Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kosilo

Pojdi na stran 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25
Tinchy
Starost: 42Pridružen: 23. jan 2004Prispevkov: 3853Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 0:10
Povezava do prispevka

aja pa irena če mi lahko napišeš recept za Štruklje iz krompitjevega testa,polnjene z domačo skuto in smetano?


 

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 19:37
Povezava do prispevka
Tinchy, Kupim Merkatorjevo vlečeno testo. Razgrnem enega za  drugim (ponovim 3x, ker je v zavitku 6 listov), tenko namažem z maslom ali smetano, nadev (1/2 do 1kg skute, 1 kisla smetana, 3 žlice sladkorja, vanilin) razmažem po celi površini, sledijo naribana jabolka (cca 1kg) in cimet. To je vse. Če so jabolka kisla, daj malo več sladkorja. Lahko dodaš še rozine. Če te še kaj zanima, pa vprašaj .
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 19:38
Povezava do prispevka
Jaz pa sama delam vlečeno testo.
0
Nazaj na vrh
Anči
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2004Prispevkov: 142Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 21:30
Povezava do prispevka
Tinchy, narediš testo, ali pa kupiš tistega vlečenega, bučke olupiš, naribaš, posoliš, počakaš pol ure, nato jih ožameš, dodaš jajček, kislo smetano in skuto, dobro premešaš, namažeš na testo, zaviješ in na koncu pomažeš s kislo smetano. Potem pa lepo v pečico, pečeš pa po občutku, se vidi, kdaj je pripravljeno, da ti skoči v želoček.

Dober tek!
Veliko dejanje ni spremeniti svet, temveč z lepoto srca in toplim nasmehom spremeniti slehernega človeka.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 21:31
Povezava do prispevka
Jerca, a res? Poznaš kako posebno finto? Sama se ga skoraj ne spravim delat. Če pa kupim testo, je vse tik tak gotovo. Moti me še to, ker moram pri "lastnem izdelku" ob strani toliko obrezati, pri kupljenem tega ni. Pa še trga se rado
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 21:35
Povezava do prispevka
Mamy, pa tisto kar obrezes je najboljse,..meni to stara mama vedno posebej spece in mi je tako fino za grizljat
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 21:46
Povezava do prispevka

mamy je napisal/aJerca, a res? Poznaš kako posebno finto? Sama se ga skoraj ne spravim delat. Če pa kupim testo, je vse tik tak gotovo. Moti me še to, ker moram pri "lastnem izdelku" ob strani toliko obrezati, pri kupljenem tega ni. Pa še trga se rado


Edina "finta" je ta, da mora testo, ko ga dobro pregneteš in namažeš z oljem, dolgo počivat - najmanj dve uri. In moka je tudi pomembna. S Farino - univerzal ne moreš zgrešit. Upam si sicer z vsako moko, ampak s Farino se najlepše vleče. Testo tudi jaz izdatno obrežem, ampak si vedno pripravim za zraven skutin nadev in iz tega testa naredim štruklje - te obreznine kar z valjarjem zvaljam. Štruklje zavijem v pomokano alufolijo in zmrznem. In imam dve muhi na mah ubiti.

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 22:10
Povezava do prispevka

Jerca, jaz sem se ene parkrat spravila naredit vlečeno testo iz fino mletih ovsenih kosmičev. In se niti ni tako zelo trgalo, ko sem skuto noter nafilala  


Drugače pa od kupljenih priporočam vlečeno testo od enega, mislim da albanskega proizvajalca, je v prozorni vrečli brez napisa, noter pa je le bel listek z zelenim napisom. Zelo, zelo dobro in nič se ne trga

0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 37Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 22:29
Povezava do prispevka

hm še predlogi....da mal razmislem:


- čufte


- rižev narastek


- palačinke (loh tut s skuto not, al pa z orehi filane)


- lazanja


..če se še kj tazga spomnem še povem (se mi pa zdi da mi ni treba pisat kej vlik o kšnih zrezkih, medaljonih itd. k to vsaka pomoje že ve)

Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
Anči
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2004Prispevkov: 142Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. okt 2004 22:45
Povezava do prispevka
Njami omakca iz pelatov, tune in bazilike.
Veliko dejanje ni spremeniti svet, temveč z lepoto srca in toplim nasmehom spremeniti slehernega človeka.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2004 9:46
Povezava do prispevka
quote:91002eca6b="Staša"

Jerca, jaz sem se ene parkrat spravila naredit vlečeno testo iz fino mletih ovsenih kosmičev. In se niti ni tako zelo trgalo, ko sem skuto noter nafilala  


Drugače pa od kupljenih priporočam vlečeno testo od enega, mislim da albanskega proizvajalca, je v prozorni vrečli brez napisa, noter pa je le bel listek z zelenim napisom. Zelo, zelo dobro in nič se ne trga



Pa saj sploh ni taka tragedija, če se malo trga, saj je tako zavitek in se da vse lepo "pošlihtat" Jaz se glede tega nikoli ne sekiram (če slučajno ni Farine pri hiši)  Ja, Albanci so pa sploh največji "maherji" za te zadeve. Če bi jaz kupila narejeno testo, bi tudi njihovega.

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2004 10:43
Povezava do prispevka
Ja, vse se da zakrpat  že komaj čakam dneve, ko bom spet malo improvizirala v kuhinji (kar je zdaj popolnoma nemogoče )
0
Nazaj na vrh
Tinchy
Starost: 42Pridružen: 23. jan 2004Prispevkov: 3853Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2004 20:08
Povezava do prispevka

mamy najlepša ti hvala za recept.


Anči tudi tebi hvala,eno vprašanje še:to je Bučin štrudelj(uranžna buča) ali Iz Bučk štrudelj(zelene bučke)?

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2004 11:02
Povezava do prispevka

Tinchy, z veseljem


Neleja, krasni predlogi, sploh palačinke, rižev narastek...


Jerca, bom upoštevala tvoj predlog glede ostankov testa, ker imamo skutne štruklje še posebej radi.


Punce ali ste kdaj ugotavljale, koliko vrst različnih štrukljev imamo v Slo? Nam so perfektni takšni iz kvašenega testa (Primorska) in iz vlečenega testa.

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2004 11:12
Povezava do prispevka
Štruklji - njami !!!  Obstaja menda celo knjiga o štrukljih z recepti, napisal pa jo je možakar, ki se piše Štrukelj.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kosilo
Stran 20 od 120
Pojdi na stran 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.