Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Moj problem

Eliana
Starost: 38Pridružen: 13. maj 2006Prispevkov: 60Kraj: KškoStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2006 18:42
Povezava do prispevka
Enkrat sem že pisala o vedeževalki, ki je napovedala, da bova z bivšim za vedno skupaj. Vprašale ste me, ali mislim nanj zaradi tega ali pa.... pred kratkim sva se s sedanjim vrnila z dopusta in slučajno naju je pot zanesla mimo kraja kjer sem bila na morju z bivšim. Od taktrat pa nenehno mislim nanj.. Eno leto sva bila srečna,full sem ga mela rada, oba sva raka po horoskopu in sva se resnično full ujela in zelo sva si podobna, a sva šla narazen. S sedanjim mi je lepo, sex je boljši kot mi je bil z bivšim, vse je boljše...a jaz mislim na bivšega? zakaj? prizadelo me je tudi ko sem izvedela, da ima drugo in da gresta v Tunizijo.. zakaj mislim naj, če sem pa resnično zaljubljena v sedanjega in mi veliko pomeni...  Zgubljena sem.... kaj pa če je to samo utvara in še vedno ljubim bivšega?bolj kot se poglabljam vase, bolj ne vem kje sem... Ne bom pa pozabila kaj mi je rekel, ko sva prekinila stike-da če bom ugotovila, da je on tisti pravi,naj ga poiščem... Takrat me je motilo marsikaj-da je manjši od mene, da mi je vsake pol ure rekel, da me ima rad, da je bilo vedno po moje, da se je hvalil kako me bo položil,itd..jaz pa mislim nanj.... kaj je to? zakaj?? kaj naj naredim?
Z besedo predaja človek človeku svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo čustva.
0
Nazaj na vrh
Ninyka
Starost: 39Pridružen: 19. jan 2006Prispevkov: 76Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2006 19:06
Povezava do prispevka
Ne opiraj se na besede vedeževalke, ampak na svoje srce.
Najprej moraš razčistiti kaj čutiš do sedanjega fanta. Če ga ne ljubiš, kot bi ga morala, je najbolje, da se razideta...Če ga ljubiš pa ostani z njim...
Po moje šele potem pride razmišljanje o bivšem fantu.
0
Nazaj na vrh
barby2
Starost: 37Pridružen: 28. jul 2006Prispevkov: 624Kraj: SomewhereStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2006 19:14
Povezava do prispevka
Poslušaj svoje srce kar ti govori, vem da je težko, ampak probaj. Usoda je v tvojih rokah, lahko da je veežavlka nekaj zadela lahko da ne. Moje kolegice so prav tako hodle k njej, nekaj je uganila nekaj ni, po moje kako vzameš kar ti ona pove. Lahko se zgodi to lahko pa tudi ne. Sama boš ugotovila.
0
Nazaj na vrh
MegWhite
Starost: 43Pridružen: 13. jun 2005Prispevkov: 1128Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2006 19:35
Povezava do prispevka
Eliana, to je klasika. Meni se to tudi dogaja. Verjetno še kateri. Zdaj imam fanta, ki je v vseh pogledih krasen in me zadovolji, kot še noben pred njim. In nasploh zveza obeta, da bo dolgo trajala, ker nimava večjih konfliktov in so nama všeč podobne reči. Jaz pa imam vsake toliko krizo (jaz temu rečem kriza), ko razmišljam o nekem tipu, ki sem bila vanj zatrapana v srednji šoli in sva kasneje (pred kakimi 3 leti) imela kratko dokaj vročo avanturico. Zdaj si celo dopisujem z njim (messenger) in primerjam svojega z njim in ugotavljam, da se strašno intelektualno ujemava (pa še hot je) in se sprašujem, če svojega sploh ljubim. Potem se začnem spominjat, da me je tisti drugi tip tako zelo privlačil ravno zato, ker sva imela nenehno dolge debate, s katerimi sva v glavnem tekmovala, kateri med nama je bolj pameten in ker je bilo očitno, da če bi se podala v resno razmerje, ne bi zdržala, ker bi se prej pobila. S sedanjim pa je vse tako... varno, predvidljivo in umirjeno ter zanesljivo. Kar me živcira, ker se počutim še premlada, da bi se ustalila z enim moškim. Ker ena najlepših plati tega, da si mlada ženska, je to, da lahko spoznavaš privlačne mlade moške in se vanje zaljubljaš, oni pa vate. Mene ob misli na to, da ne bom nikoli več doživela radosti spoznavanja novega moškega in da bom seksala samo še s sedanjim do konca svojih dni kar spreleti srh. To pa je po mojem zato, ker ljudje po naravi nismo monogamni in nas skupaj drži zaljubljenost, ki traja nekje od 1 do 3 let, včasih celo manj, odvisno od sreče pri izbiri partnerja. Za nadaljevanje vrste pa je ravno toliko časa čisto dovolj, da je potomstvo zagotovljeno. Po tem obdobju pa se mora par razumsko odločiti, da želi nadaljevati zvezo in zgraditi nekaj trdnejšega. Verjetno je do te odločitve lažje priti, če si že prekoračil določeno starost.

