Domače pecivo iz koriznega zdroba14 dag koruznega zdroba, 3 jajca, 10 dag sladkorja, 1 1/2 dl mleka, 1 limona, 1/4 dl ruma, 1/2 pecilnega praška, 4 dag rozin, 8 dag zdrobljenih orehov
Penasto umešamo rumenjake in sladkor. Nato po vrsti dodamo vse naštete sestavine, dobro zmešamo in pustimo počivati 30 minut. V zmes previdno zmešamo sneg iz beljakov, vlijemo v namaščen pekač in pečemo 30-40 minut na 175 stopinj celzija.
Pecivo narežemo na rezine in še mlačno postrežemo s kompotom.
Polenta z jabolki60 dag jabolk, 25 dag koruznega zdroba, 8 dag sladkorja, 1 žlička cimeta, 1/2 žličke zmletih klinčkov, 8 dag masla
Polento zakuhamo v vrel slan krop (po navodilih na zavitku). Ko se zgosti, denemo polovico v namazan pekač, potresemo z naribanimi jabolki, jih posujemo s sladkorjem, cimetom in klinčki ter pokrijemo z drugo polovico polente. Obložimo s surovim maslom in pečemo pri srednji temperaturi 20-25 minut.
Polentina torta z belim vinom10 žlic koruzne moke, 6 jajc, 1 dl belega vina, malo cimeta, 6 žlic marelične marmelade, sol.
Umešamo jajca in sladkor. Primešamo moko. Zmes damo v pekač in pečemo v zmerno vroči pečici. Nato pecivo prerežemo in poškropimo z belim vinom in dodamo cimet. Spodnjo polovico premažemo z marmelado in pokrijemo z drugo polovico.
Koruzna torta16 dag polente, 6 jajc, 20 dag sladkorja, 1 limona, sol, vanili sladkor, cimet, kandirano sadje ali marmelada.
Umešamo rumenjake in sladkor, dodamo sok in nastrgano lupino ene limone. Primešamo sneg iz beljakov (dodamo malce soli) in polento. Testo naj stoji pol ure, da se polenta prepoji. Pečemo približno 40 minut na 180 stopinj celzija. Pečeno lahko potresemo s sladkorjem in cimetom, ali obložimo s kandiranim sadjem oz. premažemo z marmelado.
Koruzni pečenjak30 dag polente, 2 1/2 mleka, 5 dag sladkorja, 5 dag margarine, 1 žlička soli, 10 dag rozin, 30 dag jabolk, 10 dag sladkorja
V mleko zamešamo sladkor, margarino in sol. Ko zavre, vmešamo polento in rozine. Ko se nekoliko zgosti, zvrnemo v pomaščen pekač za prst na debelo, potresemo z naribanimi jabolki in s sladkorjem. Pečemo približno 20 minut. Ko je pečeno, ga razrežemo, potresemo s sladkorjem in postrežemo s kompotom.