alexa je napisal/a<P>njami...a bi se dalo brez čebule in česna, ker jih res ne prenašam?</P>
<P>pa enkrat sem jedla najboljše testenine z morskimi sadeži v restavraciji na Kozini...paradižnikova omakica z kozicami, tako malo začinjena: NJAMI! a ma kdo kak recept, ker sem enkrat nekaj ustvarjlala doma pa ni glih ratalo.</P>
Čebule tudi jaz ne prenašam. Hrana naj ima okus po "hrani" in ne po čebuli. Česen sicer jem, amapak samo v sili, sicer se ga izogibam ,ker mi je še dva dni slabo potem v želodcu. 
Alexa, samo za tebe - Rezanci s škampi.
Škampe (cele obvezno, v lupinah) popražiš na olivnem olju. Doliješ belo vino (najbolje suho) in malo pokuhaš po občutku. Potem dodaš nekaj paradižnikove mezge iz tube in kar nekaj popra ter malo soli. Še malo pokuhaš.
Vmes skuhaš široke rezance in jih odecediš ter "vržeš" na škampe. Premešaš in vmešaš eno veliko žlico sladke smetane (prave, ne rastlinske). Pokriješ in še nekaj minut "pacaš" kar tako - ne na ognju.
Škampov daš toliko, da pridejo ene 3-4kom na porcijo. Sem zadevo že sprobala s kozicami (oluščenimi), ampak je totalno zanič in brez okusa.
Vem, da si napisal da ne maraš vina, vendar alkohol itak izhlapi, vino samo pa da jedi res dober okus.
Še recept za rižotko s šparglji:
Šparglje narežeš na 2-3 cm dolge kose in jih popražiš na maslu. Soliš in popraš ter dodaš vino (belo, suho) in pokuhaš zadevo, da se šparglji zmehčajo. Dodaš riž, premešaš in zaliješ z vodo ter dušiš, dokler se riž ne skuha. Dodaš žlico sladke smetane ter premešaš. Manjkati ne sme sveže mlet poper in svež parmezan.