Jaz sem ga vedno delala kar na teflonu brez maščobe oz. z minimalno olivnega olja. Je šlo brez problema. Morda bi se ga dalo pripraviti tudi v pečici v foliji (kot losos). Ali pa ga daš na pekač na peki papir, začiniš in v pečico z njim.
Jaz skoraj nikoli ne delam krompirja, če že, ga skuham. Enkrat nazaj sem ga delala v pečici in je bil OK. Nisem pa dajala nič olja. Če ima mlad krompir nizek GI pa ne bi vedela.
Začimbe ... enake kot pri ostalih ribah (čisto po želji). Jaz dam, kar imam doma. Obvezno česen in limono ter seveda sol, večinoma tudi peteršilj (če imam svežega) ali pa koper. Imam tudi eno mešanico za ribe od Kotanyija, ki sploh ni slaba.
ma krompir! Ali še boljše, krompir v oblicah. Olupiš, skuhaš. V ponvi na malo masla prepraži krompir, potresi z narezanim peteršiljčkom in posoli. Ne boš zgrešila.
zraven rib paše tudi krompirjeva solata.. jest sm enkrat morskega psa kar spekla v teflonovi plošči, prej sm ga posolila pa mal z limono in česnom pa svežem peteršiljem začinla in je bil ful dobr.. drugač pa ful dobr pride, če ribe medtem ko jih pečeš oz. prej v koruznem zdrobu povaljaš.. potem pride ful dobro zapečena skorjica! poskusi to kdaj
Meni super paše zraven blitva, kot je napisala Staša, vmes med blitvo pa je še pretlačen krompir. Mnami, sem kar lačna postala. Morskega psa pa narediš kakor kotlete na žaru.