Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Moika slovenska kozmetika

ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. apr 2017 10:55
Povezava do prispevka

Vidim, da na PL še nismo odkrile in posvojile Moike? Smile Jaz jo poznam že kakšno slabo leto, mislim, da je bila uradno lansirana nekje proti koncu lanskega leta 2016. Sedež imajo v okolici Olimja, kjer imajo tudi svoje nasade, izdelujejo svoje hidrolate, rastlinska olja, zeliščne izvlečke, vse to, kar je osnova njihovih izdelkov. Dejansko narejeno iz slovenske zemlje ven do končnega izdelka, ki ga dobite. Čarovnija. Vse narejeno ročno, majhne šarže, zelo sveže, saj je rok uporabe zaradi v naravni kozmetiki odobrenih "natur" konzervansov malo krajši (okoli pol leta po odprtju, se mi zdi).

Lastnico poznam zaenkrat samo na daljavo, preko mailov in socialnega omrežja, krasna, topla, prijazna ženska, z veseljem pokupim vse pri takšni osebi, ker imam potem tudi posebno dobre občutke pri uporabi njene kozmetike. Imam kar lepšo kožo, hihi. Vonje je skreirala Nina Medved, naša priznana aromaterapevtka, ki se veliko ukvarja s parfumeristiko. Seveda so dodana EO izbrana premišljeno, da imajo tudi terapevtski učinek. Kreme so precej bogate. 

Sprobala sem že skoraj vse, 3/4 izdelkov zagotovo, no. Imajo tudi gele za tuširanje. Pa ogromno tega se še razvija, deodorant, BB krema... Nalepim fotke in napišem kratke vtise o izdelkih malo kasneje. Sem se že zmatrala s hvalo!

Smile Spletna stran je Moika.si. 

0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. apr 2017 10:59
Povezava do prispevka

Aja, v Ljubljani imajo tudi svojo trgovino, kjer lahko vse sprobate, naročite, se pogovorite z lastnico. Dela tudi po naročilu za tiste, ki smo malo bolj zahtevni: npr. naredi kremo brez EO ali z drugim vonjem, če vam tisti ni všeč, naredi mini potovalne verzije za na letalo, res, ni da ni. Razen zdravil na recept in aktivov in SPF jaz uporabljam v večini samo še to znamko že kar nekaj časa.

0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2017 12:30
Povezava do prispevka

Takole lepo so me prvič razveselili s testerji. Ti so krasno pakirani in zelo velikodušne količine. Vse se da dodobra preizkusiti. Zaenkrat so brezplačni. Že iz čiste hvaležnosti potem z veseljem tudi kaj naročim. In ni mi še bilo žal.

Tole sem preizkušala lani čez poletje: čistilno mleko, čistilni gel, vrtnični cvet v vodici, šipkov serum, ričkovo olje in dve kremi - melisa & lipa in neroli. Mislim, da predzadnje s seznama še nimajo v ponudbi. Zmagovalci, ki sem jih kasneje nabavila, so: vrtnični tonik, šipkov serum in ričkovo olje. Toniki me sploh navdušujejo in imam vsaj enega njihovega vedno v uporabi. Trenutno kar dva.

0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2017 12:35
Povezava do prispevka

 

Gel za tuširanje, rmanov in kamilični tonik. Oboje že zdavnaj porabljeno. Embalaža je HE in ponovno uporabljiva: vse je stekleno s kvalitetnimi mehanizmi za zapiranje ali doziranje. Moram vprašat, če lahko prinesem nazaj samo napolnit. Take namreč ne mečem stran, ker mi je škoda. Kot zanimivost: identično embalažo imajo toniki (in serumi)kozmetike Dr. Stribor in kozmetike May Lindstrom, oboje imam. Očitno ni veliko dobaviteljev dobre embalaže za naravno kozmetiko, priporoča se temno steklo, to je obenem tudi najdražje.

0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2017 12:41
Povezava do prispevka

To je zaenkrat zadnji nakup. Serum sem podarila mami za novo leto in ga ne more prehvaliti. Res je zakon: hitro se vpije, ni masten, lepo navlaži kožo, ki je naslednje jutro res gladka in lepa. Tudi pomirjujoče deluje. Tonik imam ravno pri koncu, mislim, da bo naslednji metin - za čez poletje, ko rabim več uravnavanja maščobe. Zdaj ga testiram in mi ustreza. Krema je tale gozdni slezenovec in trpotec, vse so zelo bogate, čez poletje mi bo verjetno preveč hranljiva. Testiram trenutno kamilico in mi je skoraj ljubša. Tudi vonj.

smiley

Odpravljam se k njim v trgovino, upam, da kmalu ozdravim. Namen imam kupit še en gel za tuširanje, tonik, pa mogoče naročiti kakšno kremo posebej za mojo zmešano kožo za čez poletje. 

Ali je katera že slišala za to kozmetiko? Lahko tudi jaz odstopim malo te kreme za testirat, ker je verjetno v roku uporabe ne bom uspela porabiti.

0
Nazaj na vrh
Majchika17
Starost: 26Pridružen: 21. feb 2017Prispevkov: 18Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2017 15:44
Povezava do prispevka

Živijo!

