Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Na morje s sestrico

Pojdi na stran 1 , 2
haley87
Starost: 36Pridružen: 8. mar 2010Prispevkov: 8Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2011 12:12
Povezava do prispevka
Živjo!

S fantom sva skupaj že nekaj let, lani pa sva se prvič odpravila skupaj na morje za en teden. Bilo nama je super in sva preživela eden lepših tednov v najini zvezi. Čeprav imava letos naporno leto in imava veliko obveznosti, mi je pred kakimi tremi meseci obljubil, da si bova spet vzela čas in bova šla vsaj za en teden tudi letos na morje.

Sedaj pa je prišel ven z idejo, da je tudi svoji 13 let stari sestrici obljubil, da če bo letos prav dobra v šoli, da bo lahko šla z nama na morje! Bila sem kar malo v šoku, saj mi tega sploh ni prej omenil in se ni posvetoval z mano. Jaz sem si želela preživeti morje sama z njim, sedaj pa bi šla še kar ona zraven. Naj omenim, da nimam nič proti njegovi sestrici, jo imam rada, ampak dopust sem želela preživeti sama s fantom. To je res edini čas, ko sva popolnoma sama, naju noben ne kliče po telefonu, se lahko posvečava drug drugemu, si sama razporejava dan kakor želiva... sedaj pa imam občutek, da to ne bo mogoče! S fantom imava zelo pestro spolnost, se rada predajava užitkom () kadar nama zapaše in če bomo v istem apartmaju seveda ne bova mogla biti sproščena, če bom vedla da je njegova sestrica v sosednji sobi. Nekaj planov je tudi že bilo o tem, da bova na morju malo raziskovala kake samotne plaže, se peljala z motorjem... to pa ne vem kako bova lahko sedaj počela, če bo še njegova sestrica zraven!
Vem, da je stara že 13 let in da ni več majhen otrok, ampak si tudi ne predstavljam, da jo bova pa sedaj puščala po več ur samo. Tudi nočem, da bi šla sama v vodo, ko midva ne bova v bližini, saj ne plava veliko in se ji lahko hitro kaj zgodi. Naj omenim pa, da je tudi zelo nerodna in hitro kje pade, se opraska, kdaj si je tudi že kaj zlomila... in nočem še na dopust kje okol zdravnikov lavfat!
Je pa tudi zelo trmasta in večkrat hoče, da je po njeno. Včasih jo tudi moj fant zajebava in potem se tamala strma in potem recimo noče pojest do konca kosila, noče notri v hišo in se skriva... In potem seveda moj fant v takih primerih rata jezen in potem seveda jo krega, meni pa tudi potem ni prav in potem, če kaj rečem spet ni prav in potem je jezen še name... Tako, da vem da bodo take situacije tudi na morju in nočem, da smo na dopustu čist vsi skregani.

Naj omenim še enkrat, da imam rada njegovo sestrico in sva jo že večkrat vzela s sabo na bazen, v kino... ampak dopust bi rada preživela sama s fantom. Imam občutek, da misli, da nočem da gre ona zraven, ampak jaz nočem nobene družbe, si želim da sva samo midva kot sva se prvotna zmenila! Vem, da pri njih doma nikoli niso hodili na morje, ampak vseeno bi rada bila sama z njim.

