- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano
- Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvo
Glory, rak je 100% bolezen današnjega časa - včasih so umirali za slepičem...
Določeni strupi se iz telesa izločajo, določeni pa nalagajo. Poleg tega niso pri teh raziskavah omenjene nobene znamke, da povzročajo bolezni, je pa dokazano na testnih živalih (kar je tudi poglavje zase ) na neodvisnih inštitutih. Tako, da mislim, da ne gre za blatenje ali ustvarjanje večjega tržnega deleža, ampak za preprosto dejstvo, da nas filajo s strupi. Se bo pa seveda vsak zase odločil, ali se jim bo poskušal v čim večji meri izogniti, ali ne.
@Glory
Kateri konkurenti, Glory, ni mi jasno, kaj hočeš povedati, saj aditive uporabljajo VSI !!!
Pa še to me zanima, če si sploh pogledala, kdo vse je objavil o strupenosti a.? To so neodvisni inštituti in organizacije po vsem svetu, ne pa konkurenti, ker teh ni!
Seveda je bil rak tudi prej, opisali so ga pač malo drugače, znali pa so povedati, kako so ljudje umirali v velikih bolečinah...seveda je tudi deden, geni niso kar tako, v takšni meri, kakor zdaj pa še zdaleč ne, ker so ljudje kljub vsemu živeli bolj zdravo, manj stresno in uživali so povsem drugačno hrano, kakor mi.
Ali nisi nič slišala v zadnih dneh, ko povdarjajo, koliko nad povprečjem je raka pri nas? Potem mi pa povej, od kje? Od zdravega življenja in hrane?
Kdo plačuje raziskave "neodvisnih inštitutov"??? Multinacionalke imajo stalno prste vmes... Rak pa je v večini primerov deden, so pa tudi nekatere oblike katere niso dedne... Saj tudi aditivi in vse ostale svinjarije škodijo a večina rakov je dednih(npr. rak na dojki), in to je dokazano...
@Glory
Multinacionalke ne bi same sebi pljuvale v skledo...če bi bilo to res, bi bili o aditivih vsi hudičevo tiho!
Da pa je dedno, je pa tudi že dolgo znano in to ti vseskozi govorim tudi sama...pomagajo pa nam še vse strupene snovi v hrani, zraku...pravzaprav povsod okoli nas... zatorej, eno kombinirano z drugim = 100%
Najlažje je vedno strašiti ljudi glede stvari, ki so večini manj znane... Stvar medijsko napihnit: najmanjši problem: Omeniš, da je nekaj kancerogeno, mutageno in še in še ...geno, pa je ogenj v strehi.
Da bi se pa kdo poglobil v drugo branje (strokovna literatura), kot so samo xy-članki na internetu (ne rečem: se najdejo tudi dobri vmes)... Ni variante. Pa zakaj bi, če je najlažje s prstom pokazati na multinacionalke in reči: one nas zastrupljajo. Brez tehtnih razlogov, se ve.
No, prosim... Kar se raznih aditivov tiče: knjige v roke, pa vse bolj jasno. Takoj bo bolj jasno, kako se testirajo razne snovi, preden se uvrstijo na seznam "zloglasnih" E-jev.
Ta testiranja so precej zahtevna, res pa je, da ne moreš neke snovi testirat na čisto vsakem človeku, da vidiš, kako vsak posameznik reagira na to snov. Ni v tem poanta. Na katero hrano moraš paziti, če imaš alergijo, ti mora razložit že zdravnik.
Normalno, da se opravljajo tudi testi na kancerogenost. Tako osnovni testi, kot tudi testiranja na podganah (trenutno ni boljše variante). In meje, kje za neko snov nastopi kancerogenost (pri podganah), so natančno določene. Morajo biti. Te meje so daleč nad mejo, ki si jo postavlja industrija, ko uporablja nek aditiv (obstajajo dolgi in široki opisi, koliko česa se lahko uporablja).
In sploh ni res, da se snovi v telesu kopičijo: te snovi se v telesu prav lepo razgrajujejo in tudi razgradnja je ponavadi znana (določeni aditivi sami po sebi niso kancerogeni, so pa kancerogene snovi, ki nastanajo kot vmesni produkti pri razgradnji teh snovi). Aja: tudi navadna kuhinjska sol ali sladkor sta kancerogena, če vsak dan poješ kilogram ali več soli oz. sladkorja. Poanta je še zmeraj (in bo ostala) v zaužiti KOLIČINI.
Pa še nekaj: poanta aditivov je v tem, da izboljšajo okus, olajšajo tehnološki postopek, podaljšajo čas do mikrobiološke oporečnosti (konzervansi)... Malo se je potrebno zamislit: ali bi kupile raje kruh, ki bo po ene dnevu plesniv, ali takega, ki zdrži en teden? Ali je katera izmed vas, ki vzame raje jogurt, ki ima rok trajanja en dan, namesto jogurta, ki bo zdržal cel teden ali celo mesec (čeprav je jogurt bolj slab primer, priznam)? Vse za potrošnika - in točno to počnejo razne živilske firme. Kar potrošnik kupi, to si želi, do dobi. Z aditivi v tem primeru.