Tudi jaz sem se zanimala za to kozmetiko, ko še sploh ni bila na trgu. Z ga. Darjo me je povezala Nina Medved. Ga. Darja je bila res prijazna. Po mailu mi je poslala vprašalnik, kjer sem morala odgovoriti na vprašanja, ki so bila povezana z mojo kožo, tako, da je lažje formulirala izdelke zame- tako je bilo rečeno. Izdelkov mi seveda ni mogla ponuditi prej dokler ne bo kozmetika na trgu. Testerje sem čakala zelo dolgo, dokler ni lani konec pomladi bila kozmetika končno na trgu tudi s svojo spletno trgovino. Za v test sem dobila: pomarančni gel, nežno ognjičevo mleko, šipkov serum, ričkovo olje, rmanovo kremo.

Najprej sem preizkusila nežno ognjičevo mleko, ker imam bolj suho in občutljivo kožo. Nežno ognjičevo mleko mi je izredno iritiralo kožo, obraz je bil popolnoma rdeč in mi je dobesedno gorel. Bila sem v šoku saj tega nisem pričakovala. Želela sem si naravne- organske kozmetike brez sinteznih sestavin saj sem izredno težko kupila nekaj kar je prisotno na trgu zaradi Inci seznamov sestavin. Mislila sem, da mi bo naravno pomagalo pri moji občutljivi koži. Presenečena in hkrati razočarana, da si po nepotrebnem iritiram kožo še s kozmetičnimi izdelki, nisem mogla verjeti, da takšna reakcija po čistilu, ki se s kože izpira. Tisti dan sem kožo pustila pri miru, nisem si upala nadaljevati nege z rmanovo kremo. Vse sem vrgla v smeti, enostavno si nisem upala tvegati, ker je bila reakcija prehuda. Čez nekaj časa mi ga. Darja piše na mail saj je želela povratne informacije. Seveda sem ji povedala za reakcijo. Njen prvi odziv je bil, da ji je žal in da škoda, da nisem preizkusia rmanove kreme, ker je izredno blaga in bi mi kožo pomirila. Res? Seveda ni mogla vedeti kako hudo reakcijo sem imela na čistilo, da mi je koža gorela pa že tako imam težave z zelo občutljivo kožo. Da, lahko bi tvegala, vendar nisem želela več tvegati.

 

0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2017 16:13
Povezava do prispevka

Uf, Majchika, to pa je zoprno. Ali imaš drugače kakšne težave s kožo? 

Jaz imam tudi še kar občutljivo in reaktivno kožo, ampak na srečo zelo redko kakšne nenavadne reakcije na kozmetične izdelke. Bolj se mi pokaže v dehidriranosti, če kaj ne štima. S tem čistilnim mlekom nisem imela težav, na srečo. Ti pa ona naredi tudi izdelke "po meri", verjetno bi lahko pri njej stestirala, na kaj točno si bila občutljiva / alergična? Itak se pri taki koži priporoča, da najprej narediš patch test: poskusiš malo na vratu za ušesom, kjer se ne vidi, počakaš par minut, spereš in opazuješ še naslednjih 24 ur. Če je vse ok, lahko poskusiš na obrazu. 

0
Nazaj na vrh
Majchika17
Starost: 26Pridružen: 21. feb 2017Prispevkov: 18Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2017 17:06
Povezava do prispevka

Da, moja koža je zelo občutljiva na področju ličnic, me peče, čutim bitje srca. Ravno zato sem se takrat obrnila najprej na ga. Nino Medved ona pa me je napotila h ga. Darji. Z ga. Darjo sva se pogovarjali po mailu, kjer sem ji opisala vse moje težave. Poslala mi je vprašalnik v zvezi s kožo ( isti vprašalnik ima na svoji spletni strani moika.si pod rubriko "sestavi svojo kolekcijo"). Rečeno je bilo, da bo zasnovala izdelke posebej zame. Ko sem testerje prejela se mi niso zdeli čisto nič drugačni od izdelkov, ki so bili na voljo v spletni trgovini glede na inci seznam.

Sama sicer ugotavljam, da mi največ težav delajo naravni izdelki pri moji zelo občutljivi koži. Čeprav sem za naravno- organsko očitno moji koži to ne odgovarja najbolj. Ugotavljam, da so lahko sestavine še kako popolne, nič sintetike ampak na koncu koža pove kaj ji odgovarja in kaj ne. Sem imela doma tudi čistilno mleko od Green people sensitive ista situacija, ista reakcija pa so bile sestavine v redu tudi brez agresivnih PAS. Bila pa sem presenečena, ko sem preizkusila pomirjevalni balzam od kozmetike dr. Schrammek, ker ga drugače glede na inci seznam sestavin ne bi, a mi je izredno odgovarjal.

0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2017 15:32
Povezava do prispevka

Če imaš katero od bolezni kože, potem nobena kozmetika verjetno ne bo dolgoročno odpravila slabega stanja, ampak bi verjetno morala na pregled k dermatologu. Rosaceo se npr. danes kar uspešno zdravi z laserjem, pa mogoče imajo še kakšne kreme na recept na voljo. 

Pri Moiki pa bi verjetno lahko poskusila vsako sestavino posebej (pri njih v trgovini), da bi videla, na katero točno si imela reakcijo? Vsaj sama bi hotela priti stvari do dna, če bi imela možnost. In ne pojavi se vsak dan možnost, da naredijo izdelek prav zate... EO bi bila lahko osumljenci ali pa kakšen emulgator, konzervans, težko je reči. No, pa če si našla zdaj kozmetiko, ki ti odgovarja, potem je tako v redu.

Smile

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Moika slovenska kozmetika
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.