Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Težave z očetom glede mojega partnerja

1A
Starost: 41Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2013 16:49
Povezava do prispevka

Sicer sploh ne vem kako naj opišem situacijo in sploh ne vem če imam dejansko težave (ali jih ima kdo drugi).

Torej stara sem 30 let, redno zaposlena, živim na svojem. Dobre pol leta imam fanta, sedaj sva se vselila skupaj. Fanta sem doma predstavila, mami se je zelo lepo ujela z njim, fant je priden, pri mojih velikokrat kaj pomaga postoriti ipd, oče pa razen tega, da sta si segla v roko ko sta se predstavila ne vzpostavi nobenega kontakta s fantom, ko se srečata ga fant pozdravi, oče niti ne odzdravi Unhappy Question ( Unhappy
Meni sicer oče ni rekel  nič v zvezi s tem, mama pa mi je rekla, da je oče rekel nekaj v smislu da zdaj ko mi je vse omogočil in spravil do kruha pa sem si takega našla, pa da meni tega ni treba, da je ničvrednež itd. Nekaj dni nazaj se je oče pripeljal domov, pa sva bila z mojim na obisku, pa očitno ko je videl da sva tam, se je vsedel nazaj v avto in se odpeljal. Ta teden me je še spravil v neko nerodno situacijo, ko je za eno stvar ko je dogovorjeno da jo on vedno ureja za mene in so prišli do njega da mi uredi papirje, rekel da naj kar mene pokličejo pa naj si sama uredim.... Tako da me je očitno dal na off?!?!


Sicer meni na splošno oče nič ne pove če ga kaj moti, s tem potem napeka mami....tako da kakšnega posebnega pogovora ne moreva imeti, ker sploh nimam iz česa izhajati...razen da ga vprašam zakaj se mojemu fantu ne odzdravi.
Je pa moj odnos z očetom tak, da ko sem ga rabila je uredil in pomagal, to je bilo načeloma z denarjem ali pa kakšnimi vezami, posebne očetovske ljubezni in pozornosti pa nikoli nisem bila deležna, vidiva se načeloma 10 minut na mesec in spregovoriva 5 besed (to je ko sva si ok!). PA tudi na splošno je precej hladen in čuden tip.

Kolikor vem ima oče neko zamero do fantovega očeta (izpred 35 let!!), ta zamera je sicer samo v njegovi glavi in je totalna otročarija...

Drugače pa je fant iz situirane družine, ima šolo in službo, na svojem živi že 10 let, v glavnem ni stvari zaradi katere bi lahko v očeh kogarkoli bil ničvrednež. Je iz istega mesta, poznam njega, njegovo družino, kolege ipd...tako da ne more oče utemeljeno trditi da je ničvrednež ali da je karkoli z njim narobe.

Hudo mi je ker je fant izjemno prijazen in se dobro razumeva z njim si želim družino in preživeti življenje, pa ga moj oče ignorira. Saj ne rabita biti prijatelja, to sem že tako vedela da ne bosta, ampak da se pa ne pozdravi, to pa je pač višek vsega!




 

0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2013 18:32
Povezava do prispevka

Svetovati komurkoli v takši situaciji je težko tvoj oče je takšen kot je spremeniti ga ne moreš. Razlogov zakaj se tvoj oče obnaša tako kot se je lahko veliko mogoče se v tvojem primeru počuti kot da te je izgubil in je posledično jezen, zafrustriran (čeprav je navzven do tebe hladen in deluje kot da mu je vseeno).

Lahko bi se poizkusila soočiti z njim in ga vprašala zakaj se tako obnaša, in mu poizkusila dopovedati kakšen je tvoj partner v resnici. Predvidevam da to ne bo ravno miren pogovor - bo moral biti kar konkretno jezen da se bo odprl in ti povedal kaj ga dejansko moti (če je v resnici res tako zadržan)

Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2013 13:17
Povezava do prispevka

Joj, kako smotana situacija. Če praviš, da je fant iz dobre družine, da se preživlja sam in da je dober po srcu, mi ni jasno, kaj gre tvojemu očetu v nos. Najprej sem pomislila na ljubosumje, ker te bo zdaj "izgubil", ampak glede na to, da je že celo življenje hladen do tebe, verjetno ne gre za to.

Jaz bi se kar pogovorila z njim, ker po moje samo od sebe ne bo bolje. Vprašaj ga, zakaj se tako obnaša in če lahko pri odnosu s tvojim fantom pozabi na zamero z njegovim očetom, ki se vaju niti malo ne tiče.

0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2013 13:42
Povezava do prispevka
Latika je napisal/a

Jaz bi se kar pogovorila z njim, ker po moje samo od sebe ne bo bolje. Vprašaj ga, zakaj se tako obnaša in če lahko pri odnosu s tvojim fantom pozabi na zamero z njegovim očetom, ki se vaju niti malo ne tiče.

Se strinjam smiley Čeprav vprašanje, koliko se bo pripravljen iskreno pogovoriti, glede na to da praviš, da je bolj hladen.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Težave z očetom glede mojega partnerja
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.