Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Okraski na tortah

Pojdi na stran 1 , 2
MOJA
Starost: -13Pridružen: 3. maj 2006Prispevkov: 365Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. avg 2006 16:01
Povezava do prispevka
Barbye je napisal/a
Se pa odpravljam delat torto bazen in bom po moje mogla najt kake okraske(otroci), ki bojo kao plavali not...


živjo!
Sama sem delala za "bodoča nečaka" torto za prvi šolski dan. Naredila sem jo v obliki šolske učilnice s tablo in klopmi. Za sošolce sem uporabila kar gumijaste medvedke. Lahko kombiniraš razne okrogle bonbončke, ki imajo lukno v sredini in jih lahko uporabiš kot plavalne obroče - samo kot ideja.
Lepo ustvarjanje!

Lp, moja



0
Nazaj na vrh
Barbye
Starost: n/aPridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 310Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. avg 2006 17:14
Povezava do prispevka
Hvala za idejo:)...Evo, če mi bo ratalo bo torta na ogled kmalu po 1.9.-ko mam roj.dan...Bom slikco objavla v blogu in bo valda videt:) Do ondej dejte pa še kake ideje, pa naj ta tema ne zamre, k je full fanj.
Vse kar prebereš je napisano z razlogom
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2006 20:10
Povezava do prispevka
Haj haj!
 
Čakamo na tvojo slikico!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
Barbye
Starost: n/aPridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 310Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2006 10:08
Povezava do prispevka
Hja...je en problem...bi bla že uploadana,sam mi je neče prekopirat...pa še računalnik mi je crknu(pišem z fantovega) tko da ko bo popravljen bom probala dat v blog:)
Vse kar prebereš je napisano z razlogom
0
Nazaj na vrh
gogarek
Starost: 54Pridružen: 28. dec 2005Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2006 13:23
Povezava do prispevka
Tudi sama pečem in krasim torte za domače in njihove praznike. Ponavadi naredim okraske iz kupljenega marcipana ali pa kupim že narejene, saj sem tudi sama imela slabe izkušnje z sladkorjevo maso. Je pa res, da  je marcipan kar drag. Če potrebuješ veliko okraskov, to kar stane. Sem pa delala iz marcipana obleko za torto Barbi. Ko bom imela slike na rač. jih lahko pošljem. Bi pa prosila za točen recept mase iz sladkorja in mleka v prahu, če je možno, saj bi ga rada preizkusila.

lp
gr
0
Nazaj na vrh
Barbye
Starost: n/aPridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 310Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2006 14:34
Povezava do prispevka
Slike mi neče uploadat ker je prevelika in je nikakor ne morem pomanjšat! Lahko pa jo vidite na moji spletni strani...naslov je napisan v profilu in sam kliknete mojo sliko d se vam odprejo vse slike!
Pa javte kaka se vam vidi:)
Vse kar prebereš je napisano z razlogom
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2006 16:11
Povezava do prispevka
Se ne vidi!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
Barbye
Starost: n/aPridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 310Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2006 8:23
Povezava do prispevka
 
pa klikneš na mojo slikco in se jih par odpre, zadnja je pa torta...K zdj pa res ne vem več kaj bi loh nardila?!
Vse kar prebereš je napisano z razlogom
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2006 12:46
Povezava do prispevka
Z malo zamude!
 
Sladkorna masa za tortni okras  - Umetni marcipan
 
200g sladkorja v prahu
200g mleka v prahu
1 čajna žlička belega olja
malo hladne vode
 
Sladkor inmleko v prahu dobro premešamo, dodamo ole in toliko vode da dobimo testo. Testo mora biti trdo, sicer se okraski sploščijo in razlezejo.
Maso poljubno obarvamo z jedilnimi barvami.
Med uporabo jo dajamo v PVC vrečko da se ne strdi in izsuši.
Iz nje lahko izrezujemo cvetove, trakove, modeliramo figure.
lahko jo valjamo in svaljkamo.
 
To je original iz gostinske šole. Dala mi ga je sodeda, ki je hodila na gostinsko v MB.
 
Imama še enega vendar tega še nisem uporabljala. ( še ni preizkušen)
 
Plastična masa
 
4dag želatine
1dcl mrzle vode 
To dvoje raztopiš nad soparo in dodaš
1kg sladkorja v prahu in zamesiš v zmes!
 
Enako oblikuješ okras!
 
Tudi ta je iz gostinske šole MB.
 
Ko ga katira sproba naj poroča!
 
Veliko uspeha!
Nazadnje urejeno 4. okt 2006 19:32; skupaj popravljeno 1 krat
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
Barbye
Starost: n/aPridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 310Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2006 14:01
Povezava do prispevka
Taša torta je v blogu! Poglej če se ti dopade:) Mi je ratalo:)
 
Aja, naj mi še katera pove kok se res lepo glazuro naredi da ne poka in se da lepo razmazat...hvala:)
Vse kar prebereš je napisano z razlogom
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2006 22:12
Povezava do prispevka
Delaj raje kake prelive kot pa prave glazure! Itak pa glazura in preliv a,ni to enako?
Preliv še meni ni noben počo!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Okraski na tortah
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu