marmelada-najbolje domača slivova, ali katera koli je pri roki
Zmešaj rumenjake, sladkor, pecilni, vanilij sladkor, ščepec soli, orehe. Napravi sneg iz beljakov, zmešaj z maso. Polij v nizek velik pekač in peci 30 minut.
Ohladi maso, hladno namaži z marmelado, na tanko, povrh pa še lonček kisle smetane. Zavij.
Dober tek!
Nazadnje urejeno 27. feb 2006 22:28; skupaj popravljeno 1 krat
Alena, zelo njami se sliši , hvala za recept, verjamem, da je tudi zelo dobra. Pa še nič kaj takega nima notri, kar bi bilo posebej grozno za špehec . Jo sigurno kmalu naredim!
Ja, malo dlje se peče, tisti navadni biskivit za rolade je običajno prej. Sicer 30 min je okvirno, jaz itak gledam kakšna je med pečenjem, ne sme biti preveč bleda, zapečena pa tudi ne.
Lumpa, sedaj si jo že naredila, orehe dam potem ko zamešam rumenjake in sladkor. Na koncu pa sneg.