Prosim vas za mnenje...je res tako grozno sebično, če si želim preživeti dopust sama s fantom? Js si res želim samo uživat in se sprostit s fantom in imam občutek, če bo kdorkoli zraven, da to ne bo mogoče. Kaj bi vi naredili v taki situaciji? Jaz nimam pojma kaj naj sedaj naredim in imam občutek, da je fant kar malo jezen sedaj name. Prosim za nasvete!
Jaz sem stara 23, fant pa 26.
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 5. maj 2011 13:16
Povezava do prispevka
-
Nazadnje urejal/a MeiMei 27. jul 2022 16:52; skupaj popravljeno 2 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2011 13:19
Povezava do prispevka
Jaz te popolnoma razumem in si ne znam predstavljat, kako bi v miru preživela dopust, če bo njegova sestrica zraven. Jaz na tak dopust raje sploh ne bi šla.
Žal pa nimam nobenega pametnega nasveta kot to, da se pač pogovorita in da mu povej, da bi rada uživala sama z njim. Problem pa je, če je sesrici že obljubil. V tem primeru bo nekdo vsekakor jezen. Al pa povabita na dopust še koga, samo potem boste na dopustu kot družba in ne kot par, ki ga preživlja po svoje...
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2011 13:21
Povezava do prispevka
Ojej, se strinjam z MeiMei, nikakor nisi preveč sebična.
Naj kar on sam pelje sestro na morje, če ji je obljubil, potem pa še tebe!
Se strinjam, da se na tak način pogovori tudi s fantom (vključno s problemom glede spolnosti, hehe) in držim pesti, da bo razumel.
0
Nazaj na vrh
MissCherry
Starost: n/aPridružen: 28. jun 2008Prispevkov: 405Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2011 13:29
Povezava do prispevka
Tudi jaz mislim, da ni dobra ideja, da greste sami trije. Sama sem šla pri 13ih s svojim bratom (imava podobno starostno razliko kot tvoj fant in njegova sestra) in njegovo punco na morje, s tem da je bila zraven moja prijateljica in naj povem da smo se imeli čudovito, če nje nebi bilo zraven, bi mi verjetno bilo kar dolgčasno. Seveda pa sta vedela, da nama lahko zaupata, tako sta recimo šla prej iz plaže, pa smo se zmenili kdaj prideve midve, ali pa sta bolj pozno šla zjutraj na plažo, ali pa na nočno kopanje, midve pa recimo v mesto na sladoled ali pa sva ostali v apartmaju in se kartali, poslušali glasbo... Tako sta imela vedno tudi čas zase.
0
Nazaj na vrh
vesna84
Starost: n/aPridružen: 20. apr 2010Prispevkov: 71Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. maj 2011 13:35
Povezava do prispevka
Meni se tudi ne zdi nič nenavadnega tale tvoja reakcija - sploh če je to res čas, ko sta s fantom lahko največ časa skupaj. Ker se pač drugače ne vidita tako pogosto. In so dopusti res edini čas, ko se lahko kvalitetno posvetita drug drugemu.
 
Ena možnost je tudi, da si on že sedaj vzame 2 tedna dopust....in en teden preživita skupaj z njegovo tamalo, en teden pa gresta še sama nekam.
Ne vem namreč tudi, zakaj tamala ne gre na morje s starši??? Ker paziti 13letnega otroka je velika odogovornost. Sploh če še ni preveč samostojna in se ne zna sama zabavat.
Ne vem no....pa naj še ona vzame kakšno frendico s sabo. Ali pa naj dejansko je tvoj fant tisti, ki se bo ukvarjal z njo. Vsaj v večji meri....
0
Nazaj na vrh
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. maj 2011 13:57
Povezava do prispevka
Po pravici povedano, jaz te občudujem da nisi 'ven padla' v trenutku, ko ti je to omenil - jaz vem da bi Embarrassed

Se pa strinjam s puncami, nisi popolnoma nič sebična da bi rada bila s svojim fantom - ok, razumela bi da vzameta sabo njegovo sestrico, če bi recimo že živela na svojem in imela tako dovolj miru in zasebnosti in bi pač tisti teden bila ona zraven. Ker pa iz zgoraj napisanega ne morem zaključit, da živita sama je pa sigurno brezveze da vzameta sabo njegovo sestrico.

