Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mehiška hrana

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 20:43
Povezava do prispevka
tikvica, jaz še nisem poskusila narest tega, niti nisem še jedla! Daj opiši, kaj je to? Sigurno spet kaj dobrega! A maš recept???  

Za danes sem imela načrt kaj dobrega narest, pa ta vikend spet vse odpade, ker mam toook dela, da se ven ne vidim , upam, da bo kmal kej več časa.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 12Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 21:46
Povezava do prispevka

 hehe, sej ne vem, če bom znala....nimam todno določenih količin sestavin, jaz delam bolj po občutku...no, naj poskusim razložit:


najprej olupim krompir in ga narežem na rezine ( pravilno se temu reče dollar chips). jaz jih narežem na cca 3,4 mm debelo...no, potem krompir ocvrem, kot da bi pekla pomes frittes. no, medtem na koščke narežem belo piščančje meso in ga v ponvi najprej malo popražim po malo olja, nato zalivam z vodo dokler se meso dobro ne zmehča. nato da še malo popečem, da dobi zlato rumeno barvo. skuham še brokoli. nato pripravim omako. in sicer vlijem v posodo sladko smetano da zavre. dodam začimbe( sol, poper, muškatni orešček). nato dodam žličko česnove omake ( to je zelo pomembno za okus!! dobi se v stekleni steklenički...). vsujem nariban masten sir, malo parmezana. nato vse skupaj mešam dokler se sir ne stopi in dobim srednje gosto omako. pomembno je, da je sir masten, da se "vleče" . no in na koncu naložim na krožnike krompir, čez njega vsujem meso in brokoli in vse skupaj prelijem z omako!


to je to.  upam, da sem bila dovolj jasna...zdaj pa hitro poskusit, pa da mi ne bi pozabile poročat, kako je šlo!!!!!   

0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 22:34
Povezava do prispevka
Sliši se super. No, jaz bom probala to stvar enkrat, samo bom namesto mesa dala tofu. Najbrž bi tudi s tofujem šlo, a ne?
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 16:52
Povezava do prispevka

Zanima me kater chili uporabljate pri kuhanju? Vceraj sem gledala v trgovini in je en od Maestra, ki je oranzne barve in en od Kotanya, ki pa je temno rdece barve, imenuje se isto cili, samo da je to zmes zacimb (cili, kumina..).


Tinna, si ti ze delala po zgornjem receptu Chili con carne. Vceraj sem bila v Mercatorju in imajo samo mesanico od Kotanya: Osnova, Zacimbna mesanica Cili (Jalapeno poper).. a je to ta mesanica, ki je v tvojem receptu?

[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 19:50
Povezava do prispevka

Tudi Droga ima čili, ampak je hudo pekoč, res. Prej sem imela enega ameriškega (Gebhardt), sem bila navajena celo žlico vsuti v čili con carne, potem bi se pa kmalu zadušila, ko sem naredila isto s tem Droginim.
Jaz delam čili con carne po čisto preprostem receptu, ki je bil na tisti steklenički ameriškega čilija:



V ponvi prepražite pol kg mletega mesa ter srednje veliko čebulo in strt strok česna, dodajte pol litra paradižnikove omake, 2 kuhinjski žlici mlete kumine, kuhinjsko žlico kumine, žlico čilija v prahu (pazite  Wink). Kuhajte pribl.20 min. proti koncu kuhanja dodajte konzervo rdečega fižola.
Moji fantje ga obožujejo. Zraven jemo kar svež kruh.

LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 22:01
Povezava do prispevka
Super, Pipi.Ampak a das potem 3 zlice kumine notri?
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 23:22
Povezava do prispevka
Jaz dam manj, eno majhno žličko mlete in eno majhno navadne. Smile
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2005 10:28
Povezava do prispevka
Uf, zdaj bi rabila edit tipko. Tam pri receptu za chili con carne sem pozabila napisati še koruzo. Proti koncu dodaš še eno malo konzervo koruze (ali eno pest zamrznjene).
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 10:20
Povezava do prispevka
včeraj sem naredila buritos in je bilo
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2005 20:10
Povezava do prispevka

Za Spelo :
Tole je prvi recept, po katerem sem kdajkoli delala karkoli mehiškega,
pa mi je še vedno naj, naj, naj in je do sedaj že sigurno ene 30x preverjen.
Piščančji fajitas. Jaz vzamem samo piščančje meso, ker svinjskega ne maram;
tole spodaj je recept za približno 3 zelo lačne osebe, ali bolje za 4.
Jaz za dva vedno vzamem pol čebule, po polovičko vsake paprike in piščančji file.
Pri marinadi ostane vse enako seveda, tortilje pa delam po tistem svojem preverjenem
receptu, ker so BBB: 450g moke (bele), 250ml vode, 2 vrečki pecilnega
praška, 1 čajna žlička soli, 4 žlice olja.


