Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Medenjaki

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2004 10:22
Povezava do prispevka

Pa se nekaj me zanima: kje si ubodla zitno kavo?


Zdaj sem malo v dilemi, a bi vzela tvoj recept ali bi svojega (tisti v katerega pride vec kot pol kile meda ). Sicer bi pa prisla masa na vrsto komaj danes zvecer, ker me spet cakajo v hladilniku 3 mase krhkega testa.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2004 10:25
Povezava do prispevka
Ne niso trdi...no mogoce malo ena runda, ko je bila malo predolgo v pecici  Ampak na splosno velja za medenjake, da morajo "pocivat", da se zmehcajo 



Zitna kava je pa knaipp kava (al neki takega) + frank. Sej to najdes vsepovsod

Ene ti bojo pa rekle, da kupi kr Projo, ampak moja mami pravi, da ji tista ni tak vsec...kaj pa jst vem



Aja, pa tega ne rabis veliko, ker rabis deci pa pol kave in to sm jst dala notri dve veliki zlici te kave
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2004 14:48
Povezava do prispevka

Mmmm - super izgledajo!  

Sasha
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2004 14:59
Povezava do prispevka

Syd, super slikice!


Za medenjake je najboljši kostanjev med, ker da največ arome.

0
Nazaj na vrh
minca
Starost: 41Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1232Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2004 20:51
Povezava do prispevka
O super še en recept za medenjake. Jaz sm jih delala v ponedeljek s prijateljico, vendar sm na koncu pozabla za točen recept vprašat. Vem da pride 1 kg in 5 dg moke, margarina, 1,5 dg sode, jajca, margarina, klinčki, cimet in 30 dg orehov. Na koncu jih premažeš z rumenjakom in daš na vsakega oreh. 
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. dec 2004 22:42
Povezava do prispevka

Iiiii Sydney kok so lepi!!! Jest bi tud tele tvoje piškotke jedla, samo skomine nam delaš  

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Andreja
Starost: 52Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2004 8:58
Povezava do prispevka

Sydney krasni medenjaki .


Jaz jih delam po podobnem receptu, toda tako, da dodam še nasekljane in v soku namočene suhe marelice in fige, nasekljane orehe ter oranžat in citronat. Potem pa naredim kupčke, saj s temi dodatki več ne gre delati piškotov z modelčki.


lep pozdrav


Andreja


 

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2006 9:33
Povezava do prispevka
Na koliko stopinj in koliko časa se pa medenjaki pečejo?
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2006 14:45
Povezava do prispevka
Se ne spomnem tocno...bi pa rekla da nekje na 180
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 27. dec 2006 7:08
Povezava do prispevka
Jaz jih vedno pečem po tem receptu:
50 dag moke
15 dag masla ali margarine
15 dag sladkorja v prahu
2 jajci
15 dag segretega in ohlajenega medu( da postane mlačen)
ščep ali dva mletega cimeta
 
Vse sestavina dobro omesim in dam testo za 1 uro ali več v hladilnik. Nato neredim kot majhen oreh kroglice, ki jih zlagam na peki papir in spačem na 180 stopinj, 12 minut.
Medenjaki so vedno mehki in zelo okusni.
Po želji jih okrasim z orehom, belim ledom ali s čokolado.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
amarilis
Starost: -14Pridružen: 23. maj 2004Prispevkov: 157Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jan 2007 14:01
Povezava do prispevka
Jaz sem naredila medenjake po tem receptu (prvič) in moram reči, da so super.
 
50 dkg moke
15 dkg sladkorja
25 dkg meda
8 dkg margarine
2 jajca
3 žlički cimeta
1 žlička sode bikarbona
 
Zmešaj, naredi kroglice velikosti manjšega oreha, v vsako potisni košček oreha ali lešnika in speci. Res so dobri, vendar PAZI, DA JIH NE PEČEŠ PREDOLGO, ker potem postanejo trdi. Pekla sem jih na 175
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Medenjaki
Stran 3 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.