

Za danes sem imela načrt kaj dobrega narest, pa ta vikend spet vse odpade, ker mam toook dela, da se ven ne vidim


hehe, sej ne vem, če bom znala....nimam todno določenih količin sestavin, jaz delam bolj po občutku...no, naj poskusim razložit:
najprej olupim krompir in ga narežem na rezine ( pravilno se temu reče dollar chips). jaz jih narežem na cca 3,4 mm debelo...no, potem krompir ocvrem, kot da bi pekla pomes frittes. no, medtem na koščke narežem belo piščančje meso in ga v ponvi najprej malo popražim po malo olja, nato zalivam z vodo dokler se meso dobro ne zmehča. nato da še malo popečem, da dobi zlato rumeno barvo. skuham še brokoli. nato pripravim omako. in sicer vlijem v posodo sladko smetano da zavre. dodam začimbe( sol, poper, muškatni orešček). nato dodam žličko česnove omake ( to je zelo pomembno za okus!! dobi se v stekleni steklenički...). vsujem nariban masten sir, malo parmezana. nato vse skupaj mešam dokler se sir ne stopi in dobim srednje gosto omako. pomembno je, da je sir masten, da se "vleče" . no in na koncu naložim na krožnike krompir, čez njega vsujem meso in brokoli in vse skupaj prelijem z omako!
to je to. upam, da sem bila dovolj jasna...zdaj pa hitro poskusit, pa da mi ne bi pozabile poročat, kako je šlo!!!!!
Zanima me kater chili uporabljate pri kuhanju? Vceraj sem gledala v trgovini in je en od Maestra, ki je oranzne barve in en od Kotanya, ki pa je temno rdece barve, imenuje se isto cili, samo da je to zmes zacimb (cili, kumina..).
Tinna, si ti ze delala po zgornjem receptu Chili con carne. Vceraj sem bila v Mercatorju in imajo samo mesanico od Kotanya: Osnova, Zacimbna mesanica Cili (Jalapeno poper).. a je to ta mesanica, ki je v tvojem receptu?
Tudi Droga ima čili, ampak je hudo pekoč, res. Prej sem imela enega ameriškega (Gebhardt), sem bila navajena celo žlico vsuti v čili con carne, potem bi se pa kmalu zadušila, ko sem naredila isto s tem Droginim.
Jaz delam čili con carne po čisto preprostem receptu, ki je bil na tisti steklenički ameriškega čilija:
V ponvi prepražite pol kg mletega mesa ter srednje veliko čebulo in strt strok česna, dodajte pol litra paradižnikove omake, 2 kuhinjski žlici mlete kumine, kuhinjsko žlico kumine, žlico čilija v prahu (pazite ). Kuhajte pribl.20 min. proti koncu kuhanja dodajte konzervo rdečega fižola.
Moji fantje ga obožujejo. Zraven jemo kar svež kruh.
SESTAVINE za nadev: | | |
1 velika bela čebula | |
|
Piščančje meso narežemo na majhne rezine in jih dve uri mariniramo v marinadi, ki jo pripravimo takole: MARINADA: v skledi zmešamo sestavine za marinado. Jaz zmešam s paličnim.
V ponvi segreješ olivno olje, v katerem skupaj počasi pražimo čebulo
narezano na lističe ter prav tako na lističe narezano papriko. Po približno 5 minutah dodaš marinirano meso in dodatno začiniš s čilijem in poprom. Vse skupaj se praži še nekje 10 minut. Fajitas postrežemo v pšeničnih tortiljah, ki jih lahko kupimo v trgovini ali pa naredimo sami-jaz naredim sama intortilje
postrežem posebej, nadev pa posebej v skledici, potem pa vsaksam, po
želji in okusu, vzame tortiljo, jo namaže najprej z omakicami,ki jih
tudi prej pripravim in potem še doda nadev, zavije in voila .
Jaz naredim ponavadi 3 vrste omakic:
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...