za en mesec pozabi v hladilniku kilo banan. ko je koza cisto crna, so ravno prav zrele.
potrebovali bomo se kilo malo manj zrelih banan - se rumenih, a ze malo pikastih.
za dobro mero potrbujemo se kilo in pol pomaranc.
v vsako marmelado mora iti sladkor. kila zelirnega bo dovolj. pa se kila navadnega.
v pisker olupimo crne banane in jih z vilico spestamo v cezano. one
malo manj crne prav tako olupimo in jih narezemo na majhne koscke v
nastalo kaso. pomarance prerezemo cez pol in iz nijh iztisnemo
sok. zlijemo ga k bananam. za blagoglasje dodamo tudi pulpo, ki je
ostala na ozemalniku, ce nima kakih neokusnih delcev

na koncu v dobljeno maso zabrisemo sladkor in na mocnem plamenu segrejemo. obcasno pomesamo, dokler zadevscina ne zavre.
tacas v pecici pogrejemo kozarce in jih napolnimo z vrelo packarijo.
zapremo takoj, nesemo ohladit. fino se obnesejo kozarcki od gorcice,
majoneze in podobnih zadev. od oka je zadeve za okoli deset pollitrskih
kozarcev. priporocam polnjenje v te, ali celo manjse, ker
litrskega glaza marmelade ni lahko pojesti naenkrat.