Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

SR-SkinCare - OPOZORILO!

Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2017 13:34
Povezava do prispevka

Moram deliti z vami, kaj se mi je zgodilo. Torej 2 tedna nazaj sem po skrbnem pregledu njihovih izdelkov in sestavin naročila 4 izdelke:

1. Tonik s 5% salicilne kisline;

2. Mandelična kemični piling 10 %

3. Arjaline serum

4. Luminosa krema

Za slednjo sem se odločila zaradi neverjetnih sestavin, da sama nisem mogla vejreti - na 3. mestu liquorice ekstrakt in na 4. niacinamid. Top!

 

Ko pa sem izdelek dobila, sem razočarana ugotovila, da so sestavine popolnoma drugačne. Tako drugačne, da izdelka zagotovo ne bi naročila, če bi vedela (ravno niacinamid in liquorice bolj proti koncu sestavin).

Sicer se mi ne da ukvarjati s pošiljanjem nazaj, sem hotela podariti prijateljici - sem jim pa pisala:

 

Hi,
 
Today i've finally received the parcel and I have to say I'm quite disappointed.
 
As it's probably is not a secret to you, the ingredients should be listed from the one that is contained in largest amount (usually water) to the one in the least amount. I've purchased Luminosa because on your website the ingredients are listed like in the pic attached (print screen) - which means Liquorice Root Extract on 3rd place of ingredients and Niacinamide on 4th.
And now on the product received these two most important ingredients are in the last third of ingredient list.
 
The same with Arjaline serum - the ingredients are not the same.
 
I'm really disappointed about this and feel mislead and cheated. I wouldn't have purchased Luminosa moisturizer if I knew the actual ingredient list. I don't know what is your main goal - to sell products to customer once and never 'see' him again, or have a lifelong custmers? If you want a lifelong customers, you better play it fair, since I have no plans to order again. Really sad since the next time I wanted to order together with my friends (they don't have credit cards or PP).
 
Kind regards,
 

 

Tole je pa odgovor, ki sem ga dobila danes:

Dear Tanja
 
It's not a conspiracy to defraud customers. The official ingredients listing is correctly displayed on the product label and the ingredients are listed in order of weight as they should be. There is no obligation to display ingredients on the website product pages. Most retailers do not display such information. Many will simply mention a few of the 'special' ingredients to 'sell' the product.
 
We provide the ingredients as a courtesy to our customers so they can check that they are, for example, not allergic to an ingredient. or to satisfy themselves that the product does not contain animal derived ingredients.
 
As you looked so closely at both sets of ingredients did it not occur to you that the ingredients listed on the website were arranged in a particular order? The Luminosa listing is water soluble first, then thickening agents, followed by oil soluble ingredients etc. That information was taken from our formulation sheet and shows how the cream is made - the order in which ingredients are combined.
 
To be perfectly honest Tanja I could care less that you are so offended that you will not order from us again. We are so successful that I think we can manage without such awkward customers who have nothing better to do than dream up conspiracy theories about UK companies defrauding poor innocent  Slovenian customers.
 
Ironically it is not us trying to defraud Slovenian customers - we get more attempted scams originating from Slovenia than just about any other EU country. So before you start making accusations I would suggest you look at why Slovenia seems to have so many scammers.
 
Regards
 
BTW We have blocked and closed your account. Do not bother replying as I have also blocked your e-mail address
 
 
Dobesedno sem v šoku - česa takega v življenju nisem doživela (pa tudi sama delam z ljudmi, pa mi kaj takega nikoli na pamet ni padlo).
 
Tako, da če bo katera še kaj naročala, vedite, da so sestavine lahko čisto druge kot te, navedene na spletni strani - kakšen odgovor lahko pričakujete, pa same vidite.
 
Sem sedaj podala na PayPal za povrnitev.
Nazadnje urejal/a PlanetLepote 27. nov 2017 8:38; skupaj popravljeno 1 krat
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2017 9:27
Povezava do prispevka

Tanja, ali so sestavine s spleta res popolnoma drugačne (druge) ali je samo njihov vrstni red na embalaži drugačen?

Odziv se mi zdi neobičajno oster, zato se mi postavlja vprašanje, kakšen je bil tvoj mail njim? Če se javno objavi njihov odgovor v celoti, bi bilo po mojem mnenju primerno, da se tudi javno objavi tvoja pritožba v celoti (kot jim je bila poslana). Ne morem namreč verjeti, da bi se na konstruktivno kritiko odzvali tako grobo.

