Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kruh naš vsakdanji...

irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2006 21:32
Povezava do prispevka
Morda tole ravno ne spada k receptom, je pa vsekakor zelo zanimivo, da vsaj vemo, kaj vsak dan uživamo...
 
 
Kruh, takšen in drugačen
 Članek je bil objavljen v reviji za potrošnike VIP 4/2003

Časi, ko smo stopili v trgovino in kupili beli, črni ali polbeli ali koruzni ali ajdov ali ? kruh, so že davno mimo. Danes kruha ni tako enostavno kupiti, kar lahko presodimo tudi na podlagi klicev potrošnikov, ki so nam tudi predlagali, naj napišemo kakšen članek tudi o kruhu. Predvsem o tem, kaj se skriva za posameznimi imeni kruha. In kaj sploh je v različnih vrstah kruha? Je zelo temna barva kruha zanesljiv znak, da je to res pravi
0
Nazaj na vrh
cokoladaa
Starost: n/aPridružen: 8. apr 2004Prispevkov: 591Kraj: kamnikStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 10:03
Povezava do prispevka
zelo zanimiv članek!!!
 hvala, irena.
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 10:21
Povezava do prispevka
Hvala tebi, sem že dobila občutek, da nihče več ne je kruha...
0
Nazaj na vrh
cokoladaa
Starost: n/aPridružen: 8. apr 2004Prispevkov: 591Kraj: kamnikStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 10:42
Povezava do prispevka
haha...no, jaz kruh jem zelo redko, zato ga pa toliko raje pečem.
 sploh odkar sem bila na tečaju o peki kruha pri mojstru goljatu, imam oči in ušesa našpičene o vseh stvareh, ki se tičejo kruha.
0
Nazaj na vrh
Ninja
Starost: n/aPridružen: 30. maj 2004Prispevkov: 838Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 11:53
Povezava do prispevka
Hvala irena, od sedaj naprej pečem kruh sama! Človek ne more verjet da še v kruh dajejo samo svinjarijo! Bebci!
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 12:14
Povezava do prispevka
Super članek! Kruha že dolgo ne kupujem več, domača peka je zakon. Trenutno ga delam iz polnozrnate in bele moke 3:1, pa dosti lanenih semen dodam v testo. žemljice naredim ravno take, pogosto tudi bele. Nekaj časa je bil št.1 rženi z orehi, zdaj je odstavljen z liste želja, ker sva se ga preobjedla.
Še kakšna krušna mešanica bi bila dobrodošla... koruznega recimo še nisem naredila prav dobrega, pa ne vem, kje je past. Moja mama je koruzno moko vedno zalila s kropom in skupaj s pšenično zamesila kruh, pa tudi ni bil nič kaj dober, dostikrat pretežko in slabo pečeno testo
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 12:43
Povezava do prispevka
Irmca, koruzne moke mora biti v kruhu minimalno. Na 500 gr moke (skupno) pride do 100 gr korzne in ostalo bela.
Dobro je, da prej popariš koruzno moko - spet z minimalno vode - počakaš, da se ohladi in potem zmesiš normalno kruh.
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 15:02
Povezava do prispevka
Sonja, hvala ti! Očitno sem dajala še preveč koruzne, tako kot moja mami. Bom poskusila takoj, ko dobim vrata od pečice iz Gorenje servisa. BTW, servisni rok imajo tudi za zamenjavo stekla celih 20 dni...
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 15:44
Povezava do prispevka
Jaz sem se koruznemu kruhu odpovedala, ker je presuh, tudi posuši se hitro. Nekako me preveč bode...
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 17:10
Povezava do prispevka
Bode ponavadi, ker ga ne popariš. Če se popari, potem ne bi smelo bosti.
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 20:56
Povezava do prispevka
Dokler je toliko vrst dobrega kruha, se koruznemu komot odpovem, se pa pod nobenim pogojem ne odpovem polenti s čebulo in ocvirki in čez to polito hladno mleko.... Seveda ocvirke pojem že prej...
Nazadnje urejeno 27. nov 2006 21:10; skupaj popravljeno 2 krat
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 21:03
Povezava do prispevka
Mi nikoli ne kupujemo kruha (razen izjemoma!). Peče ga moja mami, pa tudi jaz se bom počasi zraven spravila. Smile

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 21:34
Povezava do prispevka
Včasih sem tudi jaz razmišljala tako, češ, saj v kruhu pa že ne more bit nič kemije...no, zdaj pa
0
Nazaj na vrh
Ivy
Starost: n/aPridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 44Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2006 22:02
Povezava do prispevka
Jaz pa sem že 2x spekla kruh sama!!! Star (za pojasnilo: nikoli nič ne skuham, za to poskrbi moj dragi Wink )
Prejšnji ponedeljek sem naredila polnozrnatega (mešano z malo bele moke), narejeno s pol mleka in pol vode. Ker ga jem samo zjutraj, mi je ostal do nedelje popolnoma enako dober kot prvi dan!!
Včeraj pa sem naredila iz že kupljene mešanice- takega s semeni- tip moke 1750 in 1200, vsaj zdi se mi. Kupi se v Hoferju in stane manj kot 200 sit, mešanice je dovolj za dva kar velika hlebca kruha!! Sem bila pohvaljena za najboljši kruh ever in od sedaj ga ne bom več kupovala!
Ivy
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kruh naš vsakdanji...
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.