Obujam staro temo, ker ne bi rada za podobno vprašanje odpirala nove.
Zanima me namreč, kako si pripravljate čaje. Vseh vrst. Čajčkarji se nekako, po mojih izkušnjah, ločimo na dva dela: tiste, ki smo zelo picajzlasti ko pride do priprave in tiste, ki vržejo eno vrečko v vodo in je to to, kakšna temperatura, merjenje časa ipd. 
Sama bi najraje imela tisti grelnik vode, ki ti vodo segreje na točno željeno temperaturo, pa je malce predrag. V vsakem primeru strogo gledam na kopalni čas čaja.
Črne čaje zmeraj puščam tri minute, ne več, zelene in bele pa dve minuti. Ostalih niti ne pijem, sadni so mi zmeraj presladki.
Pa v tej temi nisem zasledila potem končne odločitve: se lahko isti listi večkrat prelijejo? Nekako mi je uspelo porabiti skoraj celo domačo skladovnico čaja, kar se mi je zdelo skorajda nemogoče leto dni nazaj, in zdaj bi jih kar šparala.
V bistvu me najbolj zanima, če zeleni čaji potem z drugim prelivom ne postanejo grenki?