Sama sem imela z njihovimi izdelki pozitivne izkušnje, enako sem zasledila pohvale od parih bivših PL članic na spletu. Sem pa naročila samo nekaj stvari (enako 5% salicilni tonik, 25% piling, en serum, naprej se pa ne spomnim). Je pa v zadnjem času res pri mnogo znamkah najti prizadevanje po "friziranju seznama sestavin", zato se je treba še malo bolj zverzirati v prepoznavanju tega. Zgornji seznam bi meni že vzbudil dvome in bi pomislila, da niso v običajnem vrstnem redu. Skoraj sem tudi že nehala kupovati azijsko kozmetiko ravno zaradi tega, ker jim po njihovi zakonodaji ni treba enako navajati sestavin po deležu kot v EU / ZDA in smo potem potrošniki malodane v temi glede tega podatka. Bi me pa seveda taka komunikacija odvrnila od nadaljnjega naročanja, če bi se zgodila meni. Proizvajalcu, ki ni sposoben normalne, spoštljive komunikacije s strankami, tudi kritičnimi, se danes ne piše nič dobrega. Svet je globalna vas, ničesar ni več moč skriti.

0
Nazaj na vrh
Majchika17
Starost: 26Pridružen: 21. feb 2017Prispevkov: 18Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2017 15:31
Povezava do prispevka

Pozdravljeni!

Tanja sem vesela, da si izpostavila to temo, ker se je to meni že parkrat zgodilo. Nazadnje se mi je to zgodilo z kozmetiko Bioderma. Zanimala sem se za Bioderma Hydrabio Tonique. Testerja nisem dobila, ker ne obstaja, zato sem se zanašala na dokaj dober seznam sestavin, najbolj pa me je prepričala vsebnost niacinamida. alantoina. Pred nakupom sem seznam sestavin pregledala na Slovenski Biodermi in Francoski Biodermi.  Seznam sestavin je bil enak oz. isti. Izdelek sem kupila v lekarni, vendar sem ga morala naročiti, ker ga niso imeli na zalogi. Doma sem na hitro preletela sestavine in sem takoj opazila, da je nekaj drugače. Ponovno grem gledati na splet na Slovensko Biodermo katere zastopnik je Sabex in so letos na začetku leta prenovili stran, zato sem tudi menila, da je bolj točna a sem se zmotila. Sestavine na mojem izdelku in na spletu so drugačne, zamenjan vrstni red sestavin na mojem izdelku in celo dodani dve sestavini, ki na spletu nista zapisani. Na mojem izdelku je razen dveh dodanih sestavin, ki sta sicer super načeloma slabša formulacija kot na spletu. Sabex nič ne ve o tem, celo trdili so, da je na njihovih izdelki enak seznam sestavin kot na na francoski strani in pri njih. Poslala sem jim fotografijo. No, potem so se zahvalili in menda posredovali vprašanje na Laboratorij Bioderma.

Moram pa še dodati, da, če greste gledati sestavine Bioderminih izdelkov na Francoski strani in na naši nekatere sploh niso enake. To sem opazila predvsem pri liniji za rdečično kožo. Na naši strani je pri kremi za rdečico na koncu seznama paraben in phenoxyethanol in celo peg-100 na francoski pa tega ni. Ne vem ne moreš zaupati, zato težko kupim kaj od Bioderme.

Moram pa še vprašati, če je katera že naročevala na cocooncentru, kjer  prodajajo french pharmacy? Imajo izdelke, ki jih v naših lekarnah nimajo oz. jih naši zastopniki ne uvažajo v Slovenijo. Zanimala sems e za eno čistilno mleko od Bioderme iz linije Sensibio pa sploh ne vem kateri je sploh pravi seznam sestavin!

 

0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2017 7:51
Povezava do prispevka

Odziv je res neobičajno oster, zati se tudi meni poraja vprašanje, kakšen je bil tvoj e-mail?

Dosedaj še noben iz marketinga, prodaje do mene ni imel takega odnosa, tudi kadar sem se sama sebi zdela skrajno tečna s vprašanji. Vedno pa sem bila vljudna in menim, da ni na mestu izjava v stilu "tega ne bi kupila, če bi vedela...". To je tvoja stvar.

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2017 8:55
Povezava do prispevka

Evo, sem skopirala svoj mail v sporočilo.

