Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kruh slanik

*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 19:14
Povezava do prispevka
Ve mogoče kdo kako se speče ta odlični podolgovati kruhek? Vsakič
kogrem na morje k južnim sosedom se vedno znova zaljubim vanj. Smile
Prosila bi za recept, če ga ima slučajno kdo od vas.
Tnx, Lp.
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 31Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 19:27
Povezava do prispevka
A tole??
Upam da je pravi recept.
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=7286
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 19:37
Povezava do prispevka
Slanci






Sestavine


500 g moke
1 kocka svežega kvasa
žlička soli
žlička sladkorja
6 žlic olivnega olja
2 dl mleka
1/2 dl vode

Premaz Question
pol žlice soli
pol žlice moke
voda




Postopek


Kvas
razmešamo v mlačnem mleku in ga dodamo moki. Prilijemo še vodo in olje
ter zamesimo gladko, mehko testo. Testo naj vzhaja približno 10 minut,
da malo naraste. Nato ga pregnetemo in pustimo vzhajati še 10 minut.
Testo razdelimo na 10 - 12 kosov, ki jih oblikujemo v daljše ozke štručke. Damo jih na pekač, obložen s peki papirjem.
Zmešamo sol, moko in toliko vode, da dobimo gosto, tekočo maso. S tem pokapljamo štručke.
Pečico segrejemo na 230 stopinj, medtem naj štručke vzhajajo. Nato jih
damo v pečico in temperaturo takoj zmanjšamo na 210 stopinj. Pečemo 10
- 15 minut.







Medtem, ko sem iskala, me je že ena prehitela.

0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2007 20:09
Povezava do prispevka
Tole je pa še različica s hrvaške strani :
 
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kruh slanik
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.