Skratka, po mojem ta tvoja trenutna obsedenost s tistim tipom ni v nikakršni povezavi z njim ali s tem, da ti dejansko verjameš, da te nanj vežejo kakšna bolj pristna čustva, ampak s tem, da te podzavestno duši občutek dokončnosti zveze, v kateri si zdaj. Zato hlastno zagrabiš za neke neumne argumente ala vedeževalka (come on!) za potrditev tehtnosti tvojih sanjarij o bivšem. Po mojem te ne vleče k bivšemu, ampak te mika, da bi bila sama in počela, karkoli si zaželiš. Romantične sanjarije o bivših tipih si izmislimo ženske, ki si nočemo priznati, da si v bistvu želimo čustvene in spolne svobode. Ker to ne zveni dovolj romantično. Po mojem sama veš (sploh sodeč po tem, kako si ga opisala), da če bi se vrnila k bivšemu, bi se ga naveličala v nekaj tednih ali še prej. Saj sama veš, da se tista zveza ni končala brez razloga in če bi se res tako ujemala, kot praviš, bi bila še danes skupaj. Jaz ti svetujem, da preprosto počakaš in začneš razmišljati o tem, ali si zadovoljna s tem, kam vodi tvoja sedanja zveza in predvsem, da si iskrena s seboj. Jaz sem opazila, da pri meni taka razpoloženja in dvomi trajajo nekaj časa, tudi kak mesec, potem pa naenkrat spet začnem uživat v svoji sedanji zvezi in je vse ok. Mogoče ti bo pomagalo že to, da veš, da nisi niti približno edina, ki je v zvezi in ima take pomisleke. Meni je pomagal tudi odkrit pogovor s fantom, ki mi je razodel, da je to čisto normalno in da se tudi njemu dogaja (in da me vseeno ljubi). Smile Tako, preprosto. S tem moraš računat.
Thank you ...namaste... and god luck.
0
Nazaj na vrh
*Mojca*
Starost: 35Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 8Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2006 21:04
Povezava do prispevka
Če prašaš mene, je problem v tem, da si v neki meri ljubosumna na to
novo punco svojega bivšega fanta in ji zavidaš ker sedaj njej govori
kako jo ljubi itd.. Drugače izraženo, ne predstavlaš si, da je nekdo ki
je bil nekoč tvoj zdaj srečen z drugo. Prizadet je tvoj ego, mišljejoč,
da nisi bila dovolj dobra zanj. Če je temu res tako, se ne oziraj
na  to. Ego ni bil še nikoli dober  vodnik.  Moj nasvet
je , da se spomniš vsega  kar te je pri  bivšem motilo, in
zakaj sta pravzaprav šla narazen. Ko boš dodobra obdelala te
podatke,  potem mislim, da se boš lahko  odločila.
