Z malo zamude!
Sladkorna masa za tortni okras - Umetni marcipan
200g sladkorja v prahu
200g mleka v prahu
1 čajna žlička belega olja
malo hladne vode
Sladkor inmleko v prahu dobro premešamo, dodamo ole in toliko vode da dobimo testo. Testo mora biti trdo, sicer se okraski sploščijo in razlezejo.
Maso poljubno obarvamo z jedilnimi barvami.
Med uporabo jo dajamo v PVC vrečko da se ne strdi in izsuši.
Iz nje lahko izrezujemo cvetove, trakove, modeliramo figure.
lahko jo valjamo in svaljkamo.
To je original iz gostinske šole. Dala mi ga je sodeda, ki je hodila na gostinsko v MB.
Imama še enega vendar tega še nisem uporabljala. ( še ni preizkušen)
Plastična masa
4dag želatine
1dcl mrzle vode
To dvoje raztopiš nad soparo in dodaš
1kg sladkorja v prahu in zamesiš v zmes!
Enako oblikuješ okras!
Tudi ta je iz gostinske šole MB.
Ko ga katira sproba naj poroča!
Veliko uspeha!
Nazadnje urejeno 4. okt 2006 19:32; skupaj popravljeno 1 krat