Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kosilo - II. del

Pojdi na stran 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37
Tamika
Starost: 41Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 26. jan 2006 21:17
Povezava do prispevka
Lignje je treba prej obvezno pustit, da se "stalijo", ker potem med pečenjem oz. praženjem spustijo preveč tekočine. S tem je prav tako, če jih prej soliš. Mi doma uporabljamo kar gril (tisti za tople sendviče). In ko jih položiš gor, jih komaj soli.
 
Lahko pa delaš tut polnjene. Sicer je sama packarija s tem, ampak se splača, ker suuuper dobri. Pri polnjenju pa si lahko pomagaš s lijakom, pol pa s kuhalnico narobe obrnjeno noter tišiš ! Posoliš pa jih tut tik preden jih daš v pečico. Aja, pa prepolno jih ne smeš napolnit, ker seligenj ZELO skrči in potem vse ven leze!
 
Dober tek ti želim in sporoči kako si spockala !
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 41Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 26. jan 2006 21:18
Povezava do prispevka
Za kosilo pa sem nama z dragim naredila eno izmed mojih najboljših mostrovin: široki rezanski z omako iz morskih sadežev.
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2006 21:45
Povezava do prispevka
Tamika, hvala...vidm da so ti morske zadeve kr domače ( da vem za naprej na koga se obrnt)
Kako pa omako iz morskih sadežev nardiš? Uf, jest bi pa ubijala za rižoto z morskimi sadeži..
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 41Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 9:21
Povezava do prispevka
Eno srednje veliko čebulo nasesekljam in popražim na olivnem olju, potem pa še gor stisnem nekje 3 stroke česna (mam ga namreč zelo rada). Potem pa na malem plinu lepo pražiš, pa paziš, da se ti čebula ne primer, ker se mi zdi, da ima potem tak čuden vonj. Nato pa dam k čebuli morske sadeže (količina je po želji) + škampe (tista imitacija rakov). Potresem 1 zdrobljeno zelenjavno jušno kocko in dušim, da se sadeži zmehčajo + bazilika + majoron + paradižnikova konzerva. Pri konzervi je treba pazit, da je dobrega okusa (ker vse niso ok) in da omaka ni preveč tekoča. Meni je najboljša Valfruta. Na koncu še dodam po želji malo sladke smetane in posipam z gustinom, da je omakica malo gostejša! ZELOOOO  dober okus in toplo priporočam!
 
Pa dober tek!
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
Lepotica*
Starost: 42Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 3315Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 14:31
Povezava do prispevka
In Lumpa kako je uspelo?
Če sejemo plevel, ne moremo pričakovati,
da bomo dobili lepe cvetlice.
Kar sejemo tudi žanjemo.

0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 14:46
Povezava do prispevka
alexa je napisal/a
tinna ti imaš pa zadnje čase izredno zanimiva kosila :).




alexa, moram mal eksperimentirat, da ne jem skoz isto, ker sem na dieti.

Doma imam samo dovoljena živila, ki jih lahko jem, potem jih pa za
kosilo vedno kombiniram, kaj čimbolj zanimivega, da ni enolično.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 15:12
Povezava do prispevka
Ja vidim. Super sestavljaš jedi in živila :).
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 16:04
Povezava do prispevka
Uf je blo dones dobro kosilo...kalamari na žaru (ubistvu na teflonski ponvi) in tržaška omaka, solata; za sladico pa prosena kaša s suhimi slivami+kompot...
 
Tamika, Lepotica...super je ratal, ful so dobri, nč trdi..
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Maruška
Starost: 42Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 9702Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2006 16:09
Povezava do prispevka
rižev narastek
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 41Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 7:52
Povezava do prispevka
Lumpa, suuupeeer!!
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 8:51
Povezava do prispevka
Ja res so bli lignji za prste obliznt-enostavno za narest, okusno pa tud zdravo. Edino na začetku sm se malo ustrašila ker so ful vode spustil
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 41Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 12:16
Povezava do prispevka
danes imamo tipično nedeljsko kosilo
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 13:14
Povezava do prispevka
goveja juha s kroglicami, pečena piščančja prsa in zelena solata+kitajsko zelje
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 19:49
Povezava do prispevka
Kosilo za rojstni dan pri moji mamici: goveja juha, meso: pohanje pariško in dunajsko, pečenka, priloge: restan krompir, skutni štruklji, solata: zelena, zeljnata, pesa, hren, francoska, sladica: jabolčni štrudelj, več vrst piškotov, torta. Slastno
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 41Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 29. jan 2006 19:56
Povezava do prispevka
Juha z rezanci, polnjeni lignji in rakove palčke, riž + zelena solata! Dobro, da dol padeš. Se je mamica res potrudila!!
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kosilo - II. del
Stran 32 od 120
Pojdi na stran 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".