 

Sicer ne vem, kako si ostale to predstavljate, ampak kot nekdo, ki tudi sam dela s strankami, lahko trdim, da ni izgovora in opravičila za tak nastop. GA NI. Četudi bi stranka popolnoma znorela, žalila, grozila ... si ti (torej trgovec) tisti, ki je profesionalec in mora ohraniti profesionalni nivo. Pri največjem psihopatu, ki grozi in teži, je totalno agresiven, si - ČE si profesionalen, seveda - dolžan ohraniti dostojanstvo in profesionalni nivo komunikacije.

Tudi sama sem imela že mariskakšen primer, da mi je čeljust dol padla ob mailu (ali slušalka iz roke), pa sem vedno ohranjala profesionalen odnos - ker se tako dela. "V redu, razumem, gospa/gospod, bomo uredili, se opravičujem/o." - ne glede na to, kako ti teži in celo če nima prav.

Mail sem v celoti preposlala tudi dvema znancema, ki delata v spletni trgovini in ju vprašala za mnenje - sta rekla, da sta brala z odprtimi usti, dobesedno v šoku.

Binas je napisal/a

... menim, da ni na mestu izjava v stilu "tega ne bi kupila, če bi vedela...". To je tvoja stvar.

Ne vem, kaj misliš s tem. Ja, moja odločitev je, kako se odločam za nakup - ampak če sem zavedena z informacijami, potem se nisem mogla pravilno odločiti zaradi njihove napake (ali včasih tudi namenskega zavajanja), mar ne?

Recimo, da imaš celiakijo; prek neta kupiš brezglutenski izdelek; dobiš in vidiš, da vsebuje gluten. Čigava stvar je potem to - tvoja ali napaka/zavajanje prodajalca/proizvajalca?

ana25 je napisal/a

Tanja, ali so sestavine s spleta res popolnoma drugačne (druge) ali je samo njihov vrstni red na embalaži drugačen?

Ana, čisto čez vsako nisem šla - meni je (bilo) ključno, da so bistvene sestavine na mestih, kot so navedene. Pa niso, zaradi česar je izdelek neuporaben in ne služi namenu, za katerega se prodaja in sem ga kupila.

 

Skratka, tak odziv je nedopusten, neopravičljiv in nesprejemljiv, ne glede na to, kaj bi stranka pisala, ker se spravlja na osebni nivo; je žaljiv na osebnem nivoju in nenazadnje tudi do Slovencev kot naroda (splošno žaljenje in posploševanje, kar je nestrpnost in lahko mirno uvrstimo med kak -izem). Tako, da četudi se to ne bi zgodilo meni ampak katerikoli, ne bi več naročila v trgovini, ker imajo tak odnos do strank. To ni profesionalen odnos in četudi stranka ni profesionalna, bi ti kot trgovec moral biti.

 

P.S. So me pa tile odzivi v stilu "ja kašen je bil pa tvoj mail?" malce asociirali na primere, ko je ženska posiljena, pa jo potem na sodišču sprašujejo, kako je bila oblečena - ker če bi bila dovolj pomanjlkjivo, bi to, izgleda, opravičilo posiltvo ...

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2017 10:46
Povezava do prispevka

No, zdaj ko si prilepila svoj mail je bolj jasno vse skupaj. Zares oster in žaljiv odziv si dobila. Nerazumljivo. Lahko bi ti normalno obrazložil kako je s sestavinami.

Oh jaz sem že kdaj stranki z besedami ostrimi kot britev dala vedet, da takega obnašanja ne toleriram. Najdeš primitivce, ki te takoj napadejo, ki ne znajo reklamacije, nestrinjanja itd povedati na kulturen nivo ampak začnejo s psovkami, ti pre*ebejo celo družino. Za take ni škode, če jih ni več nazaj.

Dejansko sem pričakovala, da si pop*****a na njih, potem bi nekak razumela njihov odziv. Profesionalnost gor ali dol, vsi vmo ljudje, pod kožo krvavi in imamo meje. Bolje dotični stranki povedat svoje (ne ravno s kričanjem), kot pa da ljudje potem ventile spuščajo na svojih bližnjih, lastnem zdravju...Stranke se v večini preveč cartla, to je dejstvo.

Nasilja pa s tem našim vprašanjem res ne moreš enačit, sploh pa ne posilstva. Je pa tvoj e-mail pomemben za celoten kontekst. 

Tisti, ki imamo intolerance, alergije, bolezenska stanja, pa vedno pred naročilom preverjamo izdelke, ravno zaradi skritih sestavin, napačnih opisov...

