Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Gotove jedi v zmrzovalniku

anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2007 14:56
Povezava do prispevka
Punce, priznam, da se mi velikokrat, ko se privlečem iz službe okoli petih (hmmm skoraj nikoli) ne lušta neki pacat, ampak rada bi, da bi imela vsaj en topel obrok na dan.
 
Kaj si ve vse pripravite vnaprej in daste zamrzniti? Kar z recepti vred prosim. Hvala.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2007 15:01
Povezava do prispevka
Goveji zrezki v čebulni omaki
Zrezke popečeš, zložiš na krožnik, prepražiš čebulo, zložiš zrezke nazaj, zaliješ z vodo, soliš in dodaš žlico gorčice. Jaz jih kuham v enonomu.
Druga verzija je pabrez čebule, samo potem ko so skuhani dodam kislo smetano.
 
Potem pa zamrzujem še makaronovo meso, purane v omaki, govejo juho z mesom, narejene polpete, pa jih potem samo še popečeš.
 
 
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2007 15:42
Povezava do prispevka
Jaz zamrznem veliko jedi ... pasulj, segedin, čufte, polnjeno papriko, zrezke v omaki, juhe, slivove cmoke, mleto prepraženo meso (za polivko, musako, ...), zelenjavno-mesne omake, sarmo, ... pe še bi se našlo veliko hrane ...
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2007 16:09
Povezava do prispevka
Direkt to zamrzujemo kot Angels... In vedno je nekaj na zalogi. In ko grem za dalj časa na morje (v apartma), si vedno tako hrano pripravim doma, da mi potem ni treba veliko huhati, ampak stvari samo dokončam.
0
Nazaj na vrh
Demy
Starost: 48Pridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1292Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2007 7:21
Povezava do prispevka
Jaz naredim goveji golaž:

1 kg govedine (pleče)
6 velikih čebul
2 žlici paradižnikove mezge
2 žlici sladke mlete paprike
4 žlice masti ali olja
2 do 3 žličke soli
1 žlička mlete ostre paprike
0,5 l vroče mesne juhe
ščepec kumine, lovorjev list

Čebulo nasekljamo in prepražimo na maščobi, dodamo na koščke narezano meso, ki ga rahlo opečemo. Dodamo sol, papriko, paradižnikovo mezgo, lovor, kumino in toliko juhe, da je meso pokrito. Pokrito dušimo 2 uri. Golaž po želji začinimo z ostro papriko. Zraven ponudimo kruhove cmoke.

Segadin

40 dag kislega zelja
40 dag mesa (koščki!)
1 debela čebula
1 lovorov list
2 brinovi jagodi
olje

Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porjavi, dodamo meso in ga na hitro podušimo, da zakrkne. Kislo zelje oplaknemo in dodamo k mesu. Dodamo lovorov list in brinovi jagodi in premešamo. Dolijemo malo vode in 15 do 20 minut dušimo.
Zraven lahko ponudimo polento.

Jota:

1/2 kg fižola
1 kg zelja ali repe
1/2 kg krompirja
1/2 kg prekajenih svinjskih reber
6 dag maščobe ali olja
4 dag moke
1/2 srednje velike čebule
strok česna
sol, poper in jušni koncentrat

Prebran, opran in čez noč namočen fižol kuhamo skupaj s svinjskimi rebri. Ko je oboje na pol mehko, dodamo na koščke narezan krompir, ki se lahko razkuha. V drugem loncu kuhamo zelje ali repo, če je zelo dolgo, ga pred kuhanjem nekajkrat prerežemo. Na koncu vse skupaj zmešamo, dodamo prežganje, zboljšamo z jušno kocko, popopramo in dosolimo, če je potrebno, pa še zabelimo s slanino ali zaseko. Joto lahko pripravimo tudi brez mesa in jo v tem primeru malo več zabelimo. Če je jota brez mesa, lahko zraven ponudite ocvirkovko.

Goveja juha....itd..jaz to vse pripravim po 5-6 posod in dam v skrinjo. Zjutraj pred službo dam ven in ko pridem domov imava topel obrok. Pri golažu lahko skuhaš zraven riž, krompir, makarone, njoke, polento,...ali pa samo kruh in solato (tudi to imam že otrebljeno in oprano v hladilniku).

0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 29. mar 2007 20:51
Povezava do prispevka
Angels je napisal/aJaz zamrznem veliko jedi ... pasulj, segedin, čufte, polnjeno papriko, zrezke v omaki, juhe, slivove cmoke, mleto prepraženo meso (za polivko, musako, ...), zelenjavno-mesne omake, sarmo, ... pe še bi se našlo veliko hrane ...
 
A čufte že pripravljene zamrzneš, al samo meso za čufte?
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. mar 2007 21:47
Povezava do prispevka
...odvisno, če jih skuham  veliko, potem kar z omako vred, včasih pa tudi samo kroglice , pa naslednjič samo omako naredim...oboje je vredu..
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2007 9:48
Povezava do prispevka
Mi zaupaš še recept
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2007 10:04
Povezava do prispevka
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2007 20:14
Povezava do prispevka
Barbara sem jih naredila po tvojem receptu in pridejo res dobri. Eno porcijo sem seveda zamrznila.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2007 20:41
Povezava do prispevka
anneta me veseli , da so ti všeč
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
_Katka_
Starost: n/aPridružen: 9. dec 2004Prispevkov: 269Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2007 19:27
Povezava do prispevka
Tudi pri nas veliko zamrzujemo. Golaž, joto, ričet, mineštro, govejo juho, svinjsko pečenko, slivove cmoke, kruhove cmoke. Si sploh ne predstavljam, da bi morala čisto vsak dan kuhati komplet kosilo.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2007 8:01
Povezava do prispevka
Jaz zamrznem vse živo, ker ne vem malo skuhati, pol pa mi je žal vstran vrečti in raje zamrznem. Pa naj je to bograč, bujta repa , sekeli zelje ali fižolovo zelje, filana paprika, čufte z omako, lazanja, makaronovo meso, golaž, mineštro, pasulj, paprikaš, razne zrezke v omaki, .....
potem pa , ko ni časa, kar v mikro in vola, kosilo je na mizi, hehe
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Gotove jedi v zmrzovalniku
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.