Da zaključim... Kot aditiv šteje tudi vitamin C (askorbinska kislina), citronska kislina, mlečna kislina (spada tudi med konzervanse!), pektin (ga najdemo v sadju) itd. itd.... Veliko naravnih snovi. In naravne snovi naj bi bile zdrave... Ja, bo treba še kakšno strokovno literaturo prebrat, preden vse svoje znanje črpamo iz Jane, One, oddaje Preverjeno... (in še marsikaj bi se našlo)
In še en dober link, za tiste, ki jih stvar bolj zanima in znajo nemško: http://www.zusatzstoffe-online.de/
Lp, mishika
Strašiti ljudi?
Poanta je v tem, da nas strašijo podatki o porastu rakavih obolenj, pa verjetno lažejo tudi statistike in zdravniki specialisti, ker pred objavo podatkov ne preberejo dovolj strokovne literature!
In če aditivi niso škodljivi, od kje potem obolevamo.....verjetno je vse plod naše domišljije in neznanje, ker če bi bili vsi strokovnjaki na teh področjih enostavno ne bi zboleli!
Strokovne knjige v roke, pa še malo peska v oči, pa bomo vsi zdravi!
uzivat je treba cim manj takih snovi,ker jih itak nevede in nezavedno vsak dan vase dobimo vec kot prevec,da bi si lahko privoscili potem se dodatke s temi strupi.
Jaz sem odlocno proti temu in raje spijem naravno limono pa naredim vsaj nekaj dobrega za pocutje.Odkar sem prebrala sestavo vit.tabletk se jih ne dotaknem
@mishika
1. Kako veš, da se v telesu ne nalagajo? Zakaj je pa čedalje več raka?
2. A veš, da testi na živalih ne povedo ničesar, saj so pri njih smrtne doze in odziv na takšne snovi povsem drugačne, kot pri ljudeh?
3. Omenjš vit. C - tu govorimo o zelo škodljivih dodatkih, ne o dodatkih vsepovprek.
4. Ne boš verjela, ampak raje bi šla vsak dan po svež kruh/jogurt/karkoli, če bi bil brez dodanih packarij!
5. Ne vem, zakaj imam občutek, da sama, ali kdo, ki ti je blizu, dela na tem področju in ga zato zagovarjaš...? Sicer pa ne bi bilo prvič, da nekdo pravi ljudem, da nekaj ni nevarno, sam se pa tega izogiba...
Mishika, kaj res misliš, da črpamo vse svoje znanje iz Jane, One...
Ta pripomba je bila povsem odveč. Se strinjaš?
LP, Pipi
mislim, da je bila tu Ona že prevečkrat skritizirana...
Mishika, kaj res misliš, da črpamo vse svoje znanje iz Jane, One...
Ta pripomba je bila povsem odveč. Se strinjaš?
LP, Pipi
Jaz pa se strinjam s tem, kar je napisala Mishika - del, kjer pravi, da je potrebno prebrati kaj več kot članke v naših revijah o zdravju in določene članke na netu, kjer sem prebrala že toliko bedarij, da mi je slabo. Velikokrat so stvari napisane popolnoma laično, brez ozadja ter iz konteksta.
Pa saj veste - da je isto pri kozmetiki. Koliko neresnic se širi... In mislim, da je Mishika le želela povedati, da je potrebno najti nepristransko literaturo in študije, ki dokazujejo (ne)škodljivost oz. (ne)učinkovitost (ko sem že omenila kozmetiko) posameznih snovi, ne pa debatirati le na podlagi nečesar, kar smo nekje mimogrede prebrali ali, še huje, slišali. Pa da ne bo kakšne zamere - s tem ne mislim vaše trenutne debate o aditivih (ki je bolj ali manj nisem spremljala, saj se v spornost aditivov do sedaj še nisem poglabljala, kar pomeni, da nimam dovolj znanja, da bi lahko napisala kaj oprijemljivega), ampak ciljam nasplošno na takšen način pridobivanja in izmenjavanja (dez)informacij, ki je med ljudmi kar pogost (tudi sama sem včasih pametovala o tem, da ne smemo piti gaziranih pijač, saj se barvila in konzervansi in ne vem kaj še vse skladišči kot celulit - jao, jao, Staša ).
Kar se raka tiče - KJE SI, BARB???? A ste pomislile, da so morda eden izmed faktorjev trans maščobe, ki jih večina populacije modernega sveta uživa v enormnih količinah? Pred kratkim mi je ena gospa trdila, da je olivno olje primerno za visoke temperature pa sem našla študijo, kjer so bili navedeni določeni stranski produkti, ki se tvorijo pri segrevanju. In kaj sem ugotovila, ko sem našla študije o teh določenih snoveh? Da so nekatere rakotvorne... In teh je pri segrevanju olivnega olja še najmanj - kje pa so vsa druga rastlinska olja, ki so že sama po sebi zaradi predelave polna teh toksičnih produktov... Sicer pa je to že druga tema, jaz pa imam jutri (DANES!! ) izpit in se ne smem razburjat
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...