hoj, sem prevedla. ampak jaz ne kuham in ne pečem, zato upam, da je ok.
dober tek!
SESTAVINE
200g dvojno čokoladnih piškotov (Double Choc Maryland cookies - vijolična embalaža)
75g neslanega masla
750g svežega sira Philadelphia
200g kristalnega sladkorja
4 cela jajca
2 rumenjaka
Sok 4 limet
20-21cm pekač s snemljivim obodom
Alufolija
Za: 8 oseb
POSTOPEK
1. Dno pekača s snemljivim obodom podložimo s približno isto velikim kos folije in čez nataknemo obod pekača. Alufolijo zavihamo okoli oboda pekača in celotno zadevo položimo na drug kos folije, ki jo prav tako zavihamo, da zatesnimo pekač in dobimo vodotesno posodo. V resnici včasih iz te vodotesne »posode« pricurlja kakšna kapljica vode, ko folijo odvijemo, vendar se kolač ne razmoči, če zunanjo plast folije odvijemo takoj.
2. V mešalniku na drobno zdrobimo piškote, dodamo maslo in znova zmešamo. S to maso napolnimo dno pekača in pri tem piškote pritiskamo z rokami ali s hrbtno stranjo žlice. Postavimo v hladilnik, da se usede in predogrejemo pečico na 180°C oz. stopnjo 4 v plinski pečici.
3. Sveži sir stepamo do gladkega in dodamo sladkor. Vmešamo jajca in rumenjaka, nato dodamo še sok limet. Pristavimo poln kotliček vode.
4. Skutni nadev razporedimo po ohlajeni piškotni osnovi, pekač postavimo v drug pekač in prilijemo krop iz kotlička, tako da voda sega nekje do polovice pekača s snemljivim obodom; ne pretiravajte z vodo, saj jo boste na poti do pečice polili. Z mirno roko prestavimo pekač v pečico in kuhamo kakšno uro, pecivo preverimo nekje po 50 minutah. Biti mora kompaktno, a ne trdo. Pod zunanjo tršo plastjo mora biti masa sočna.
5. Vzamemo iz pečice in previdno odstranimo pekač s snemljivim obodom iz pekača, v katerem je voda, ter ga položimo na odcejevalni del korita. Odlupimo zunanjo plast folije, odstranimo zavihke prvega sloja folije in pustimo pecivo, da se ohladi. Ko se je kolač popolnoma ohladil, ga postavimo v hladilnik in ga pustimo počivati še približno 20 min, preden ga postrežemo.
6. Prestavimo na plitvi servirni pladenj ali pa na stojalo za torto in snamemo obod. Spodnji del prvega sloja folije ter dno pekača ostaneta, razen, če imate radi izzive. Malce tveganja v kuhinji me ne moti, a šarenje po nečem tako nestabilnem kot je ta sanjski skutni kolač ne pade na pamet niti meni in moji nestrpni lahkomiselnosti.
7. Rezanje si olajšate, če nož in lopatico (rada uporabljam oboje – prvega za rezanje in drugo za dviganje in prenašanje rezin na krožnike) najprej segrejete pod curkom vroče vode.