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
models
Starost: n/aPridružen: 18. mar 2015Prispevkov: 275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2017 23:07
Povezava do prispevka

Kakšen odziv smiley Aggh, kako ne maram ljudi, ki ne prenesejo konstruktivne kritike. Žal mi je za tvojo izkušnjo, brez skrbi, vse se vrača, vse se plača. 

 

0
Nazaj na vrh
_barby_
Starost: 38Pridružen: 12. avg 2004Prispevkov: 479Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 28. nov 2017 8:20
Povezava do prispevka

Ne morem verjeti?!? Ne glede na to kakšen mal pošlje stranka - če tudi bi žalila podjetje itd itd.. takšen odgovor stranki je NEDOPUSTEN in če bi se dalo bi to nekam prijavila (ali dala na nek forum kjer bi videlo RES veliko število ljudi). Mislim, to mora bit prav neka zagrenjena/motena oseba, ki odgovarja na ta sporočila in če ima kdo karkoli pojma v podjetju o poslovanju s strankami nebi smel tega dovoliti in pomoje sploh ne vejo kakšno škodo jim dela.

Wake up in the morning felling like pdiddy, grab my glasses im out the door im gonna hit this city...

Blue eyeshadow should be illegal.
0
Nazaj na vrh
MancaS
Starost: n/aPridružen: 17. sep 2012Prispevkov: 485Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2017 8:15
Povezava do prispevka

Meni je ta njihov mail prav čuden. V prvih treh odstavkih se še nekako trudijo razložiti situacijo, potem pa, kot bi jim nekaj preklopilo - osebni napad in še vsesplošno žaljenje. Saj ne moreš verjeti. Bi bilo smešno, če ne bi bilo tako žalostno. 

Jaz sem sicer v preteklosti večkrat naročala pri njih in bila vedno zadovoljna, v zadnjem času pa imam občutek, kot da se jim res ne da ukvarjati z nikomer. Spomladi sem jim enkrat pisala z nekim vprašanjem, tako po mailu kot preko Fb. Nikjer nisem dobila odgovora. Kakšna dva meseca kasneje so mi na Fb pisali, da so bili zaposleni (ali kaj že) in če še vedno potrebujem pomoč. Sem odgovorila, da ja, ponovila vprašanje, spet ostala brez odgovora. Je pa šlo ravno za to, da sem hotela več informacij o nekih izdelkih. No, na koncu jih pač nisem kupila in res dvomim, da bom še kaj naročila pri njih. Raje odnesem denar nekam, kjer ga bodo cenili. 

0
Nazaj na vrh
dodeka
Starost: n/aPridružen: 13. avg 2009Prispevkov: 195Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2017 14:23
Povezava do prispevka
Tale njihov mejl ni odgovor Tanji, niti osebni napad na Tanjo. Tale mejl je “mi smo v deep shit in Tanja je glih slucajno mimo prisla in pokasirala vse nase frustracije”.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2017 18:08
Povezava do prispevka

Jaz moram priznati, da sem bila prav osupla nad odgovorom. Začetek, kot je napisala MancaS, nekako ok, potem pa kot bi vzel kako substanco in se prelevil v pošast. Skratka, meni to ne deluje odgovor uravnovešene osebe, če sem iskrena.

 

Sem pa že objavila tudi po spletu - najprej na MUA, nato so mi tam svetovali še Reddit, sem še tam.

https://www.makeupalley.com/board/j.asp?bid=6&tid=672986

Potem je še ena sama kopirala:

https://www.makeupalley.com/m_203470716

In na Reddit:

https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/comments/7gktmm/misc_srskincare_warning/

Nazadnje urejal/a Tanja 30. nov 2017 9:08; skupaj popravljeno 1 krat
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2017 8:54
Povezava do prispevka

Včeraj sem videla tvojo in še dosti drugih negativnih ocen na FB. Očitno imajo resne težave in verjetno ne bodo več dolgo. Jaz ne želim in ne upam več naročiti pri njih glede na vse povedano.

Sicer pa ob toliko krasnih znamkah, ki zadovoljijo vse (moje) potrebe, te ne potrebujemo več.

0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2017 9:23
Povezava do prispevka

Nadaljevali so pa v tonu, kakor, da bi jih ti obtoževala prevare in žalila njihovo državo in prebivalce. smiley

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
SR-SkinCare - OPOZORILO!
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.