Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vkuhavanje paradižnikove omake

kala
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2005Prispevkov: 187Kraj: ptujStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2006 22:19
Povezava do prispevka
Ker imamo na vrtu veliko paradižnika, ki ga ne "folgamo" jesti, me zanima če imate kake recepte za paradižnikove omake.
Nekaj sem iskala po netu, vendar neuspešno.
Rada bi si skuhala par kozarcev, da bi jih potem uporabila za testenine in podobno.
Hvala vnapre in lp
Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.

COELHO
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 43Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2006 22:45
Povezava do prispevka
Mi si vsako leto naredimo te omake, da jih imamo čez leto za testenine, riž in podobno. Je pa čisto preprosta zadeva in meni najbolj okusna: paradižnike enostavno narežeš v en velik lonec, dodaš čebulo, česen in začimbe po okusu, ponavadi origano ali mediteranske začimbe,vse skupaj kuhaš, da se paradižnik čisto razpusti, nato zmiksaš s paličnim in nadevaš v kozarce. Čisto simple in predvsem okusno.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2006 23:11
Povezava do prispevka
 
 
vložen sataraš 
 
vkuhana paprika in paradižnik; vkuhan sataraš
odlična ozimnica s prepraženo papriko in paradižnikom
 

  • 2 kg paprike
  • 2,5 kg paradižnika
  • 2 dl olivnega olja
  • sol

  •    
    Znanih je več kot 200 (pod)vrst paprik, ki se razlikujejo po barvi, obliki, velikosti in okusu.
      

    predpriprava
    ■ Papriko operemo, obrišemo, razpolovimo in očistimo. Narežemo jo na rezance.
    ■ Paradižnik operemo, obrišemo, razpolovimo in očistimo. Narežemo ga podobno kot papriko.

    priprava
    ■ V veliki posodi segrejemo polovico olja, na katerem med mešanjem na hitro prepražimo narezano papriko. Dodamo narezan paradižnik, posolimo, potem pa med pogostim mešanjem kuhamo, da zelenjava povsem razpade, se poveže in zgosti.
    ■ Medtem kozarce za vlaganje s pokrovčki temeljito operemo, odcedimo in obrišemo.
    ■ Pečico segrejemo na 80

    Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
    0
    Nazaj na vrh
    Lisa
    Starost: -13Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
    Objavljeno: 8. sep 2006 10:55
    Povezava do prispevka
    Ja sataraž pa je res dober, mi smo že vložli okol 30 "lončkov"
    0
    Nazaj na vrh
    .:sonja:.
    Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
    Objavljeno: 8. sep 2006 12:39
    Povezava do prispevka
    Jaz naredim enostavno paradižnikovo omako. Paradižnik operem, narežem in zmiksam (s tistim strojčkom, ki omogoča ločevanje soka in lupin). Potem pa to omako prevrejem, malo odcedim (v bombažni krpi) in nalijem v steklenice. 
    0
    Nazaj na vrh
    Pojdi na:
    Vkuhavanje paradižnikove omake
    Stran 1 od 1
    Pojdi na stran:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Študija univerze Purdue razkriva šokantne ugotovitve o priljubljenih dišečih voskih.