Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Recepti za vegetarijance

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 14:01
Povezava do prispevka

jerca se mi dozdeva ja


samsara, te bom spomnila naslednjič, ko boš na kavici spet vneto čebljala "piki to, piki ono, jaz ti pač ne morem rečt nič drugega kot piki, za mene si piki in pika"


vse od naštetega je ok, le seitana ne maram

0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 14:07
Povezava do prispevka

Poglej moj prejšnji post.


Seitana? Si jedla kakšno trdo, posušeno zadevo? Pravi seitan je super!

0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 14:11
Povezava do prispevka

samsara, sej sem že zakoj vidla, ampak se nisem obešala na take malenkosti (samo s stola sem skoraj padla od smeha )


verjetno ne  no ampak zaenkrat ne bi eksperimentirala

0
Nazaj na vrh
Ursula
Starost: 46Pridružen: 5. jul 2004Prispevkov: 547Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 14:12
Povezava do prispevka
pikica je napisal/a

jaz trenutno recimo ne jem niti rib, bi jih pa verjetno na morju, ko drugega skoraj nimaš, če greš ven jest


s tem, da se jaz ne prištevam med vegetarijance - jaz preprosto ne jem mesa, jem pa vse ostalo - kako mi boste rekli, pa je vaša stvar



Točno tako kot jaz.

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 14:22
Povezava do prispevka

Pikica, tukaj je en zanimiv link (v hrvaškem jeziku):


http://www.coolinarika.com/index.php?hurl=false&action=r ecepti_group&id_menu=8310&id_recipe_group=203&la ng=hr&table_name=recipe_cat_veg


 


Pa še dva:


http://www.svet-je-lep.com/prehrana/vedska_kuhinja/recepti.p hp


http://www.modrijan.net/recepti.htm?show_cat=12


 

0
Nazaj na vrh
Andreja
Starost: 52Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 14:40
Povezava do prispevka

Pikica še odgovor na vprašanje o receptih. Moja priljubljena jed (je pa vsakič drugačna) sedaj poleti, ko je na vrtu na kupe razne zelenjave je naslednja:


- vzameš največji pekač, ki gre v pečico, ga malce premažeš z oljem (ali pa tudi ne, če je teflonski) in vanj zložiš vse ali karkoli od navedenega:


- mlade bučke ali jajčevce, ki jih prerežeš na pol, na notranji strani v meso zarežeš nekakšno mrežo in v reže potisneš mešanico svežih začimb in/ali tanke rezine paradižnika in sira. Lahko jih tudi izdolbeš in sredico sesekljaš in zmešaš s skuto, jajcem, sirom, začimbami, malce ovsenih kosmičev in podobno, ter nato naložiš nazaj.


- paprike, ki jih samo razrežeš na pol in očistiš seme,


- por ali mlado čebulo, tudi prerezano na pol oziroma na cca 1cm debele rezine pri starejši čebuli,


- paradižnik, večje zarežeš tako, da se odprejo na četrtine, male kar cele,


- en velik kos po možnosti dimljenega tofuja, ki ga prej narežeš na 1cm rezine in nekaj časa mariniraš v sojini omaki. Lahko seveda tudi sejtan ali pa če imaš rada tudi kakšne vegetarijanske klobase ali hrenovke .


- kakršnekoli gobe,


- par mladih krompirčkov.


Vse posoliš in obilno potrosiš s svežimi začimbami. Meni je najboljša mešanica bazilike, oregana in peteršilja. Zloži čim bolj skupaj, tako da se posamezne sestavine navzamejo vonja drugih. Večje kose lahko obložiš še z rezinami sira in posipaš s kakšnimi semeni (bučke obložene z rezino sira in bučnimi semeni so ). V pečici nato to pečeš na 200 stopinj nekje 30 min. Če uporabiš veliko zelenjave z dosti vode, kot so npr. bučke, bo se v pekaču nabralo kar nekaj tekočine, ki jo lahko na koncu odliješ. V tem primeru se pa krompirčki bolj skuhajo kot spečejo. Seveda lahko zraven skuhaš tudi kakšen riž. Jaz to jem običajno kot edino jed, saj je dovolj raznoliko, oziroma dodam kakšno zeleno solato in kos polnozrnatega kruha. Za tiste, ki niso preveč ljubitelji zelenjave, dam na mizo še kos parmezana in vse skupaj ko je pečeno prelijem s par žličkami olivnega olja. Časa za to jed pa potrebuješ samo toliko, da očistiš zelenjavo.