Po napisanem tudi sklepam da je tamala bolj razvajene sorte, če mora biti po njeno... morda pa tudi njemu to ni najbolj po godu da jo vzameta sabo (morda je bila situacija v smislu: 'Tamala' če boš pridna v šoli te bo pa tvoj starejši brat vzel na morje - reče mama ofkors)

Pomoje najbolje da naredita nek kompromis:
1. pelje njo en teden na morje, tebe en teden
2. pelje njo en teden na morje in tebe (ali pa en podaljšan vikend), pa še tebe en teden posebej (če ti čas in finance dopuščajo)

Vsekakor si jaz nebi pustila vzet tedna samo z svojim fantom na morju, ne glede na to koliko bi izpadla sebična. Embarrassed
0
Nazaj na vrh
Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. maj 2011 14:51
Povezava do prispevka
Na tvojem mestu bi mu predlagala, da en teden imata zase, se pravi da gresta sama, z malo pa pojdite nekam za en vikend in takrat počnite stvari, ki zabavajo trinajstletnike. Čofotanje, balinanje, pohajkovanje med spominki, sladoled in te fore, pa se boste imeli vsi fletno. Saj verjetno bi sestrici po enem tednu že postalo dolgčas z vama, sploh če še ni bila toliko časa od doma brez staršev.


There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 6. maj 2011 20:50
Povezava do prispevka
Nikakor nisi sebicna. Kot so ostale predlagale... mejta teden zase, njo pa vzemta kak vikend s sabo.
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
haley87
Starost: 36Pridružen: 8. mar 2010Prispevkov: 8Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. maj 2011 17:24
Povezava do prispevka
Hvala punce za mnenje! Semi si kar malo oddahnila, keri vidim, da nisem edina, ki ima tako mnenje.

Glede staršev je pa tako...oni doma nikoli niso hodili na morje. Imajo kmetijo in nikoli niso imeli tudi dovolj denarja. Fotr je pri njih bolj tako, je bolj tih in se preveč ne vtika v ostale zadeve, tako da verjetno njemu je čisto vseeno, če gre tamala z nama na morje ali ne. Pri njih je bolj mama glava družina, ampak tudi dvomim, da ona kaj ve glede tega morja, to je bil pomoje čist dogovor med mojim fantom in sestrico. Itak pa vem, da mojmu čist zaupajo in glede tega ne bi bil problem in bi zihr dovolili, da gre z nama. Ne vem pa kaj bi mama rekla na to, če bi omenila, da si želim da sva sama in da imava ta teden zasebnost in preživiva počitnice kot par. Imata pa še sestro in brata, ki sta stara 22 in 21, tako da bi lahko tudi z njima šla na morje (pa še samska sta).

S fantom se zaenkrat še nisva pomenila, ker še ni zneslo. Bom mu povedala tako kot sem napisala tukaj in upam, da bo razumel. Sem pa tudi že jaz razmišljala, da če reče, da gre v vsakem primeru z nama, da bi rekla, da jaz pa potem ne grem. Saj me tudi zanima, če bi potem res sama šla brez mene.
Lani sva se imela na morju res super, je še sam rekel, kak mu je bilo lušno z mano in nimam pojma zakaj hoče zdej s tem vse pokvarit, ko bi letos še nekoga vzel s sabo. Sem za, da gremo skupaj na bazen pa tudi za kak dan na morje (tudi sama dva sta že šla brez mene za en dan na morje), sm kot sm omenila bi bila rada tist teden sama z njim.
Pred pol leta sem naredila eno stvar za najino zvezo, ki je mojemu zelo veliko pomenila. Kasneje sva imela še neke probleme, katere sva uspešno rešila in tudi več se trudim za najino zvezo, popravila sm se glede stvari, ki so ga prej motile... in sedaj se mi zdi, da za ves ta trud in vlaganje v najino zvezo, dobim za 'nagrado' to, da ne morava preživeti niti tega tedna dopusta sama. Unhappy

