aja pa irena če mi lahko napišeš recept za Štruklje iz krompitjevega testa,polnjene z domačo skuto in smetano?
aja pa irena če mi lahko napišeš recept za Štruklje iz krompitjevega testa,polnjene z domačo skuto in smetano?
Edina "finta" je ta, da mora testo, ko ga dobro pregneteš in namažeš z oljem, dolgo počivat - najmanj dve uri. In moka je tudi pomembna. S Farino - univerzal ne moreš zgrešit. Upam si sicer z vsako moko, ampak s Farino se najlepše vleče. Testo tudi jaz izdatno obrežem, ampak si vedno pripravim za zraven skutin nadev in iz tega testa naredim štruklje - te obreznine kar z valjarjem zvaljam. Štruklje zavijem v pomokano alufolijo in zmrznem. In imam dve muhi na mah ubiti.
Jerca, jaz sem se ene parkrat spravila naredit vlečeno testo iz fino mletih ovsenih kosmičev. In se niti ni tako zelo trgalo, ko sem skuto noter nafilala
Drugače pa od kupljenih priporočam vlečeno testo od enega, mislim da albanskega proizvajalca, je v prozorni vrečli brez napisa, noter pa je le bel listek z zelenim napisom. Zelo, zelo dobro in nič se ne trga
hm še predlogi....da mal razmislem:
- čufte
- rižev narastek
- palačinke (loh tut s skuto not, al pa z orehi filane)
- lazanja
..če se še kj tazga spomnem še povem (se mi pa zdi da mi ni treba pisat kej vlik o kšnih zrezkih, medaljonih itd. k to vsaka pomoje že ve)
Jerca, jaz sem se ene parkrat spravila naredit vlečeno testo iz fino mletih ovsenih kosmičev. In se niti ni tako zelo trgalo, ko sem skuto noter nafilala
Drugače pa od kupljenih priporočam vlečeno testo od enega, mislim da albanskega proizvajalca, je v prozorni vrečli brez napisa, noter pa je le bel listek z zelenim napisom. Zelo, zelo dobro in nič se ne trga
Pa saj sploh ni taka tragedija, če se malo trga, saj je tako zavitek in se da vse lepo "pošlihtat" Jaz se glede tega nikoli ne sekiram (če slučajno ni Farine pri hiši) Ja, Albanci so pa sploh največji "maherji" za te zadeve. Če bi jaz kupila narejeno testo, bi tudi njihovega.
mamy najlepša ti hvala za recept.
Anči tudi tebi hvala,eno vprašanje še:to je Bučin štrudelj(uranžna buča) ali Iz Bučk štrudelj(zelene bučke)?
Tinchy, z veseljem
Neleja, krasni predlogi, sploh palačinke, rižev narastek...
Jerca, bom upoštevala tvoj predlog glede ostankov testa, ker imamo skutne štruklje še posebej radi.
Punce ali ste kdaj ugotavljale, koliko vrst različnih štrukljev imamo v Slo? Nam so perfektni takšni iz kvašenega testa (Primorska) in iz vlečenega testa.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...