Bom pa še ti kaj napisala, samo povej kaj te zanima (testenine, bolj zelenjavne jedi, jedi s sojo, sejtanom?)


Lep pozdrav


Andreja


 


 

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 15:08
Povezava do prispevka





ajdova kaša z gobami Na olju popražimo čebulo, da postekleni, ne sme pa porjaveti. Dodamo ne predrobno narezane gobe in pražimo, da tekočina izhlapi. Dodamo česen, peteršilj, majaron in gorčico, solimo in popramo po okusu ter dodamo še prebrano ajdovo kašo. Premešamo, zalijemo z malo manj kot dvojno količino vode (podobno, kot pri kuhanju riža). Pokrito kuhljamo kakih 20 minut, da voda izgine in se kaša zmehča.


 







Špinačna lazanja z lešniki Špinačo operemo in damo mokro v kozico. Na precej močni temperaturi segrevamo tako dolgo, da se sesede. Dobro odcedimo. Prav tako segrejemo jušno osnovo, kateri dodamo čebulo, česen in dušimo, da se zmehčata. Primešamo špinačo, lešnike in baziliko. V veliko nepregorno posodo naložimo plasti špinače, testenih plošč in paradižnika. Vsako plast tenko posolimo, popopramo. Na vrh damo sir. Lazanjo pečemo 45 min oz. tako dolgo, da zlato porjavi. Ponudimo vročo s sesekljanim peteršiljem in nalistanimi lešniki.


 


Vegan ragu (če ga podtaknete mesojedcu sploh ne bo opazil razlike!)

Sestavine: (za eno osebo)


0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 15:12
Povezava do prispevka
hvala andreja in jerca
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 53Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 16:13
Povezava do prispevka
samsara je napisal/a

Piki, jaz imam receptiv za celo knjižnico, pa ti kdaj lahko kaj prinesem.


Sicer pa . Upam, da veste, na kaj se to nanaša.



Samsara, prideš morda v nedeljo v Celje? Se priporočam, prosim!

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2004 22:19
Povezava do prispevka
Joj, na žalost ne. Drugič pa z veseljem, ali pa, če prideš kaj na naš konec...
0
Nazaj na vrh
Ajda
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 599Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2004 15:56
Povezava do prispevka

Hmm ja, od receptov k porodom in tako naprej.Očitno je to dokaj aktualna tema. No jaz sicer jem več ali manj brezmesno hrano, tudi ribe in jajca. Skoraj 5 let nisem jedla niti malo mesa. Zdaj pa je tako, da ne kompliciram. Če se da, ne jem mesa, če ni druge izbire... Je pa to res minimalno. Še enkrat na teden ne. In se nikoli nikamor nisem prištevala, niti se ne bom.


Res pa imam zeloo rada zelenjavo in mi zato tudi tovrstni recepti prav pridejo. Dokaj jih je v krišnovi kuhinji - ti so res nekaj posebnega. Pa dosti najdem tudi pri Jaimiju. Malo kombiniranja, domišljije in to je to!!!

0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2004 16:38
Povezava do prispevka
Uf, imaš veliko možnosti prakticirat. Meni je full dobra omaka iz bučk, pa dušeni melancani na malo olja in česna, pol pa daš še sir na vrh; popečen tofu, itd., itd. Drugače pa sem jaz že 10 let vegetarijanka, jem jajca in mlečne izdelke, ne jem pa rib, morskih sadežev, ipd.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2004 16:58
Povezava do prispevka
Andreja, če imaš še kakšne super recepte- zelenjavne, sojine...kake super solatke...se priporočam!

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2004 20:45
Povezava do prispevka

Čisto preprosta solata (trenutno vsak dan na mojem jedilniku):


polovica kumare (olupljena, narezana na rezine)


polovica paprike (narezana)


zelena solata (npr. kristalka)


radič


po želji rukola


za tiste, ki imate rade paradižnik pa še seveda paradižnik


olive


Vse sestavine stresete v skledo, solite, dodate česen in bazliko (po možnosti svežo, drugače pa je tudi posušena vredu). Prelijete z balzamičnim kisom in olivnim oljem, potresete z nekaj mandlji in parmezanom (v kosu - z nožem ga narežete na manjše kose).


Zelo dober dodatek je tudi na koščke narezan in popečen tofu.

0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2004 20:47
Povezava do prispevka

lahko brez česna in oliv?  ker se drugače ful njami sliši ampak olive in česen

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Recepti za vegetarijance
Stran 4 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!