Vsem hvala za nasvete, če pa ima kdo še kak nasvet pa ga bom zelo vesela!
0
Nazaj na vrh
emchy
Starost: 34Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 816Kraj: niham med ptujem in ljubljano:)Status:Offline
Objavljeno: 9. maj 2011 0:30
Povezava do prispevka
Jaz sem navajena vse deliti z družino in glede na to, da nikoli niso hodili na morje in glede na to, da je tamali že to omenil, bi jo gotovo sprejela za ta teden na morje, še več, poskrbela bi, da bi se imela lepo.
Ali res nobena ne vidi, da bi pa mogoče mala rada videla morje in bi ji brat to rad omogočil?
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 9. maj 2011 12:14
Povezava do prispevka
-
Nazadnje urejal/a MeiMei 27. jul 2022 16:53; skupaj popravljeno 1 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
vesna84
Starost: n/aPridružen: 20. apr 2010Prispevkov: 71Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2011 13:05
Povezava do prispevka
Dobro no...zdaj ko si omenila da imajo doma kmetijo in da nikoli niso šli na morje....to pa zadevo že malo spremni. V tem primeru bi jaz na tvojem mestu popustila - naj gre z vama! Ona je še otrok, in večini morje pomeni sašta! Malo se spomni kako zelo si se ti veselila morja, ko si bila manjša (predvidevam).
 
Zatorej se rajši zmeni s fantom, naj si namesto enega tedna dopusta vzame dva (če je to le mogoče) in greste za en teden nekam skupaj, nekam gresta pa še sama.
 
Da pa zaradi tamale ti nebi šla na morje z njima.....tale je pa malo mimo.
1. če ne boš hotla it, bo to verjetno prizadelo tvojega tipa, njunim staršem pa tudi verjetno ne bo kar vseeno, da ti očitno tako zelo ne maraš njegove sestrice, da ne greš z njima na morje. Vsaj tako se bo zdelo njima....pa če jih boš ti še tako zelo skušala prepričat v nasprotno.
 
Mogoče lahko vzameš ti s sabo še kakšno frendico
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2011 18:55
Povezava do prispevka
Se zelo strinjam z emchy. Kot da res ni niti enega tedna v celem letu za biti sam ali pa nekaj dni preživeti tako ali drugače s fantom Včasih se je treba prilagajati pri določenih stvareh, ne pa trmariti kot majhen otrok. Jaz bi jo vzela poleg, imam tudi sama brata podobne starosti, s katerim se tudi spreva, vendar tudi uživam s svojimi brati in sestro in jaz bi se prav veselila takih počitnic. Ker zame so že počitnice, če mi ni treba iti na faks ali pa delat. V takem primeru bi sklenila neki kompromis, ne bi pa bil to konec sveta. Nikogar edino ne bi vzela zraven, če bi šlo za kakšno ekstra organizirano potovanje nekam precej daleč za dlje časa.


0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 32Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2011 19:51
Povezava do prispevka
Tudi sestrica bi bila verjetno hvaležna in se tisti teden lepo obnašala, če pa se ne bi, pa ne dvomim da bi ji tvoj brat hitro "zagrozil" češ da je naslednjič ne bosta s sabo vzela in bi se strasti pomirile... Tale sestrica tudi že ni več otrok, tako da mislim da marsikaj razume bolje kot si misliš, tako da tudi mislim da ne bo zraven svetila ves čas. V bistvu se mi zdi da bo hitro našla kakšno družbo svojih let in šla malo po svoje, tako da bosta mela zase čas.
 
Ko pa boste skupaj pa tudi ne more bit tako slabo, navsezadnje je mnogo aktivnosti, ki so zabavnejše v troje kot v paru, npr. kartanje, razni športi itd. To se mi ne zdi slabo, po drugi strani pa ti dobro poznavanje fantovih družinskih članov, lahko pove veliko stvari o njem, ki ti prej niso bile jasne. Ne vem, no ... zdi se mi da si ti vnaprej predstavljaš najbolj črn scenarij kaj bo če gre z vama, od poškodb, do tega da bo skos treba okrog nje laufat, do tega da ne bosta mela minutke časa zase ...
Verjemi, gre za 13-letno hormonsko bitje, v teh letih jih ni ravno lahko zanimirat, sploh če nisi njihov vrstnik te smatrajo za "starega" in hitro zvohajo ostalo hormonsko mladino in se družijo z njimi.
 
Edino kar bi jaz ZNORELA je, če bi se fant kaj takega dogovoril brez moje vednosti ... Da gre njej nekaj takega obljubit brez da tebe prej vpraša ... Groza.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Na morje s sestrico
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.