Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nega kože pri (po) kemoterapiji

Julisa
Starost: n/aPridružen: 6. nov 2012Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2013 9:27
Povezava do prispevka

Punce pozdravljene!

Se opravičujem že vnaprej, če ta tema obstaja, vendar je s pomočjo iskalnika nisem našla. Problem je sledeč: oseba, ki mi je zelo blizu ima zaradi kemoterapije precej poškodovano kožo (oteklo, rdečkasto, občutljivo), pa nevem kaj naj predlagam za nego. Seveda sem razmišljala o raznih AOK zadevah, potem pa sem se pogovarjala z nekaj starejšimi gospemi, ki so mi povedale, da jim skoraj nič ne ustreza oziroma je koža hitro razdražena, da jim "pašejo" sestavinsko najbolj nevtralni izdelki. In sedaj nevem ali je bolje iskati  med naravno, organsko kozmetiko (ki pa lahko draži zaradi eteričnih olj ipd) ali dermatološko kozmetiko? Ima katera kakšne izkušnje s tem?

Hvala za odgovoresmiley

0
Nazaj na vrh
Eeyore
Starost: n/aPridružen: 22. avg 2012Prispevkov: 114Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2013 21:53
Povezava do prispevka

Najprej želim vse dobro tej osebi!

 

Jaz ti težko svetujem za kakšno posebno nego, ker se ne spoznam tako dobro na to, menim pa, da bi bilo najbolje posegati po naravni kozmetiki, ki ne vsebuje agresivnih sestavin, glede na to, da ima težko obdobje za seboj in ne potrebuje še dodatnega "draženja".

 

Verjamem pa, da boš še dobila prave nasvete! =)

0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2013 22:37
Povezava do prispevka

Jaz bi predlagala, da stopite kar do osebnega zdravnika, da ji napiše recept za mazilo/kremo, ki ga pripravijo v lekarni, in sicer 20 ali 30% olivno olje v belobazi. To je v bistvu osnova kreme z dodatkom olivnega olja. Brez dišav, barvil in konzervansov, Traja pa samo dober mesec do dva. Z njo se maže lahko po celem telesu, tudi obrazu. To se lahko tudi brez recepta dobi, se vpraša in zmešajo, ampak ji pripada na recept, tako da kar vprašajte. Me kar čudi da ni dobila že tam tega, kjer prejema kemoterapijo. Na Golniku so kar že v bolnišnici jim dali en lonček tega pripravka.

Naj ji najprej predpiše za kakšnih 50 gramov, da vidi če ji/mu ustreza, potem pa, glede na to ali bo tudi za telo se lahko anredi tudi 200 gramov tega.

Želim vam vse dobro.

A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Julisa
Starost: n/aPridružen: 6. nov 2012Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2013 19:45
Povezava do prispevka

Najlepša hvala za nasvete, sem povedala naprej glede kreme na recept, če ne bo ok, bomo po preizkusili še kaj naravnega, antioksidantnega. Eh zdravniki se po mojih izkušnjah redkokdaj potrudijo in povejo, kaj bi se še dalo dobiti na recept (pa nikogar ne podcenjujem, ampak do sedaj smo morali vse sami ugotoviti, kaj se še da dobiti za lajšanje težav med zdravljenjem).

Pa hvala za lepe željesmiley

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2013 21:02
Povezava do prispevka

Julisa, najprej dobrodošla na Planetu Lepote!smiley

BlackCat je napisal/a

Jaz bi predlagala, da stopite kar do osebnega zdravnika, da ji napiše recept za mazilo/kremo, ki ga pripravijo v lekarni, in sicer 20 ali 30% olivno olje v belobazi.

Tudi sama bi priporočila zgoraj citirano; olivno olje vsebuje kar precej antioksidantov in je nasploh ena najboljših izbir za nego občutljive, razdražene, suhe kože. Se pa ta krema zelo težko maže, tako, da naj uporabnik/ca pri nanašanju pazi, da ne vleče in razteguje kože - priporočam, da poskrbi, da bodo prsti rok zelo topli (lahko segreje pod curkom zelo tople vode), saj se s tem krema lepo zmehča/raztopi in lažje maže.

Druga možnost bi bila kakšna kakovostna, nežna krema z antioksidanti in brez dišav (npr. Derma E piknogenol), zmešana z olivnim oljem med prsti pred nanosom (samostojno skoraj zagotovo ne bo dovolj hranljiva).

Vse dobro vam želim.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Julisa
Starost: n/aPridružen: 6. nov 2012Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2013 11:26
Povezava do prispevka

Ali bi se Derma E piknogenol lahko uporabljala čez poletje (ker je bolj vroče) brez dodatka olivnega olja? Me skrbi, da olivno olje poleti na obrazu ne bi bilo pretežko? Ali pa bi bilo mogoče za obraz (čez poletje) primerno olje jojobe, mogoče olje grozdnih pečk? Malo kompliciram, vem smiley

Hvala za odgovore in dobrodošlico smiley

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2013 16:09
Povezava do prispevka
Julisa je napisal/a

Ali bi se Derma E piknogenol lahko uporabljala čez poletje (ker je bolj vroče) brez dodatka olivnega olja? Me skrbi, da olivno olje poleti na obrazu ne bi bilo pretežko?

Če bo zadostovala, vsekakor - govorimo seveda o nočni negi, za čez dan obvezno SPF (priporočam, da se izogibate kemičnim UV filtrom oz. vsaj najbolj škodljivim). Sama bi sicer raje izbrala kaj z mineralno UV zaščito, npr. tole JMO ali kaj podobnega.

Olivno olje pa ni nujno težko - odvisno, koliko se ga doda; mikro kapljica je napram 3 kapljam precejšnja razlika. Torej, če bo potrebno, dodate toliko olivnega olja, da vse skupaj še ne bo premastno ali pretežko, ampak prijetno hranljivo. In v vsakem primeru bi priporočila olivno olje, je res izjemno za nego poškodovane, razdražene, občutljive kože - morda še šipkovo.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nega kože pri (po) kemoterapiji
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.