SESTAVINE za nadev:    

1 velika bela čebula
1 zelena paprika
1 rdeča paprika
1 srednje velik piščančji file,
olivno olje

Začimbe za marinado:

sok ene limone
2 žlički olivnega olja
1 strt strok česna
ščepec origana
pol čajne žličke čilija
ščepec bazilike
sol in poper po okusu




















 


POSTOPEK:

Piščančje meso narežemo na majhne rezine in jih dve uri mariniramo v marinadi, ki jo pripravimo takole: MARINADA: v skledi zmešamo sestavine za marinado. Jaz zmešam s paličnim.
V ponvi segreješ olivno olje, v katerem skupaj počasi pražimo čebulo
narezano na lističe ter prav tako na lističe narezano papriko. Po približno 5 minutah dodaš marinirano meso in dodatno začiniš s čilijem in poprom. Vse skupaj se praži še nekje 10 minut. Fajitas postrežemo v pšeničnih tortiljah, ki jih lahko kupimo v trgovini ali pa naredimo sami-jaz naredim sama intortilje
postrežem posebej, nadev pa posebej v skledici, potem pa vsaksam, po
želji in okusu, vzame tortiljo, jo namaže najprej z omakicami,ki jih
tudi prej pripravim in potem še doda nadev, zavije in voila .
Jaz naredim ponavadi 3 vrste omakic:

- PIRE IZ RJAVEGA FIžOLA: Fižol (najbolje iz konzerve)
  zmečkaš in ga nahitro prepražiš na malo maščobe z dodatkom popra, soli
  in čilija. - tole je res BBB!!!
- SMETANOV NAMAZ: Kislo smetano (naprimer Mercator) malo zmešam z vilico,
  dodam sol, poper in baziliko-ta omakca je za nevtralizacijo pekočega okusa

 
in super paše k vsem zraven
- PARADIžNIKOVA OMAKA: 1paradižnik zmiksam v multipraktiku skupaj z dvema strokoma česna,
  malo kisa, malo olivnega olja, sol, poper, bazilika in origano - pač vse po okusu.
Vse te tri omake potem mažemo v tortilje, dodamo nadem, zavijemo tortiljo in je res super dobro   , jemo kot palačinko! Dober tek!

Pa ne se ustrašit tiste marinade, ker je pripravljena dobesedno v petih
minutkak, samo računamo tako, da damo 2 uri prej to marinirat
Nazadnje urejeno 4. maj 2005 20:26; skupaj popravljeno 4 krat
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2005 20:10
Povezava do prispevka
joj sem raztegnila
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Spela
Starost: n/aPridružen: 14. sep 2004Prispevkov: 3149Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. maj 2005 12:09
Povezava do prispevka
Tinna

HVALA! takoj ko sprobam ti javim!
0
Nazaj na vrh
sofia83
Starost: 40Pridružen: 19. jan 2005Prispevkov: 450Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. jun 2005 19:07
Povezava do prispevka
quote:1cf88d8c6d="J.Lo"hehe, sej ne vem, če bom znala....nimam todno določenih količin sestavin, jaz delam bolj po občutku...no, naj poskusim razložit:najprej olupim krompir in ga narežem na rezine ( pravilno se temu reče dollar chips). jaz jih narežem na cca 3,4 mm debelo...no, potem krompir ocvrem, kot da bi pekla pomes frittes. no, medtem na koščke narežem belo piščančje meso
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. jun 2005 0:29
Povezava do prispevka
Noro kakšni dobri recepti! Ob prvi priliki se zopet spravim experimentirat! Smile
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 12Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2005 21:50
Povezava do prispevka
sofia, me veseli, da ti je ratalo in da je bilo dobro!!
joj si mi zdaj lušte nardila, nisem že dolgo tega jedla . bom šla kar jutri v akcijo!!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mehiška hrana
Stran 3 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!