0
Nazaj na vrh
el sol
Starost: 34Pridružen: 26. jun 2006Prispevkov: 329Kraj: mbStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2006 21:48
Povezava do prispevka
to se je tudi meni dogajalo...najbolje da si vzameš čas samo zase, da se začasno ne vidiš z nobenim od teh dveh fantov in potem ugotoviš koga resnično pogrešaš...ker ponavadi ko izgubimo kakšno stvar, šele takrat se zavemo kaj smo imeli, in koliko smo imeli radi to osebo!
Every guy always ask me: what does he have that i dont? And i reply: my HEART!
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 26. avg 2006 12:38
Povezava do prispevka
Če bi imela to možnost, da bivšega takoj sedaj dobiš nazaj, ti jaz prerokujem, da že ta drugi, tretji dan, bi isto mislila na sedanjega, kot sedaj misliš na bivšega. Če vama je usojeno z bivšim, ni te sile, ki bi vas lahko ločila, da ne bosta skupaj. Če pa resnično nimaš razloga, da prenehaš s sedanjim, potem uživaj.
ženske smo take. Takoj ko kaj ni po naše, ali ko izvemo, da bivši ima drugo, začnemo sanjariti, da smo zaljubljene, bolj te bivši odbija, bolj ti je zanimivo. Ljubimo nedosegljivo...Nikar se ne zanašaj na vedeževalko, mogoče če bi ti vedeževala za sedanjega, bi ti isto bil usojen. Ti želiš samsa sebe prepričati, da ima vedeževalka prav....poslušaj srce in ne uničuj nekaj, kar je lepo, da ti ne bo kasneje žal.
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
kitty13
Starost: n/aPridružen: 18. maj 2006Prispevkov: 530Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. avg 2006 14:35
Povezava do prispevka
Meni se je nekaj podobnega dogajalo. Tri leta sem hodila delat na morje čez poletne počitnice. In eno poletje sem spoznala nekega domačina in se nesmrtno zaljubila vanj! Ter on vame seveda. Poletje je minilo, jaz sem morala domov zaradi izpitov (drugače bi verjetno še ostala), ostala pa sva na vezi preko interneta. No, kakšne tri mesece kasneje, ko je njemu strela udarila v računalnik, pa sem spoznala sedanjega fanta. Z njim mi je bilo prekrasno, vedela sem, da je on tisti pravi. Vendar pa preden sem poleti spet odšla delat, me je kar zvijalo, ko sem pomislila na bivšega fanta. Zvedel je, kdaj pridem tja in me čakal. Uf, kaj se je takrat dogajalo v meni; metuljčki, čebelice, ose, troti. Sem mislila, da ne bom preživela! Strah me je bilo tistega, daleč od oči, daleč od srca. Strah me je bilo, da bi podlegla bivšemu, čeprav sem svojega fanta neznansko ljubila. Preganjali so me lepi spomini, obljube, besede... Vedela sem, da on ni zame. Preveč sva si bila različna, jaz polna ambicij in načrtov za prihodnost, on pa navaden flegmatik ala kar bo, pač bo. Brez redne službe, življenje iz dneva v dan, da ne govorim o tem, da je še z drogo imel posle. Sicer pa krasen človek (še vedno imam pozitivno mnenje o njem). Vem, da bi zame naredil vse. Še vedno po tolikih letih. Ni navaden Dalmatinec tipa "navali narod na turistke!", še izogiba se jih. Je nežna duša, še vedno brez punce. Joj, kar nostalgija me daje, ko sem zdaj vse te spomine obudila!
Ampak poanta tega je, da se zavedam, da midva dolgo ne bi zdržala skupaj. Kmalu bi se te razlike med nama pričele večati in konec bi bil neizogiben. Tako pa imam kup lepih spominov. Priznam, da me zelo bolelo, ko sem izvedela, da se neka punca zanima zanj, vendar potem iz tega ni bilo nič. Enkrat sem se celo zjokala, ker mi je nekaj takega rekel in še vedno imam metuljčke v trebuhu, ko ga zagledam. Ampak to je tudi vse! Zavedam se, da imam čudovitega fanta in ne bi ga zamenjala. Naučiš se živeti s tem, da čustva do nekaterih oseb pač ne umrejo (je še nekaj fantičev, ki mi povzročajo razne metuljčke in mehurčke). Vsaj nekaj let ne. Sčasoma pa se vse uredi.
