Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prepovedano oglaševanja na forumih PL

Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 44996Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2007 22:56
Povezava do prispevka

V pripravi so nova pravila Planeta Lepote - ker pa se kršitve neprestano ponavljajo, dajem gor osnutek glede oglaševanja. Ko bodo pravila dokončana, bodo na novo objavljena.

 

 

PREPOVED OGLAŠEVANJA


Zaradi ponavljajočih se kršitev prepovedi oglaševanja na forumih Planeta Lepote, bodisi zaradi nejasnosti, bodisi zaradi izkoriščanja pomanjkljivosti obstoječih pravil sodelovanja, smo dopolnili 10. člen pravil PL. Ker so forumi namenjeni izključno nepristranskemu izražanju mnenj in komentiranjem uporabnikov, je primarni namen te dopolnitve nadaljnje uspešno omogočanje pridobivanja pristnih informacij o temah/izdelkih/blagovnih znamkah, ki uporabnike/ce zanimajo in hkrati onemogočanje kakršnekoli oblike oglaševanja na forumih. Oglaševanju je namenjen celoten preostali del portala.


 

Dosedanja vsebina 10. člena pravilnika o sodelovanju na forumih Planeta lepote:

 

10. člen


Oglaševanje


Oglaševanje, promoviranje, prodajanje ali kakršnokoli pristransko podajanje mnenj na forumu je prepovedano. Sporočila s tako vsebino se brišejo brez predhodnega obvestila člana. V primeru nadaljnjega nespoštovanja tega pravila se članstvo deaktivira.


Prav tako je prepovedano prikrito oglaševanje (npr. e-mail naslov, ki nakazuje na
druge komercialne strani, zloraba zasebnih sporočil, blogov in podobno). O tem, kaj sodi pod prikrito oglaševanje, presojajo administrator, modferatorji in urednik. Če ste zainteresirani za oglaševanje na spletnem mediju Planet Lepote, pišite na elektronski naslov marketing@planet-lepote.com ali tanja@planet-lepote.com.


Pri registraciji je možen vpis podatkov v rubriko "podpis", katere vsebina se pojavlja pod sporočili članov. V to rubriko ni dovoljeno vpisovati reklam in povezav na komercialne strani oz. vse ostale strani, preko katerih je možno posredno oglaševanje.


 

Dopolnitev tega člena zajema: Natančnejša opredelitev načinov oglaševanja, ki predstavljajo kršitev pravil Planeta lepote:


-         Prepovedano je kakršnokoli pristransko podajanje mnenj in komentarjev o nekem izdelku/blagovni znamki/storitvi. Pod pristransko podajanje mnenj se šteje vsako podajanje mnenj, od katerih bi imela oseba, ki mnenje podaja, lahko materialno korist.

-         Prepovedano je namensko navajanje spletnih povezav do komercialnih spletnih strani. Namensko navajanje pomeni, da ima lahko oseba, ki povezavo navede, od tega neposredno materialno korist.

-        Prepovedano je namensko navajanje kontaktnih podatkov (e-mail naslovov, telefonskih številk, ipd.) do komercialnih  poslovnih subjektov. Namensko navajanje pomeni, da ima lahko oseba, ki kontakt navede, od tega neposredno materialno korist.

-    Vsem poslovnim subjektom (fizičnim IN pravnim osebam), ki se ukvarjajo s trženjem/prodajo/distribucijo določenih blagovnih znamk, izdelkov  ali storitev, je prepovedano sodelovanje v temah, v katerih se izraža mnenja o teh blagovnih znamkah, izdelkih ali storitvah.

 


Za kršitev prepovedi oglaševanja se ne šteje objavljanje prispevkov posameznih uporabnikov, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z izdelavo nakita ali s kakšnim drugim ustvarjalnim hobijem.

Prav tako se za oglaševanje ne šteje sodelovanje članov in uporabnikov, ki so zastopniki, uvozniki ali distributerji določenih izdelkov, blagovnih znamk ali storitev, če le-ti sodelujejo v ostalih temah, ki se ne nanašajo na njihov posel.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prepovedano oglaševanja na forumih PL
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Postenje je ena najbolj zdravih stvari, ki jih lahko naredimo zase.