Super jed s krompirjem je grški "
bureke"
z različnimi vrstami grškega sira in bučkami, jaz delam bureke ala Lai
Ming

= brez grških sirov in uporabim Edamca ali Gaudo, odvisno kaj
zagrabim v trgovini.
Original recept sem nekam založila, lahko bi ti napisala svojega, samo
ga sproti prilagajam - odvisno od velikosti pekača (za koliko ljudi
delam), krompirja in bučk.
Ponavadi olupim in na tanko narežem 3 večje krompirje ter dve veliki
bučki (pod veliko razumem tiste, ki mejijo na ogromne; če imate majhne,
jih bo potrebno več). Krompir vedno narežem na tanko, da ni potrebno
peči še dalj, kot je potrebno, bučke pa lahko narežete na malce
debelejše kolobarje, zaradi okusa. Potrebujete vsaj 350g sira (če imate
zelo radi sir, je tudi 500g ok :D).
Pekač premažeš z olivnim oljem. Zložiš kolobarje krompirja, tako da
prekrijejo dno; posoliš in dodaš morebitne druge začimbe. Čez naribaš
sir, tako da v celoti prekrije krompir; koliko ga boste naribali, je
odvisno od vas, sama imam rada konkreten sloj sira, zato ga tudi več
naribam. Čez sir polagaš kolobarje bučk, nato sloj sira, pa spet sloj
bučk in sloj sira, nato zadnji sloj - krompir. Na krompir lahko
položiš nekaj koščkov masla, (krompir) malo posoliš, po želji
dodaš še kakšne začimbe. Pekač daš v predhodno ogreto pečico in pečeš
prb. 40-45 min (oz. dokler ni lepo zlato zapečeno) na 200