Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Recept za mini pice

Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 17:33
Povezava do prispevka
Sem ravno zasledila v Sparu, da imajo sedaj akcijo zmrznjene mini pice, da sam spečeš potem doma. Drugače pico večkrat delamo doma, ampak me pa zanima kako se naredijo tele pice, ker zunaj zgledajo kot zavitek, šele ko ugrizneš okusiš tisti okus in veš da je pica.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala, če ima mogoče katera recept, bom zelo hvaležna, če ga bo zaupala!
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 17:41
Povezava do prispevka
 zavitek ... jaz to delam doma, brez recepta Big smile pravzaprav sem si kar sama zmislila Big smile kupim vlečeno testo v trgovini, tisto, ki ga ni treba nič valjat in potem vzamem eno ali pa dve plasti (odvisno, koliko imaš rada testa) namažeš z oljem, da se testo lepše speče potem, daš gor kečap, origano ... karkoli pač Smile zaviješ in daš na pekaš ... eno rolico zraven druge ... spečeš in je.
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 17:52
Povezava do prispevka
Super Gita to si mi pa super hitro svetovala  pa še čisto preprost recept zgleda.
Samo še to me zanima, če dam po dve plasti..verjetno samo položim eno na drugo ali kako?
Pa ko to zvijem, ali moram še kaj namazat na vrhu in pa še to...koliko časa se približno peče to?
Bom šla kr takoj v akcijo, pa potem sporočim kako bo ratal.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 17:57
Povezava do prispevka
ja zelo preprosto je Smile
 
če daš dve plasti položi eno na površino (pult :)) in jo namaži z oljem, potem pa naslednjo plast čez ... dodaj recimo kečap, origano, šunko, sir ... gobice Smile zavihaj levi in desni rob na noter in zvi. potem lahko še povrhu malce z oljem pomažeš ali pa kar z rokami, ko boš imela še mastne ... razen če s čopičkom delaš (jaz ne).
 
peče pa nevem koliko časa se, jaz dam kar na največ stopinj potem pa počakam, da je malo rjavo, pa je Smile
 
 
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 21:17
Povezava do prispevka
Jaz naredim pa podobno kot Gita, samo da dam eno plast testa...nadevam, dodam se eno plast...spet nadevam...in se 1x. Potem zavijem v rolado in rezem tam nekje 2-3cm debele trake. Tem polozim na pekaz z narezanim delom navzgor. Da postanejo taki kupcki. Po vrhu lahko narbias se malo sira in das peci. Za ene 20 min pomoje...pac malo pogledas...sej se vidi, kdaj so pecene Smile
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 1. mar 2007 21:57
Povezava do prispevka
aha syd, ti potem režeš ... jaz pa kar take mini zavitke naredim ... tisto teste je ponavadi prepognjeno in potem kar po tistem robu razrežem na manjše kose ... v glavnem pridejo potem takšni okrog 10 cm dolgi zavitki Smile
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2007 12:12
Povezava do prispevka
Mmmm, kako slastno se vse tole bere..
 
Jaz bi pa tudi tole enkrat poizkusila naredit..:
 
 
0
Nazaj na vrh
gejba
Starost: 44Pridružen: 15. nov 2005Prispevkov: 1283Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2007 13:05
Povezava do prispevka
Jaz sem jih enkrat naredila za rojstni dan. Zelo dobro.
Edini problem je bilo rezanje na kolobarje. To bo treba še povadit.

0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2007 14:11
Povezava do prispevka
Romy, jaz sem pa tele pice že jedla in moram reči, da je bilo vse skupaj precej, precej mastno  in mi zaradi tega ni bilo preveč všeč. Najbrž, da je bilo to zaradi listnatega testa, čeprav nadev je bil pa dober 
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2007 17:36
Povezava do prispevka
No včeraj smo potem mal eksperimentiral ...drugač je blo super dobro, ampak sem mal preveč nafilala, pa nisem znala tko lepo zavit, tko da je vse ven lezlo ko se je peklo moram drugič nekak drugač zavit...drugač pa super, je vse tko hitr šlo v naše želodčke.
Hvala Gita
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 15:30
Povezava do prispevka
Jaz velikokrat kupim vlečeno testo in ga napolnim z zelenjavo.

Je čisto preprosto:
Eno plast testa namažem z mešanico mlačne vode in olja (lahko tudi s stopljeno kokosovo maščobo), prekrijem z drugo plastjo testa. Na tanko namažem z Leclerkovo ECO + skuto (ali kislo smetano). Na ponvici prepražim zelenjavo in začimbe (čebula, česen, bučke, paprika, malancan, timijan, origano ...). Ko se masa malce ohladi, jo namažen na testo. Včasih dodam še nariban sir. Zvijem, premažem z vodo in oljem (najbrž bi bilo še bolj okusno, če bi premazala z jajčkom) in spečem.

Delala sem tudi že s špinačo in skuto.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 14. mar 2007 15:47
Povezava do prispevka
iry, ni za kaj ... drugič, ko boš zavila, naredi tako, da boš vsak rob pravokotnika iz testa, zavihala navznoter. tako boš dobila pravokotnik z zavihki na vseh štirih streneh ... potem pa zvi in ne bo nič ven teklo Wink bo še bolj dobro
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2007 14:20
Povezava do prispevka
a ni to na isto varianto kot pizza burek ?
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 15. mar 2007 15:58
Povezava do prispevka
pravzaprav ja Smile glede na to, da so enake sestavine  samo, da tu narediš mini zvitke, ki se potem kar v roke primejo in jejo Smile
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2007 17:10
Povezava do prispevka
Kakršnokoli testo vzamete za te pizza zavitke (vlečeno, listnato, kvašeno), jih pred rezanjem na rezine dajte malo v zamrzovalno skrinjo. Potem se lepše, bolj pravilno režejo .
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Recept za mini pice
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.