Jaz ga pa naredim takole: (Sicer je iz Kulinarične Slovenije, vendar ga delam po tem receptu)
Poskusite takle rižev narastek:
*15 dag riža, 3/4 l mleka, 1 žlica masla ali margarine, ščepec soli, limonina lupinica, 4 jajca, 6 žlic sladkorja, 1 zavitek van. sladkorja, 2 žlici drobtin.
*Riž preberemo, operemo in odcedimo. Mleko vlijemo v lonec, damo vanj maslo, sol ter limonino lupinico in ga zavremo. V vrelo mleko zakuhamo riž. Vre naj mirno 20 minut, nekajkrat premešamo. Kuhan riž ohladimo. Rumenjake, 3 žlice sladkorja in vanil. sladkor penasto umešamo. Naraslo kremo zamešamo z drobtinami vred v ohlajen riž. Beljake stepemo v trd sneg in vtepemo vanj 3 žlice sladkorja. Sneg rahlo zamešamo v riž. Jaz dodam še naribana jabolka, po želji se lahko doda tudi rozine.
Pekač namastimo in potresemo z drobtinicami, naložimo zmes ter jo poravnamo.
*Narastek pečemo 10 min pri 200 stopinj C in nato še 20 min pri 170 stopinj C.
*Ponudimo nekoliko ohlajen.