Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Slastna rolada

tilu
Starost: 44Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2005 21:48
Povezava do prispevka
Sem bila zadnjič pri babici in je naredila super rolado. In sem jo probala naredit tudi sama. Super zadeva. Gre pa takole. Najprej bom napisala originalen recept, v oklepaju pa količine, ki sva jih dali obe z mamo.
 
3 jajca (4)
12 dag sladkorja (enako)
12 dag moke (15 dag)
3 žlice vode (4)
1/4 pecilnega (malo več)
1 vanilij (isto)
 
Najprej naredi sneg (stepi do skoraj trdega, nato dodaj malo sladkorja od že odmerjene teže), da potem ne rabiš metlic pomivat . Potem penasto zmiksaj jajčka in sladkor (tudi vanilij), sama sem dala rjavega. vmes dodaj 4 žlice TOPLE vode. mešaj do lepe pastelno rumene barve. moko in pecilni zmešaj skupaj in presej. počasi zmiksaj ali pa zmešaj. čisto na koncu dodaj beljake in na rahlo vse skupaj premešaj - pri tem je pomembno, oziroma pri vseh biskvitih, kjer dodajate sneg, da le narahlo premešate, bolj premalo kot preveč.
 
maso razporediš po peki papirju na nizkem pekaču, pečeš na 180 ene 15 minut. sama imam ventilatorsko, ampak sem dala na normalno peko. ko vzameš iz pečice, položiš na biskvit vlažen servet (ga zmočiš in dobro ožameš), na hitro obrneš in s servetom vred zviješ in pustiš nekaj časa. par minut.
 
mama je filala z domačo marmelado, vmes je posula malo benkota. sama sem pa naredila "instant marmelado". imela sem zmznjene gozdne sadeže, sem to dala v posodo, posula malo rjavega sladkorja, to najprej grela na nižji temperaturi nato pa povišala do vretja. naj malo povre, da se tista voda od "zmrzline" povre. dodala sem malo cimeta. no in to je to, potem sem še malo pustila, da se ohladi in to dala na še toplo rolado (ostane bolj mehka).
 
mama je posula s sladkorjem v prahu, tako da se je zadevo lahko jedlo kar z rokami. sama sem imela še malo sladke smetane, jo zmiksala, dodala malo kokosa in namazala s tem.
 
šla je v 15 minutah
 
v glavnem, enostavna, hitra in dobra zadeva. lahko čisto "na izi", z marmelado, ali pa se naredi kakšen boljši premaz.
 
madonca, cel esej
 
lp,m
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
GREGOR
Starost: n/aPridružen: 22. jul 2005Prispevkov: 1709Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2005 21:51
Povezava do prispevka
tudi tukaj bi sel za dvornega preizkusevalca.....
Biagio scrive a : (2005-6-26 1:2:23):
le cattiverie sono aria.........lascia aperta la finestra............volano come vengono
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2005 12:58
Povezava do prispevka
tilu...ful dobr recept...rolada je že pečena, diši cela hiša. Edin en problem mam nasplošno pr pečenju rolad...da se mi ne speče enakomerno, in pol je nek preveč pečena, nekje pa glih prou. Kolk velik pekač maš ti?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2005 15:18
Povezava do prispevka
Lumpa, to se je meni dogajalo dokler nismo štedilnika zamenjali.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2005 15:43
Povezava do prispevka
firbček..bom posredovala naprej
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 37Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2005 14:09
Povezava do prispevka
jz sem tut včer spekla tole rolado, pa je zlo hitr šla.
 
sm pa naredila tko da sm po biskvitu namazala čokolado(stopljeno), pol dala mal smetane in še 2 celi banani in vse skupej zavila (tko da je banana na sredini bla). pa se je vsem zdela zlo dobra
Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 44Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. avg 2005 17:19
Povezava do prispevka
zivjo punce, pise tilu
 
me veseli, da ste probale spect in da je blo ok. meni se je to (z neenakomernim pecenjem biskvita) dogajalo pred zamenjavo pecice. tudi sestra je enkrat probala narediti omleto, pa je bilo na eni strani tekoce, na drugi zazgano. drugace imam pa standardno gorenjevo pecico, pecem v nizkem, crnem pekacu. celotno testo zlijem na kup in potem pekac obracam da se lepo porazdeli.
 
lep morski pozdrav v imenu tilu in celi
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 41Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 23. avg 2005 15:43
Povezava do prispevka
Kdaj pa se rolada namaže z marmelado? Preden jo z vlažno krpo zviješ, ali potem, pa še enkrat zviješ?
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2005 16:54
Povezava do prispevka
Tamika...najprej rolado zviješ ko je še topla (z vlažno krpo), počakaš da se mal ohladi, razviješ in namažeš ter še enkrat zviješ..
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 41Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 23. avg 2005 18:02
Povezava do prispevka
Aha, najlepša hvala!!
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 41Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2005 10:08
Povezava do prispevka
Včeraj sm spekla to rolado...mnjammmm....nadevala sem jo z borovničevo marmeladi in navlažila z borovničevim sokom....na koncu posula s sladkorjev v prahu...mnnnnjjjjammm...fantastično!
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
smeska
Starost: 46Pridružen: 20. apr 2004Prispevkov: 3451Kraj: primorskaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2005 7:21
Povezava do prispevka
Vceraj sem pekla tole rolado in je BBB!Prima recept 
Lp,pupika 28


0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 44Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2005 11:32
Povezava do prispevka
 
Hehe punce, moram povedat tole tilu (je bolj malo gor), da ste sprobale in pohvalile. Bo ful vesela, ker grozno rada kuha in peče in je vedno vesela, če lahko "prpopa" kakšen nov repect, ki ga tud drugi s veseljem probajo
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 44Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 16. sep 2005 19:43
Povezava do prispevka
Res sem zelo vesela, da ste sprobale in da vam je recept všeč. Ker vem kako je pobrat kakšen recept iz tukej (tako kot sem ga žal jaz od hvastije-čokoladni) in bit razočaran. Lepo, da vam je ratala. Sej je res čist izi. Zdej grem pa na post od muffinov napisat en recept. Sm glih pekla...No grem tja pisat.
 
m.
 
celi: A ti rolado spečem al maš muffinov dost?
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Slastna rolada
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.