
- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano
- Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvo
Obujam zelooo staro temo.
Katero lečo je najboljse kupiti? Prebrala sem, da se na policah najde 4 vrste leče: rjavo, zeleno, rdečo (ki je lahko tudi že oluščena) in črno. Tudi po okusih naj bi se malo razlikovala. Kaj priporocate?
No, tud mene je zanimalo, kakšna je razlika, ker sem pred kratkim šele prvič sprobala lečo. Odlična mi je v kakih juhicah, dugih receptov pa niti še nisem sprobala.
Da ne bom obnavljala, razlike: http://www.thekitchn.com/whats-the-difference-brown-gre-111139
No, jaz sem do zdaj imela samo rdečo, bom poskusila še s drugimi
Zdaj ste me spomnile, da se ze spravljam priblizno 2 meseca kuhat leco ....sestra mi je dala super recept katerega bom tudi napisala, ampak ga morem prvo najti hehe.....drugace pa sem probala rdeco (ker se baje prej skuha kot ostale
) in mi res noro dobra
Super! Jaz sem pa včeraj kupla še rjavo v DMu, zdaj ko je ta 30% popust, pa bom za vikend najbrž poskusla.
Danes sem kosila zelenjavno juho z lečo. Škoda, da je nisem začela že prej uporabljat, ker je res okusna pa še enostavno jo je pripravit. Naslednja stvar, ki jo bom naredila iz nje bo verjetno solatka, ki jo opisuje SaMa.
Jaz naredim lečine polpete:
skuhaš lečo (500 g za 20 manjših polpetkov), zmiksaš jajce + lečo, na maslu popražiš 1 naseljano čebulo in nekaj strokov česna (ali manj, če ne marate okusa), dodaš k masi, na koncu pa dodaš še malo peteršilja, popra in soli. Lahko dodate tudi drobtine, jaz jih ne.
Iz tega oblikujem polpetke, jih naložim na peki papir in pečem na 200 stopinj, dokler ne zarumenijo. (ne dolgo, ker je leča itak že kuhana)
Meni so dobri, so pa suhi, tako da je fajn za prilogo dati kakšno jogurtovo omako.
Drugače pa lečo jem večkrat kar kot solato: dodam še česen, včasih malo sira, pa bučno olje in malo kisa in mi je super.
Juha iz rdece lece:
4 srednji korencki (narezani)
1 cebula (narezana)
1 konzerva paradiznikov (jih narezes)
1 velki kozarec rdece lece (po zelji)
1l kokosje juhe
mlada spinaca
cesen (narezes ali stisnes ali dodas v prahu)
2 zlici paradiznikove mezge
sol, cili prah, poper
1) zavrejemo olje, dodamo cesen, korencek in cebulo.....kuhamo priblizno 6-8min, da malo porjavi in postane mehkejse.
2) dodamo narezane paradiznike, leco, kokosjo juho, paradiznikovo mezgo, poper, sol, cili v prahu in kuhamo do vretja. Nato zmanjsamo ogenj in pustimo kuhat 8-10min ali dokler ni leca mehka
3) Dodamo spinaco
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...