, kako porabiti ostanke pršuta.Izbor testenin je poljuben, jaz imam najraje domače njoke iz krompirjevo-skutinega testa in ozke široke rezance. Na Krasu naredijo bleke, to so kvadratne krpice (nekje smo že pisale o njih)
Ostanke pršuta narežem na res majhne koščke, za tri osebe je dovolj dobra pest pršuta, in jih počasi prepražim, dodam pol kisle in pol sladke smetane in ščepec rdeče sladke paprike. Včasih, če imam smetane premalo, dodam malo moke, ampak potem je treba razredčiti z mlekom. Z omako prelijem testenine, včasih že naprej razdelim po porcijah, včasih postavim na mizo v lepem pekaču. Nekaterim odgovarja, če si povrh posujejo parmezan.
Stvar je dobra, ampak kalorična
. Zraven naredim solato, če je to samostojna jed. Sicer brez.Tale recept zagotovo pozna Kirka iz kraškega hrama
. Recept je bolj po občutku in se ne razlikuje bistveno od originala.
































. Še posebno na Krasu, poleg dobrega terana.
. Tam imajo njoki in bleki s tole omakco še posebno dober okus, morda pa res zaradi terana 
.