Jerca je napisal/aLai Ming, sline so se mi zacedile. A lahko opišeš postopek priprave? Tole mora biti pa njami!!
Paprike (rumene) prerežeš po dolžini na pol in daš ven semena, (paprike)
malo posoliš. Olupiš krompir, ga naribaš (ali pa narežeš na čisto male
kocke) in malo prepražiš preden ga daš v papriko (ker ko čakaš, da bo
krompir v pečici primerno pečen, se paprike preveč zapečejo); naribaš
tudi sir (tudi tega lahko kar na kocke narežeš) in pomešaš s
krompirjem; papriko napolniš skoraj do vrha, nato narežeš še malo sira
in ga položiš na vrh (v pečici se bo fino stopil in zapekel). Zunanjost
paprike čisto malo naolji, da ne bo preveč suha. Za tiste, ki jeste
meso, lahko krompirju in siru dodate tudi koščke pršuta. Ena varianta
je tudi, da krompirju dodaš koščke bučk ali melancan. Namesto sira
lahko uporabiš tofu.
Polnjene paprike damo v pečico na 200