Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vaš izbor kozmetike za nego obraza - akne

Lepetit
Starost: 27Pridružen: 26. okt 2018Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. okt 2018 18:28
Povezava do prispevka

Pozdravljene članice foruma!

Sem nova na forumu, zato se opravičujem če je bila ta tema že obdelana.
Namreč, že par let imam težavo z mazolji na obrazu. Pred kratkim sem se odločila za samoplačniški obisk dermatologa, ki me je zelo razočaral. Pa parih minutah mi je predpisal tablete, katere imajo močne stranske učinke na telo.
Kakorkoli, odločila sem se, da se zadeve lotim na drugačen način in sicer z nakupom primerne kozmetike za čiščenje obraza. Tu pa nastane dilema in vprašanje za vas, katero kozmetiko za čiščenje in nego izbrati? Izbiram med znamkami Avene, Bioderma, Eucerin, Nuxe, La Roche - Posay in Vichy. Glede na višje cene, pričakujem tudi kvaliteto in učinek. Poleg tega imam namen kupiti tudi krtačo za čiščenje obraza, tako da je tudi tuki kakšen nasvet dobrodošel.

Hvala za vašo pomoč!

Lp,
Lepetit

0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2018 8:09
Povezava do prispevka

Pozdravljena,

mislim, da so vse naštete firme bolj kot sprejemljive, oz. so čisto v redu. So itak lekarniške firme. Potem je pa odvisno od tvoje kože s katero se bo boljše počutila. Ni odvisno toliko od firme, ampak od samega izdelka. Kakšno kožo imaš? Osebno bi vedno izbrala nežnejše izdelke, ker ne morejo narediti več škode.

Preden pa se začneš preveč ukvarjati s kremami in absolutno prva stvar za narediti je preveriti kako hrana, ki jo uživaš vpliva na tvoje težave. Torej se v nekekm obdbobju izogibaš čokolade, potem jo spet uvedeš, se izogibaš preveč predelani hrani (razne salame) itd.

Se redno gibaš in si na svežem zraku? Na koncu pa ima velik vpliv na kožo tudi stres.

 

 

https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 27. okt 2018 12:24
Povezava do prispevka

Lepetit, lepo pozdravljena in dobrodošla na Planetu Lepote.smiley

Začnimo na začetku: najprej si preberi tale članek, da ti bodo jasne osnove.

Nobena izmed naštetih firm oz. izdelkov ni primeren za tvojo kožo (razen kakega čistilnega gela), ker s erkozmetike ne izbira po firmah - več boš vedela oz. razumela, ko boš prebrala članek.

In potem še tega. Oba sta zelo pomembna, da ti bodo jasne osnove glede nege kože, sploh nečiste, oz. kako se znebiti aken.smiley

Pa npr. tole temo. preleti.

Potem pa kar na plano z novimi vprašanji, če jih boš še imela.smiley

 

In pa hrana, kot je že Mijauu napisala. No. 1 povzročitelj so mlečni izdelki.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Lepetit
Starost: 27Pridružen: 26. okt 2018Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2018 12:07
Povezava do prispevka

Hvala za nasvete in članke. Pred leti mi je osebna zdravnica predpisala Klindamicin in kremo Skinoren. Priznam uporabila sem jih samo nekajkrat, ker sestavine tanjšajo kožo. Sedaj mi je dermatolog splošno predpisal tablete Roaccutane, za katere sem se takoj odločila da jih ne jem. Tudi prehrano sem spremenila, saj že dlje časa ne jem mlečnih izdelkov, iz prehrane sem izločila pšenico ter zmanjšala mesne izdelke na minimum. Pri cokoladi se še rada prekršim ampak ne več tako kot včasih. Težava je v hormonih in pri meni je očitno zelo prisoten stres. Poskušala bom še izboljšati te stvari, kupila sem že drugo kozmetiko in obisk kozmetičarke bom dala pod redno ;) 
 

Lepo se imejte..

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2018 16:26
Povezava do prispevka
Lepetit je napisal/a

Hvala za nasvete in članke. Pred leti mi je osebna zdravnica predpisala Klindamicin in kremo Skinoren. Priznam uporabila sem jih samo nekajkrat, ker sestavine tanjšajo kožo.

No, to ne bo držalo. Kožo tanjšajo kortikosteroidi in nobena od teh krem ne sodi v to kategorijo (Klindamicin je antibiotik, Skinoren vsebuje vsesplošno zdravo in koristno azrlainsko kislino). Zato sem ti dala članke, kjer dobiš prevejeno zanesljive infformacije + nasvete, ki dejansko pomagajo.smiley

Da ne boš jedla Roaccutane, je pa pametna odločitev - so namreč hud strup, ki lahko trajno in nepopravljivo uniči celo telo.

