odnosa.

tudi paisley je dobro napisala: nekaj časa bo še čakal, da se ti trudiš, pa "laziš" za njim, ko pa boš to nehala, te bo začel on iskat in ti "težit", ker bo izgubil še zadnjo iskrico od tebe in seveda mu nihče ne bo več "bildal" ega.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 19:26
Povezava do prispevka
Se strinjam z vsem kar so ti punce napisale!
 
Samo daleč stran od njega. Z njim ne boš nikoli srečna. Zaslužiš si spoštovanje in ljubezen in tega od njega ne boš nikoli dobila.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -14Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 22:37
Povezava do prispevka
Še moj piskerček.
 
Verjetno se v tem trenutku res počutiš ušivo in si kljub temu, da ti zdrava pamet pravi, da tip ni zate, želiš, da bi se vajina zveza nadaljevala. Ampak, kot so ti že punce zgorej napisale, si tega ne želiš zaradi fanta ali iz ljubezni do njega, pač pa ker ustaljena zveza ponuja neko (kakršno koli pač že) udobje, varnost, občutek pripadnosti nekomu.
 
Iz lastnih izkušenj pa ti lahko povem, da ko ta faza mine in ko ugotoviš, da ne rabiš nekoga ob sebi, da bi normalno funkioniral, lažje zadihaš. Takrat šele realno vidiš, kako so te težave v zvezi obremenjevale in da ti dejansko gre bolje brez nekoga, ki ti jemlje energijo. Moj primer je bil sicer nekoliko drugačen (šlo je za neprestane dvome o fantovi zvestobi, ki so se na koncu itak potrdili), vendar ko sem zvezo zaključila, sem se v začetku počutila nikakvo  in bi ga najraje kar takoj poklicala, da pride nazaj. HB za zdravo pamet in trmo, da tega nisem naredila. Po nekaj časa samskega življenja, pa se mi je posvetilo, da sem s tipom imela ful stresno življenje, saj je bilo sekiranje, sumničeje in prepiri na dnevnem redu. Ko pa tega ni bilo več, sem imela občutek, da mi je prav odleglo, kot da sem se znebila težkega bremena. 
 
Punca glavo gor in vse lepo. 
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2008 23:57
Povezava do prispevka
Punce so ti super napisale! Me veseli, da imaš v glavi precej razjasnjene stvari in da si tako močna, da si naredila konec tej kalvariji. Ne bom ponavljala reči, ki so jih punce že napisale, bi pa dodala samo to vprašanje - bi ti bilo še vedno tako hudo, če bi se on zdaj drugače obnašal, če bi ti pokazal, da mu je hudo itd.? Kaj te bolj boli, to, da ga ni več ob tebi ali to, da je tako hitro pozabil kako zelo te ljubi oz., da ti je še par dni nazaj goreče zatrjeval, da si zanj edina, zdaj pa te še pogleda ne več? Si ga res želiš nazaj? Si želiš imeti tak odnos še naprej?

No, saj poznaš odgovor na to vprašanje. Hvalabogu si že prišla do tega. Zdaj bodi samo še naprej tako močna in vztrajna. Dobro veš, da si naredila ogromno, da bi rešila to zvezo..pa se žal ni izšlo tako kot si si želela. Zdaj je čas, da si to priznaš in zaključiš to zgodbo ter odpreš novo poglavje v svojem življenju.

Srečno
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Z glavo skozi zid? :(
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Vaja 'deska' je kraljica vadb mišic jedra, torej trupa. Preprosta vaja, ki jo lahko izvaja vsakdo in povsod!