Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vložena zelenjava

brkn83
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2006Prispevkov: 24Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2006 19:14
Povezava do prispevka
pozdravljeni.
 
no počasi se bliža poletje in s tem tudi čas vlaganja zelenjave. Pa me zanima kaj kej vlagate? Prav bi mi tudi prišli recepti in kakšni napotki? Edino kar znam vložiti so kumarce,paprika feferoni in mešana solata, vendar pa bi rada vložila še kaj drugega?
 
aja a mogoče kdo zna vložiti pečeno papriko, prosim za pomoč vse ki imaste več izkušenj s tem kakor jaz.
 
že vnaprej hvala za vašo pomoč
 
lp
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 42Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2006 19:32
Povezava do prispevka
Mi smo lani vlagali mlad stročji fižol in sicer v alkoholni kis, rezultat je bil zelo fajn.
Do mehkega skuhaš stročji fižol, dodaš kis (1dl na 1kg fižola) in pustiš, da še par minut vre. Še vroče daš v kozarce.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2006 12:40
Povezava do prispevka
MI smo pa turšijo vlagali in naj povem ,da je prva zmanjkala.
Recept: imeti moraš zelenjavo( kumare, različno papriko-baburo, kozji rog, paradižnikovo..., korenček, cvetačo, zeleni paradižnik, čebulo, česen) v poljubnih količinah in potem to zelenjavo opereš in surovo daš v večje kozarce za vlaganje, jaz dajem v 4l. Mešano zložiš noter, papriko prej malo popikam z buciko, da se napije kisa.
Nato gor nalijem vroč skuhan kis,z vodo, soljo , sladkorjem in celimi zrni popra, lahko tudi senfovo seme in pustim 1/2 ure stati, nato kozarce zaprem in jih zavijem v deko do drugega dne.
Super solata za zimo in če kaj ostane, tudi poleti prav pride.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2006 13:20
Povezava do prispevka
jaz sem delala samo paradižnikovo mezgo. Paradižnike sem zmlela (s tistim strojčkom, ki ločuje sok in meso od olupa) in potem prekuhala. Kuhala sem jih toliko časa, da je mezga zavrela. Zmes sem potem vlila v vroče steklenice in še danes je mezga popolna. (letos bom uporabila vsaj ene 30 kil paradižnika).
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 7:44
Povezava do prispevka
Jaz sem podobno vlagala paradižnik, samo sem dodala še korenček,petršilj, malo čebule, česna, mlete melancane, hrena,...sol in poper, ščep olja in to je to . To smo potem uporabljali za omako za testenine, riž, galuške, kašo...
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 8:36
Povezava do prispevka
Pri nas vlagamo oz.je to bolj mamino delo: rdečo peso, kumarice, fižol, občasno tud gobice,  češnje, slive. Kuhamo slivovo marmelado in paradižnikovo mezgo.
Je pa vlaganje zelenjave in sadje dosti lažje odkar imamo pasterizator, predvsem vzamem manj časa
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 40Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2006 14:50
Povezava do prispevka
mi vlagamo kumarice in rdečo papriko

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vložena zelenjava
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.