Drugače pa ti jaz lahko dam 1000 in 1 super nasvet, a če jih ne boš upoštevala in delala po svoje (s tem, da nimaš osnovnega znanja o teh stvareh), ne bodi preveč razočarana, če ne bo želenih rezultatov.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
London
Starost: 30Pridružen: 4. feb 2011Prispevkov: 48Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2018 11:56
Povezava do prispevka

Živjo, vse planetke!smiley

Ker je tudi moj problem nečista koža, bom kar nadaljevala v tejle temi. Moja koža nikoli ni bila ravno lepa, po prenehanju jemanja KT Yaz pred dobrim letom pa je resnično izbruhnila - dobila sem akne po obrazu, dekolteju in hrbtu. Osebna zdravnica mi je predpisala Skinoren, tega sem uporabljala približno 4 mesece brez kakšnega učinka, nato sem obiskala dermatologinjo. Ta mi je ukinila Skinoren in predpisala Belakne, ki ga že 6 mesecev in pol uporabljam vsak večer. Obenem mi je predlagala, naj grem nazaj na KT in po pogovoru z ginekologinjo sedaj že 4. mesec jemljem še KT Sibilla, ki imajo kot indikacijo tudi akne.

Po vsem tem vztrajanju in spopadanju s še veliko hujšimi izbruhi prva dva meseca uporabe Belakne imam resda aktivnih za polovico manj aken naenkrat, sem pa polna madežev (tudi če se mozolja niti ne dotaknem (kar je res težko), pusti za sabo madež, ki sploh ne zbledi). Poleg te terapije uporabljam zjutraj in zvečer še PC Redness relief moisturizer (včasih mu primešam malo The Ordinary hialuronske kisline) ter zjutraj povrh še PC Resist Youth-extending daily hydrating fluid SPF 50 (od ličil pa nato Revlon Colorstay). Ostalih produktov, sploh kakšnih kislin si sedaj poleg Belakne ne upam nanašati, se motim? Kaj bi mi priporočile vsaj za bledenje madežev? Kakšen niacinamid bi lahko dodala? Moja koža je sicer od vsega tega sedaj res izsušena in občutljiva. Pa da ne pozabim, ne uživam mlečnih izdelkov, zelo malo sladkega/slanega/glutena, jemljem kapsule svetlinovega olja ter mešanico vitaminov za kožo, lase in nohte. Za kakršenkoli nasvet bom res hvaležna.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2018 12:39
Povezava do prispevka

London, malo pozno odogvarjam, gneča.smiley

Hja, KT sesujejo hormone in če jih jemljemo nekaj let, ne moremo pričakovati, da se bo koža spravila v red v nekaj mesecih ... Osebno menim, da je to velik strup in res VSEM priporočam, da nehajo z jemanjem.

Drugo, kar je, je: less is more. Pusti kožo čim bolj pri misu in ne packaj gor milijon stvari. Nežno čiščenje; zvečer Belakne, zjutraj kaj s salicilno in to je to. In potrpežljivost. Kot napsiano glede KT - vtelo potrebuje čas, da se sestavi, spet vzpostavi ravnovesje.

Tudi teh super visokih SPF-jev menim, da v tem vremenu ne potrebuješ. Čim manj vsega, čim manj ...

Drugače je pa meni za podkožne akne daleč najbolj pomagal Benzoil peroksid.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
London
Starost: 30Pridružen: 4. feb 2011Prispevkov: 48Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2019 22:52
Povezava do prispevka

Živjo!

Tanja, najprej res hvala za odgovor. Tako pozno odgovarjam zato, ker sem si potem predlagan benzoil peroksid tudi naročila in sem ga hotela pred odgovorom tudi preizkusiti. Zares pomaga, akno čez noč skoraj v celoti posuši, vendar pa mi vedno pusti temen madež, prav kot bi mi kožo malce ˝požgal˝, prav tako se mi koža tam kar lupi (že tako je po Belakne res izsušena in se včasih lušči, zdaj pa še bolj), tako da ne vem, če bom vztrajala.smiley  

Mogoče so krivi malce tudi prazniki in preveč nezdrave hrane, kajti moja koža je tenutno še v slabšem stanju kot v prejšnjih mesecih... Ne vem kaj še lahko spremenim, osebna zdravnica pa mi kaj več od Belakne ne bo predpisala. Mi priporočate kakšnega dermatologa samoplačniško, kakšno kozmetičarko ali pa kaj drugega?

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 28. jan 2019 13:32
Povezava do prispevka

Ja, z BP ni za pretiravati, enkrat do 2x na dan.

Za hitrejše bledenje madežev pomagajo alfa hidroksi kisline in azelaična.

 

Imata pa hrana (in stres) velik vpliv na kožo, tako, da vsekakor najprej to spraviti v red (stran z mlečnimi, glutenom, sladkorjem, žitaricami, nezdravimi maščobami ..).

Kako ti os. zdravnica ne bo predpisala? MORA ti predpisati. (Če ne, zdravnika zamenjaš. VIŠEK je, kaj se gredo, pa dokler bomo klonili, ne bo nič drugače.)

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vaš izbor kozmetike za nego obraza - akne
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.