Lignje je treba prej obvezno pustit, da se "stalijo", ker potem med pečenjem oz. praženjem spustijo preveč tekočine. S tem je prav tako, če jih prej soliš. Mi doma uporabljamo kar gril (tisti za tople sendviče). In ko jih položiš gor, jih komaj soli.
Lahko pa delaš tut polnjene. Sicer je sama packarija s tem, ampak se splača, ker suuuper dobri. Pri polnjenju pa si lahko pomagaš s lijakom, pol pa s kuhalnico narobe obrnjeno noter tišiš ! Posoliš pa jih tut tik preden jih daš v pečico. Aja, pa prepolno jih ne smeš napolnit, ker seligenj ZELO skrči in potem vse ven leze!
Eno srednje veliko čebulo nasesekljam in popražim na olivnem olju, potem pa še gor stisnem nekje 3 stroke česna (mam ga namreč zelo rada). Potem pa na malem plinu lepo pražiš, pa paziš, da se ti čebula ne primer, ker se mi zdi, da ima potem tak čuden vonj. Nato pa dam k čebuli morske sadeže (količina je po želji) + škampe (tista imitacija rakov). Potresem 1 zdrobljeno zelenjavno jušno kocko in dušim, da se sadeži zmehčajo + bazilika + majoron + paradižnikova konzerva. Pri konzervi je treba pazit, da je dobrega okusa (ker vse niso ok) in da omaka ni preveč tekoča. Meni je najboljša Valfruta. Na koncu še dodam po želji malo sladke smetane in posipam z gustinom, da je omakica malo gostejša! ZELOOOO dober okus in toplo priporočam!
Uf je blo dones dobro kosilo...kalamari na žaru (ubistvu na teflonski ponvi) in tržaška omaka, solata; za sladico pa prosena kaša s suhimi slivami+kompot...
Tamika, Lepotica...super je ratal, ful so dobri, nč trdi..