 
Sem se pa spomnila na eno znanko zdaj. Isti problem kot ti je imela. Vedeževalka ji je napovedala, da bo s fantom do konca svojih dni in oh in sploh, sta šla narazen, je začela s krasnim fantom, ki bi vse naredil zanjo, ona ga zaradi bivšega pustila, zdaj je pa čisto z enim tretjim, ki niti ni ne vem kaj. 
 
Tako da pusti času čas, verjetno te samo malo "kriza" daje. Še posebej, če ima bivši drugo. Verjetno si imela do zdaj vedno v glavi, da ti je še vedno dosegljiv, če bi se slučajno premislila, zdaj se je pa situacija obrnila. Sicer pa ne moreš vedeti ali bi bivši pustil sedanjo punco in s tabo nadaljeval, ker si si ti pač zmislila tako (čeprav ti je obljubil, da bo "dosegljiv"). Če imaš sedanjega fanta rada, le vztrajaj, boš videla, da se bo obrnilo tako kot je treba!
Nazadnje urejeno 15. avg 2007 23:05; skupaj popravljeno 1 krat
Če ljubezen nosiš nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.
0
Nazaj na vrh
cunimuni
Starost: n/aPridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 1276Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. avg 2006 16:19
Povezava do prispevka
Ja, sam to je točno to-zanimivo nam je, ker je nedosegljivo! Po moje bi takoj, ko bi to nedosegljivo postalo dosegljivo, ne bilo več pol toliko zanimivo.
Vendar je pa res, da govoriti je lahko, srce dela pa po svoje. Na žalost! Vem ker sem na istem. In se mi velikokrat kar meša ker ne morem srčku ukazat, da naj neha "ropotati" ko ga vidim.
www.natasamedvesek.com
0
Nazaj na vrh
clementine
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 48Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2006 0:35
Povezava do prispevka
malo si ponovi, kaj vse te je motilo na bivšem... pa ti bo takoj vse jasno.
0
Nazaj na vrh
Tejama
Starost: 44Pridružen: 5. apr 2006Prispevkov: 276Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. avg 2006 9:20
Povezava do prispevka
Ali pa reskiraj in idi nazaj, boš vsaj vedela kako in kaj naprej. Morda
te bivši ne bo hotel več nazaj, morda boš ugotovila, da ga v resnici
sploh ne ljubiš in boš pogrešala sedanjega. Vsaj vedela boš pri čem si.
Najslabše je čepeti na enem mestu in čakati ter izgubljati čas.
Ukrepaj, če misliš, da tako kot je ni ok. Če ne drugega, bodi fer do
sedanjega in se z njim pogovori o tem kaj se dogaja..., vzami si čas
zase in razmisli kaj si želiš. Spomni se kaj te je motilo pri bivšem in
razmisli, če bi te to motilo tudi sedaj, kaj je tisto kar v resnici
pogrešaš...ter kaj ti je všeč pri sedanjem, zakaj si se zaljubila
vanj...

Vedeževalko pa odmisli, ker kar je rekla ona ni pomembno. Pomembno je kaj ti čutiš in kaj si ti želiš.
0
Nazaj na vrh
*Vesna*
Starost: n/aPridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 662Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. avg 2006 20:35
Povezava do prispevka
Jaz sem enkrat naredila nekaj podobnega .... in občutila nisem nič drugega kot zdolgočasenost v njegovi družbi. Nekatera poglavja v življenju bi bilo boljše pustiti zaprta kot pa da jih ponovno odpiraš samo zato - da vidiš kaj bi občutila zdaj. Sem bila pa takrat za razliko od tebe samska in sem mirne vesti raziskala tisto kar me je zanimalo - če mi je res še kaj do njega.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Moj problem
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.