Rooibos...
Lejla, mal bo treba znanje geografije obnovit...
Rotbusch ni jezikovno pravilna razlicica "rdecega caja" ampak preprosto samo prevod v nemscino.
Izraz Rooibos tudi ni nastal tako, da bi v Juzni Afriki domacini "malo po svoje" govorili nemsko, ampak je preprosto izraz za rdeci grm v jeziku Aafrikans, ki je zelo podoben flamscini (nizozemscini), zato pa tut kar dost podoben nemscini... Tolk, kar se tice osnov geografije...
Sicer Rooibos ne pozivlja, to naj bi bla tut glavna kvaliteta tega caja (tj. da nima kofeina/teina, ima pa podobne antioksidante kot crni/zeleni caj). Sam sem se z njim srecal pred 2 letoma v Afriki, od takrat ga (neredno) kupujem in pijem, predvsem pozimi. Grm sam je kar se mene tice enak kot "navadni" cajevi grmi, s tem, da je malo temnejsi, rdeckast...
LP, A.