Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Rižote

Pojdi na stran 1 , 2
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 15:15
Povezava do prispevka

rizota s kalamari in rukolo:


na olivnem olju preprazis cesen in cebulo, dodas origano, nasekljano rukolo, riz, se malo poprazis, dodas kalamare na obrocke narezane, zalijes z juho (ali kocko), belim vinom, po zelji dodas malo smetane in skuhas do konca. potreses z narezano rukolo in parmezanom.


namesto kalamarov sem ze probala tudi tuno in piscanca, sem pa tudi ze zamenjala rukolo z radicem (samo da ga nisem potem se na rizoto nasekljanga posula) in potem kalamare s piscancem.


meni so vse variante ful dobre, sploh pa obozujem rizotke (vse razen tistih klasicnih s teletino in mal paradajza not )

0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 15:25
Povezava do prispevka

Rižota z zelenjavo+belim meskom


Prepražim čebulo, na kocke narezano piščančje belo meso+ zelenjavo (paprika,paradižnik,korenček,grašek+po želji), dodam riž (včasih kupim tudi tistega v vrečki in ga posebaj skuham, drugače mi vedno uspe naredit bolj pocast riž), vegeto ali jušno kocko.


To je to


Punce morda ima katera kakšen recept kako naj naredim rižoto da riž ne bo pocast?

0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 50Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 15:58
Povezava do prispevka

Jaz uporabljam samo riž Bali, ki ni nikoli pocast. Ga ne zamenjam.

Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 16:08
Povezava do prispevka
scotti oro
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 16:37
Povezava do prispevka
Jaz sem že malo obupala nad mojim rižem in kupujem tistega v vrečkah, tisti se mi ne razpoca...navadn je pa obup. Ne vem kaj delam narobe kateregakoli kupim nastane pri meni poc
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 19:11
Povezava do prispevka
Ariana, mi kupujemo Uncle Bens riž (tist malo temnejši, ne beli)-ne spomnim se zdaj kako se reče, pa nikoli ni pocast.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 19:20
Povezava do prispevka
Ta, ki ga Sinthija omenja je tudi meni super, nikoli se ne razkuha. Zelo dober je tudi Bali riž, polnozrnati ali basmati. Njami, nikoli nič pocasto. Smile
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 15:37
Povezava do prispevka
Jaz sem delala danes rižoto z tunino po recepteku ki je objavljen tukaj in je bilo
0
Nazaj na vrh
geja
Starost: 39Pridružen: 14. dec 2005Prispevkov: 3001Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2006 22:53
Povezava do prispevka
Še moj recept za rižoto z morskimi sadeži :)
Na oljčnem olju prepražim čebulo, dodam česen, morske sadeže (kupim zamrznjene pakirane ali pa v ribarnici), počakam, da se sadeži zmehčajo, dodam začimbe (lovorjev list, baziliko, origano, peteršilj, zeleno, rožmarin, žajbelj, koper), zalijem z malo količino pelatov, dodam riž in vodo. Ko se riž skuha, dodam preostanek pelatov. Preden postrežem, dodam še malce masla, in to je to.  
 
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2006 23:21
Povezava do prispevka
Hehe, hvala geja
Še moja različica: na olivnem olju prepražim čebulo, česen, malo popražim (čebula in česen ne smeta porjaveti). Nato vsujem morske sadeže (zmrznjene) in zalijem z malo belega vina. Dodam začimbe (lovorov list, timijan, rožmarin, poper). Dušim nekaj časa, nato dodam še na kocke narezan svež paradižnik in dušim na močnem ognju tolk časa da tekočina povre. Vsujem riž in zalijem z vodo. Kuham na nizkem ognju, umes dolivam vodo, če je potrebno. Proti koncu kuhanja dodam še malo sladke smetane ali mleka, povrem in potresem s petršiljem. Zaprem ogenj in počakam še kakih 10 min da se rižota "umiri" in dober tek
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
geja
Starost: 39Pridružen: 14. dec 2005Prispevkov: 3001Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2006 23:39
Povezava do prispevka
;)
Sta pa dosti podobna načina :)
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 30. apr 2006 7:33
Povezava do prispevka
To se zdi tudi meni, ker tudi jaz pripravljam na podoben nači. Je pa vedno dobro.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2006 17:17
Povezava do prispevka
alexa je napisal/a<P>njami...a bi se dalo brez čebule in česna, ker jih res ne prenašam?</P>
<P>pa enkrat sem jedla najboljše testenine z morskimi sadeži v restavraciji na Kozini...paradižnikova omakica z kozicami, tako malo začinjena: NJAMI! a ma kdo kak recept, ker sem enkrat nekaj ustvarjlala doma pa ni glih ratalo.</P>
 
Čebule tudi jaz ne prenašam. Hrana naj ima okus po "hrani" in ne po čebuli. Česen sicer jem, amapak samo v sili, sicer se ga izogibam ,ker mi je še dva dni slabo potem v želodcu.
 
Alexa, samo za tebe - Rezanci s škampi.
Škampe (cele obvezno, v lupinah) popražiš na olivnem olju. Doliješ belo vino (najbolje suho) in malo pokuhaš po občutku. Potem dodaš nekaj paradižnikove mezge iz tube in kar nekaj popra ter malo soli. Še malo pokuhaš.
Vmes skuhaš široke rezance in jih odecediš ter "vržeš" na škampe. Premešaš in vmešaš eno veliko žlico sladke smetane (prave, ne rastlinske). Pokriješ in še nekaj minut "pacaš" kar tako - ne na ognju.
Škampov daš toliko, da pridejo ene 3-4kom na porcijo. Sem zadevo že sprobala s kozicami (oluščenimi), ampak je totalno zanič in brez okusa.
Vem, da si napisal da ne maraš vina, vendar alkohol itak izhlapi, vino samo pa da jedi res dober okus.
 
Še recept za rižotko s šparglji:
 
Šparglje narežeš na 2-3 cm dolge kose in jih popražiš na maslu. Soliš in popraš ter dodaš vino (belo, suho) in pokuhaš zadevo, da se šparglji zmehčajo. Dodaš riž, premešaš in zaliješ z vodo ter dušiš, dokler se riž ne skuha. Dodaš žlico sladke smetane ter premešaš. Manjkati ne sme sveže mlet poper in svež parmezan.
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Rižote
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.