Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Slaščice iz koruze

Jennifer Lee
Starost: 38Pridružen: 9. maj 2007Prispevkov: 17Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. maj 2007 20:00
Povezava do prispevka
živjo!
Mene pa zanima ali poznate kakšen recept za slaščice iz koruzne moke.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. maj 2007 20:22
Povezava do prispevka
Domače pecivo iz koriznega zdroba
14 dag koruznega zdroba, 3 jajca, 10 dag sladkorja, 1 1/2 dl mleka, 1 limona, 1/4 dl ruma, 1/2 pecilnega praška, 4 dag rozin, 8 dag zdrobljenih orehov

Penasto umešamo rumenjake in sladkor. Nato po vrsti dodamo vse naštete sestavine, dobro zmešamo in pustimo počivati 30 minut. V zmes previdno zmešamo sneg iz beljakov, vlijemo v namaščen pekač in pečemo 30-40 minut na 175 stopinj celzija.
Pecivo narežemo na rezine in še mlačno postrežemo s kompotom.

Polenta z jabolki
60 dag jabolk, 25 dag koruznega zdroba, 8 dag sladkorja, 1 žlička cimeta, 1/2 žličke zmletih klinčkov, 8 dag masla

Polento zakuhamo v vrel slan krop (po navodilih na zavitku). Ko se zgosti, denemo polovico v namazan pekač, potresemo z naribanimi jabolki, jih posujemo s sladkorjem, cimetom in klinčki ter pokrijemo z drugo polovico polente. Obložimo s surovim maslom in pečemo pri srednji temperaturi 20-25 minut.

Polentina torta z belim vinom
10 žlic koruzne moke, 6 jajc, 1 dl belega vina, malo cimeta, 6 žlic marelične marmelade, sol.

Umešamo jajca in sladkor. Primešamo moko. Zmes damo v pekač in pečemo v zmerno vroči pečici. Nato pecivo prerežemo in poškropimo z belim vinom in dodamo cimet. Spodnjo polovico premažemo z marmelado in pokrijemo z drugo polovico.

Koruzna torta
16 dag polente, 6 jajc, 20 dag sladkorja, 1 limona, sol, vanili sladkor, cimet, kandirano sadje ali marmelada.

Umešamo rumenjake in sladkor, dodamo sok in nastrgano lupino ene limone. Primešamo sneg iz beljakov (dodamo malce soli) in polento. Testo naj stoji pol ure, da se polenta prepoji. Pečemo približno 40 minut na 180 stopinj celzija. Pečeno lahko potresemo s sladkorjem in cimetom, ali obložimo s kandiranim sadjem oz. premažemo z marmelado.

Koruzni pečenjak
30 dag polente, 2 1/2 mleka, 5 dag sladkorja, 5 dag margarine, 1 žlička soli, 10 dag rozin, 30 dag jabolk, 10 dag sladkorja

V mleko zamešamo sladkor, margarino in sol. Ko zavre, vmešamo polento in rozine. Ko se nekoliko zgosti, zvrnemo v pomaščen pekač za prst na debelo, potresemo z naribanimi jabolki in s sladkorjem. Pečemo približno 20 minut. Ko je pečeno, ga razrežemo, potresemo s sladkorjem in postrežemo s kompotom.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Slaščice iz koruze
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.